Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
Ses yalıtımında kullanılan malzemeler arasında akustik süngerler, basotect basotect süngerler kullanılır. Bariyerli çeşitleriyle oldukça etkili olan ses yalıtım malzemeleri dışında bariyerli süngerler, bondex süngerpan ve ahşap yünü heraklite gibi malzemelerde kullanılarak ses yalıtımı en üst seviyede sağlanmış olur.
Duvar ses yalıtımında hangi malzemeler tercih edilmelidir.
Zemin için uygun bir malzeme değildir. Bondex sünger, yanmaz sünger, akustik sünger, bariyerli bondex sünger ve ses yalıtım bariyeri gibi ürünler tercih edilmelidir. Bu tür malzemeler yanmazlık ve alev geciktiricili testlerinde başarılı sonuçlar almıştır.
Evlerde Uygulanabilecek Ses Yalıtım Sistemleri
Zeminden ulaşan seslerin engellenmesi için akustik halı, süngerpan, kauçuk tabanlı halı gibi ürünler tercih edilebilir. Taban kısmında kauçuk malzeme bulunan ve akustik yeteneğe sahip olan akustik halılar zemine serilerek rahatlıkla kullanılırlar.
Bu sorunu ortadan kaldırmak için gürültü önleyici cam filmleri kullanabilirsiniz. Lamine camlar, dışarıdan gelen sesin yaşam alanlarınıza ulaşmasını önler. Ses geçirmez akustik levhalar ise ihtiyaçlarınızı fazlası ile karşılar. Bu ürünler sayesinde dışarıdaki gürültüler size rahatsızlık vermez.
İlgili 42 soru bulundu
PARKE ALTI SES YALITIMI
Kullanılan malzemeler sertifikalıdır ve yoğunluğu makuldür. Zemindeki titreşimli sesler de problem olabilir. Bu sorunlar, şap öncesi veya sonrası, parke altı ses yalıtımı ürünleriyle çözülebilir. Bu uygulama sayesinde hem hava kaynaklı hem de darbe kaynaklı titreşimli sesler engellenir.”
Ses geçirmez bir oda yapmak için zemini tamamen kaplayan ses geçirmez paspas kullanabilirsiniz. Ağır beton tavanları izole etmek için ise ek alçıpanlar ve yalıtım macunu en iyi çözümü sunar. Daha iyi bir sonuç için se arasında hava boşluğu bulunan alçıpan katmanın tavana monte edilmesi gerekir.
Öncellikle üst kattan gelen sesler için tavandan ve üst komşunun zemininden mantar kauçuk şilte veya akustik halı uygulanarak tüm seslerden yalıtılılabilir.
Merak edilen konuların başında gelen inşaat aşamasında yapılmayan ses yalıtımına çözüm var mıdır? İnşaat aşamasında yapılmayan ses yalıtımı evinize sonradan da yaptırabilirsiniz.
Özetle, komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.
Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, mat görünümlü, ses yalıtımı sağlayan, yüksek performanslı iç cephe boyasıdır. yüzeylerinde güvenle kullanabileceğiniz, ideal bir boyadır.
Ses Yalıtımı Malzeme Çeşitleri
Süngerpan, bariyerli basotect sünger, bariyerli akustik süngerpan, ses yalıtım bandı, akustik karo halı, mantarlı kauçuk ve mantar şilte gibi ses yalıtım uygulamalarında kullanılan ses kesici malzemeler, farklı ihtiyaçlar için farklı gruplara ayrılır.
Bunlar taş yünü, ahşap yünü, akustik süngerler, paneller, bariyerli süngerler, bondex süngerler vb. Kullanılacak olan malzemeler ortamın ses şiddetine göre değişiklik göstermektedir. Bu ortamlardan başka ortamlarda da (stüdyo, spor salonu, okul, hastane, tekne motor bölümleri vb.) ses yalıtımı uygulanır.
Strafor Özellikleri
Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı sağlar. Uluslararası stadartlara uygun bir yalıtım malzemesidir. Geniş bir kullanım alanına sahiptir, duvar yalıtımından çatı ve teras yalıtımına, spor salonu yalıtımından bina çıkma yalıtımına kadar her yerde kullanılabilir.
Ses geçişlerini önlemek için kullanılan ses yalıtım malzemeleridir. Epdm ses bariyeri, bariyerli süngerpan, bondex süngerpan, taş yünü, heraklite ahşap yünü, ses yalıtımı bandı gibi malzemeler doğru uygulaama yapılır ise sesi %90 kesmektedir.
Gürültü yapan eğlence mekanlarını polis merkezine şikayet edebileceğiniz gibi bireysel şikayetleriniz için ise polisi arayıp TCK 183'e göre işlem yapmasını talep edebilirsiniz veya sulh hukuk mahkemesine dava açarak gürültünün önlenmesini de talep edebilirsiniz.
Bir apartmanda yada çalışma alanlarında yürüme sesleri yada hava oluşumlu gürültülerin alt kata gitmesine engel olabilmek için ses yalıtım uygulaması yapılmaktadır. Zeminlerde parke yada şap altı ses yalıtımı uygulamaları yapılabilir. Titreşim kaynaklı sesler yada darbe nedeniyle oluşan gürültüler engellenir.
Bilinmelidir ki alçıpan yapısı itibariyle ses yalıtım özelliği olan bir ürün değildir. Ancak bir kütle ve son katman ürünü olarak yapılarımızda kullandığımız, yangın güvenliği ve görsel olarak duvar kağıdı, duvar taşı, boya gibi katmanlarla istediğiniz şekli verebileceğiniz hafif yapı elemanlarıdır.
Taş Yünü Özellikleri
Isı, ses ve yangın yalıtımı sağlar. Isı iletkenlik katsayısı (λ) 0,036 W/mK ile 0,040 W/mK arasındadır.
Ses yalıtım perdesi sadece gürültü önleyici değil evinizin ısı ve ışık yalıtımı içinde oldukça etkili bir özelliğe sahiptir. Dış mekanlarda da örneğin, açık hava tiyatroları, açık hava konserlerinde sesin dağılmaması, daha düzgün ve net çıkması için akustik açık hava perdesi tercih edilebilir.
Gürültünün ve rahatsız edici seslerin engellenmesi olarak tanımlanabilir. Ses yalıtım malzemeleri oldukça çeşitli ve işlevlerine göre de değişiyor. Öncelikle şu ayrımı iyi yapmak gerektiğini belirtelim: Ses yalıtımı dışarıdan gelen sesleri engelleyebilir.
Ses yalıtımları çeşitli yalıtım malzemeleriyle farklı amaç ve farklı mekanlarda duvar, zemin ve tavanlara uygulanabilen ses emici, yutucu, kesici, engelleyici; yankı ve eko problemlerini engelleyici yada giderici uygulamalardır. Ses yalıtımları iç mekan ve dış mekanlara uygulanmaktadır.
Çelik konstrüksiyon yapılarda ses yalıtımı için keçe ses yalıtım malzemesi uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri