Papatya çayı, muhtemelen en iyi bilinen uyku çayıdır ve yatmadan önce içilmesi gereken çay listesinin en üst sırasında yer alır. Papatya çayı, sakinleştirici yapısı nedeniyle yatmadan önce hazır bulundurmanız gereken harika bir içecektir.
Süt ve yoğurt uykuya dalmayı kolaylaştırıyor. Yatmadan 1-2 saat önce tüketebilirsiniz. Rezene, papatya ve kedi otu gibi bitki çayları da uykuya dalmanıza yardımcı olabiliyor. Alkolün uykuya dalmayı kolaylaştırıldığı düşünülse de, yapılan çalışmalarda uyku kalitesini bozduğu kanıtlanmış.
Yatmadan önce içilen ıhlamur, kekik, sarı kantaron otu ve papatya çiçeği gibi çayların uykuya geçiş süresini kısaltığı ve dalmayı kolaylaştırdığı belirtildi.
İlgili 34 soru bulundu
Süt ve süt ürünleri, uykuyu tetikleyici madde olan triptofan içerir. Kuruyemişler ve yağlı tohumlar, muz, bal ve yumurta da triptofan kaynakları arasındadır. Akşam yemeğinde yeterli olacak şekilde yemek yemediyseniz, midenizden gelen gurultular yüzünden uykuya dalmanız zorlaşabilir.
Uykusuzluk çekenlerde D vitamini eksikliği, D vitamini eksikliği olanlarda uykusuzluk sık görülür.
Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun özellikle sıklıkla uyku problemi çeken hastalarına tavsiye ettiği besinler alabaş arasında yer alır. Kronik uykusuzluk için beyaz alabaşı öneren Saraçoğlu, uykudan yarım saat önce çiğ tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca alabaş Kalsiyum minerali kas ve kemiklerin güçlenmesini sağlar.
Beynin uykuya dalamaması, bir hastalık olarak nitelendirilmeyen ve genellikle kaygı kaynaklı olup dönem dönem kişinin stres seviyesi arttıkça kendini gösteren bir problemdir.
Kantaron çayı, özellikle de sarı kantaron ile hazırlanan bitki çayları da tıpkı melisa çayı gibi sedatif etkilere sahip. Stres konusunda en etkili doğal destekçiler arasında gösterilen kantaron çayı, sadece stresin azalmasını sağlamakla kalmıyor, strese bağlı uykusuzluk ve baş ağrılarının da azalmasını sağlıyor.
Limonlu su, limonata gibi asitli içecekler tüketmek uykunun açılmasında etkili rol oynayacaktır. C vitaminli ve antioksidanlı içecekler tüketmek uykunuzun açılmasını sağlar. Kola, soda, gazoz gibi asitli içecekler tüketmek de uykuyu açar. Ayrıca kola içerisinde kafein barındırmaktadır.
Bitkilerin iyiliğiyle rahat bir uykuya hazırlanın %100 bitki içeriği ile rahat bir uykuya hazırlık. Melisa, Hint fesleğeni, papatya, limon otu? DOĞADAN GIDA ÜRÜNLERİ SAN.VE PAZ.A.Ş.
Sinir sistemini güçlendiren hareketler arasında; Derin derin nefes almak, yalın ayak toprak üzerinde yürümek, güneş ışığından faydalanmak, yoga yapmak, yeteri kadar magnezyum almak, omega 3 yağ asitlerini tüketmek, spor yapmak, yeşil çay içmek, papatya ve ıhlamur çayları tüketmek yer alıyor.
Lavanta, gerginliği azaltan ve sinir sisteminin aktivitesini dengeleyen doğal bir sakinleştiricidir. 2 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta,1 litre su, 1 adet limonun suyu. Bir litre suyu kaynatın ve lavantayı ilave edin. 10-15 dakika bekletin ve isteğe göre limon suyunu ilave edin. Günde 2-3 bardak için.
Uyumadan önce yenilebilecek meyvelerin başında muz geliyor. Çünkü muz, magnezyum ve potasyum içerir. Bu içeriğinden dolayı da kasları rahatlatır ve uyurken daha rahat bir bedenle uyumuş oluruz. Ayrıca, mutluluk hormonu olan serotonin ve daha iyi uyumamıza yardımcı olan melatoninin üretimini sağlar.
Çarkıfelek bitkisi (passionflower) aynı zamanda passiflora olarak bilinir. Uykusuzluk için kullanılan popüler bir bitkisel ilaçtır. 2016'da yapılan bir çalışma dört hafta boyunca çarkıfelek kullanan insanların uyku bozukluklarının hafiflediğini gösterdi. Çarkıfeleği yatmadan önce çay olarak içebilirsiniz.
Aynı zamanda humusun malzemelerinden diğeri tahin de bol triptofan içerir. Bu iki malzeme bir araya geldiğinde ortaya tam bir gevşetici yiyecek çıkar ve sizi derin uykulara götürebilir.
D vitamini takviyesinin doğru zamanda kullanımı için kısıtlı çalışmalar bulunsa da yapılan bazı araştırmalar gece yemeklerden sonra alınan D vitamininin uyku düzenini etkilediğini gösterir. Sabah kahvaltıya eklenen D vitamini takviyesinin daha sonra alınmaya göre daha etkili olduğu görülür.
Güneş vitamini olarak da geçen D vitamini, uyku hormonu etkilediği için, D vitamini eksikliği uykudan tam verim alınamamasına ve gün içinde halsiz sürekli uykulu bir halde olunmasına yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri