Listemizin ilk sırasında Beypazarı doğal maden suyu yer alıyor. Maden suları doğanın insanoğluna sağladığı doğal mucizelerden biri. Beypazarı da bu mucizeyi en doğal şekilde sunmayı hedefliyor. Öte yandan en iyi maden suları arasındaki yerini de yıllardır korumaya devam ediyor.
Genel sağlık, sindirim desteği ve keyif için içiyorsanız: Sodyum alımını çok abartmadan en yüksek magnezyumu alabileceğiniz ürünü hedeflemenizi öneririm. Bu durumda yine Kızılay Erzincan, Uludağ, Beypazarı ve (bol bol içerim diyorsanız) San Pellegrino ile Akmina en iyi seçenekler.
1) Kula. En iyi maden suyu hangisi diyorsanız, bu maden suyu tam size göre! Kula maden suyu, yüksek kalsiyum değeri ve zengin mineral içeriği ile bilinir. Maden suları el değmeden %100 doğal olarak üretilmektedir.
Genel kanının aksine maden suyu ile soda aynı içecek değildir. Maden suyu tamamen doğaldır. Soda ise mineral maddesi az, yapay karbondioksit katılmış sudan elde edilmektedir. Doğal maden suyu, diğer adıyla mineralli su, yer altındaki çatlaklardan ilerleyerek kendiliğinden yeryüzüne çıkar.
Maden suyu seçimi yapılırken de düşük sodyum içerikli olanlar tercih edilmelidir. Ayrıca fazla tuz içeren maden suları, idrarla kalsiyum atılımını hızlandırdığından kemik erimesi sorunu için ciddi bir risk oluşturur. Bu yüzden günlük maden suyu tüketiminizi sınırlamalı veya düşük sodyumlu olanları tercih etmelisiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Beypazarı Doğal Maden Suyu, adından da anlaşılacağı gibi doğal maden suyudur.
İçilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit ve bikarbonat eklendiğinde soda yapılmış olur. Maden suyu ve soda, ikisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir ancak sodanın bundan başka hiçbir işlevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur.
Kızılay maden suyunu, diğer birçok markadan ayıran en büyük özelliğinin kimyasal prosese tabi tutulan soda olmadığını, doğal mineralli maden suyu olduğunu Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da her platformda dile getiriyor.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Uludağ maden suyu mu soda mı? uludağ çaybaşı köyü'nde 1912 yılından beri üretilen doğal maden suyu. doğal olarak uludağ firmasının bir ürünü. gerek sadece maden suyu olsun, gerekse meyveli sodaları olsun gayet başarılı olan maden suyu şirketi.
Günde Ne Kadar Maden Suyu İçilmeli? Maden suyu yetişkinlerde günde en az 2 şişe tüketilmelidir. Özellikle sindirim problemi yaşayan kişilerin günde 2 şişe maden suyu içmesi önerilmektedir. 7 yaşından büyük olan çocuklar günde 1 şişe maden suyu tüketebilir.
Kula maden suyu yüksek kalsiyum, magnezyum , bikarbonat , potasyum mineralleri ile 3644 mg/lt ile TÜRKİYE'nin en yüksek zengin mineralli maden suyu grubundadır.
İçeriğindeki bikarbonat sayesinde şişkinlik, hazımsızlık ve kabız gibi problemleri ortadan kaldırır. Mide asitlerini dengeleyerek midede oluşan yanmaları giderir. Fiziksel hareketlerin daha kolay yapılmasını sağlar, kaslarda meydana gelen kasılmaları önler. Cilt dostudur, kolajen üretimini destekler.
Ayrıca gazlı içeceklerin, içerdikleri asit nedeniyle de midenize zarar verebilecekleri bilinmektedir. Dolayısıyla gazlı ve tatlandırılmış içecekler suyun yerini tutmaz. Ayrıca su yerine midenizi bu içeceklerle doldurduğunuz için günlük sıvı alımınız düşebilir.
Siz de yemeklerden sonra hala açlık hissi yaşıyorsanız maden suyu tam size göre! Maden suyunun yapısı sayesinde hem su ihtiyacınızı giderecek hem de ufak açlık krizlerine kısa sürede son vereceksiniz.
Maden suyu sindirim sistemi dostudur.
Safra kesesi ve pankreas fonksiyonlarını destekler, kabızlığa da iyi gelir. En önemli faydalarından bir tanesi ise kemik yapısını güçlendirmesidir. Özellikle yetişme çağındaki çocuklarda ve kadınlarda kemik yapısının güçlendirilmesi ve korunması açısından yararlıdır..
Özellikle bu sebepten dolayı yanan bir mide için genelde doğal maden suyu kullanılır. Zira içerisinde herhangi bir asit bulunmaz ve baz özelliği taşımaktadır.
2009 yılında tüketicilerimizle buluşturduğumuz Uludağ Premium, Türkiye'de "hafif içimli maden suyu" kategorisinin ilk yerli markası oldu. Uludağ Premium gibi hafif içimli doğal maden suları 7 gram/litre doğal karbondioksit gazı ihtiva eder ve bu özellik de, yemek esnasında içim rahatlığı sağlar.
Kaynağından doğal olarak çıkarılan Sarıkız Doğal Mineralli Maden Suyu, doğanın bize sunduğu en sağlıklı ve ferah hediye.
Her insan, hangi yaş grubunda olursa olsun, doğal maden suyu tüketebilir. Özellikle büyüme çağındaki çocukların ve gençlerin kemik sağlının korunmasında faydalıdır. Özellikle sporcuların zengin kalsiyum ve magnezyum içeren Uludağ Doğal Maden Suyu'nu sürekli olarak tüketmesinde herhangi sakınca yoktur.
Kızılay Maden Suyu, Türkiye'nin en zengin magnezyum oranına sahip maden suyudur. Zengin magnezyum oranı kalp ve damar sağlığına iyi gelir. Kas ağrılarının giderilmesinde ve krampların önlenmesinde yardımcı olur. Mineraller vücudun her dönem ihtiyaç duyduğu elementlerdir.
Yapılan araştırmalarda sağlıklı bireyler için Mineralli Maden Suyu tüketimi 600 ml olarak belirlemiştir.
ÜRETİM DURDURULDU. Yine İsmail Arı'nın haberine göre; Kızılay'ın haberin yayımlandığı 21 Mart günü fabrikada üretimi durdurduğu açığa çıktı. Fabrikada maden suyu üretiminde çalışan personele, 27 Mart pazartesi günü sabah 08.00'a kadar üretime ara verildiği bildirildi.
Sporcular neden Beypazarı içer? Başta kalsiyum, magnezyum, potasyum, bikarbonat, demir ve silikat olmak üzere Beypazarı doğal maden suyunun litresinde 3323,27 mg insan vücudu için faydalı onlarca mineral bulunmaktadır.
Gazı “kaçmış” içeceklerin tatsızlaşması, azalmış olan karbondioksit içerikleri yüzündendir. Yine, maden suları da dahil “gazlı” ürünlerin soğuk içilmesinin önerilmesi, soğuk ta içecek içinde çözünmüş olan karbondioksitin korunmasıdır. Çünkü sıvı ve suda çözünürlülüğü sıcaklık ile ters orantılıdır.
Ancak kimi zaman bazı bitki çaylarından da destek elbette alınır. Vücudun gelişmesi ve büyümesi için gerekli olan minerallerin karşılanması bakımından maden suyu önemli bir yere sahiptir. Güne başlarken, gün ortasında ya da vücudun susuz kaldığı günlerde maden suyu tüketilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri