Omurga ve diskler üzerine az yük binmeli Omurga sağlığı açısından en uygun yatak omurga ve diskler üzerine en az yükün bindiği pozisyonu sağlayabilen yataklardır. Omurgamızın gündüz koruduğu normal duruş pozisyonunu uyku esnasında da sağlamamız gerekir.
Bu nedenle tercih edilecek yatakların, omurganın ve disklerin üzerine en az yükün bindiği uyku pozisyonlarına elverişli olması şartı taşıyor. Uygun sayılabilecek yatağın ise orta sertlikte, kişiden en az 20 cm uzunlukta ve en az 95 cm genişlikte olması gerekiyor.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Sertlik kavramı, kişilerin uyuma esnasında kendilerini ne kadar sert ya da yumuşak hissettiklerini tanımlamak için kullanılmaktadır. Genel bakımdan yatak sertliği 1 ile 10 arasında derecelendirilmektedir. Bu bakımdan 1 en yumuşak 10 ise en sert yatağı ifade eder.
İlgili 37 soru bulundu
Yumuşak yataklar, omurganın şeklini aldıkları için uyku sırasında rahatsızlık verebiliyorken sert yataklar ise sırt ve bel ağrısına yol açabiliyor. Bu nedenle mümkün olduğunca orta sertlikte bir yatak tercih etmenin önemi ön plana çıkıyor.
Pedli yatakların bilindik en önemli özelliği uzun ömürlü ve ekstra rahat bir kullanım kolaylığı sağlamasıdır. Temizlik açısından da kolaylık sağlayan yatak pedleri derin bir uyku çekmenizde sizlere fayda sağlamaktadır. Hava akımı sayesinde geceleri terlemeden deliksiz bir uyku geçirmenizde yardımcı olmaktadır.
Lateks yataklar, hareket kabiliyetini sınırlamaz ve uykudaki kişinin daha sık dönmesine imkan sağlar. Visko yataklar ise, kişinin uyku pozisyonunu hatırlar, sık dönmelerin önüne geçer ve sık dönmekten rahatsız olanlar için idealdir.
Soğuk köpük teknolojisi
PU köpükten üretilen yatak pedimiz nefes alabilir ve yatağı korurken dengeli bir uyku ortamı yaratır. Soğuk köpük olarak da bilinen PU köpük, açık hücreli bir yapıya sahiptir. Havalandırmadaki ve nem düzenlemedeki başarısı yatak sıcaklığını düzenlemede etkili olur.
Visco yataklarda, yaylı yataklar gibi hızla yıpranarak metal sesi gibi sesler duymazsınız. Kilonuz ile yatağınız uyumlu ise çökme sorunları da uzun bir süre yaşanmaz. Yaysız yapısı sayesinde ağrılara engel olur.
Visco yatak kullanılan visco hammaddesi sayesinde hemen hemen herkesin uyku deneyimini iyileştirmeyi hedeflemektedir. Kimler kullanabilir sorusunun cevabı da aslında herkestir. Fakat kişisel istekler doğrultusunda yumuşak yatak sevmeyenler için uygun olmayabilir.
Visco yatak tek kişilik daha küçük yatak odaları ya da tek kişilik uyku alanları için uygunluk gösterir. Yine vücudu destekleyici özelliklere sahip olan bu yatak uyku sırasında rahatlık ve konfor sağlar. Ortopedik Visco yatak omurga sağlığını desteklemek ve uyku pozisyonlarına uyum sağlamak için tasarlanır.
Ağrı yaşayan kişilerin sert ve çok yaylı olan yataklardan uzak durması gerekir. Aynı zamanda vücudu tam olarak saran ve destekleyen yatakları da yönelim göstermeniz sırt sağlığı açısından çok önemlidir. Visco yatak bu konuda en etkili olan yataklar arasında yer alırlar. Sadece yatak ile sırt ağrısı ortadan kalkmaz.
Yatak ölçüleri muhakkak kişinin boyundan en az 20 cm uzun olmalı ve yatak genişliği kişi için en az 95 cm olmalıdır. Yatak çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır. Orta sertlikte yatak seçilmelidir. Marka güvenilirliği ve garanti süreside göz önünde bulundurulmalıdır.
Omurga sağlığı için doğru yatak tercihi, omurganın maksimum desteklendiği ve üzerine minimum basıncın bindiği yataklardır. Sağlıklı bir uyku için, seçtiğimiz yatağın ne çok yumuşak ne de çok sert olmaması gerekiyor. Orta sertlikteki ortopedik visko yatakları tercih edebilirsiniz.
Uluslar arası standarda göre bir visco yatak için kullanılan kalınlık en az 2 cm olmalıdır. Yoğunluk ise 70 dansite civarında sağlanmalıdır. Piyasada çoğunlukla 2 cm'in altında visco yatak satılmaktadır. Yatak seçimi yaparken mutlaka visco katman kalınlığını sormanız gerekir.
Visco yataklar vücuda uyum sağlaması nedeniyle tercih edilmektedir. Ancak Visco yataklar ısı birikmesine neden olur ve bazı kişilerde terleme sorununa neden olabilir. Lateks yataklar ise doğal olarak nefes alabilen bir yapıya sahiptir. Bu, hava sirkülasyonu sağlar ve yatak ter problemlerini azaltır.
Lateks yataklar özel bloklar şeklinde hazırlandığı için zamana bağlı olarak deforme ya da çökme gibi durumlar oluşmaz.
Yaylı yataklardan çok daha konforlu bir uyku ortamı sunan yaysız yataklar, günümüzde kaliteli ve kesintisiz uyku arayanlar kadar sağlıklı bir uykuya kavuşmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Yaysız yataklar, yaylı yataklara göre hem daha sağlıklı hem de uzun ömürlüdür.
Yatak yıkama ipuçları: Yatağınızda geçirdiğiniz ortalama 8 saat boyunca vücudunuz terler ve cildinizde ölü deri hücreleri birikir. Bu nedenle yatağınızı düzenli olarak yıkamak, sağlıklı bir uyku ortamı sağlamanız için önemlidir.
Bir Yatağın Ortopedik Olduğu Nasıl Anlaşılır? Vücudunuzun uyguladığı basınç yatak üzerinde azalıyorsa o yatak ortopediktir. Kişilerin vücudunun şeklini alan yataklardır. Yani kişiler yatak üzerine uzandığında yatağın içinde gömülmez.
Tam anlamıyla ortopedik özellikler gösteren yataklarda; Vücut yapısı desteklenir yapıda olmalıdır; ortopedik yataklar için en önemli nokta vücut yapısının desteklenmesi, ağırlığın eşit olarak dağıtılması ve bu sayede kas – eklem bölgelerinin rahatlığının sağlanmasıdır.
Peki yatak tercih ederken yüksek yatak mı yoksa alçak yatak mı tercih etmeliyiz? Alçak yataklar yüksek yataklara göre daha modern bir hava katar ve şık görünür. Alçak yatak bazaları daha az risklidir. Zira uyku esnasında yataktan düşme olasılığına karşı, sakatlanma riskini azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri