Ortalama 15 derece sıcaklıkların yaşandığı ilkbahar ayları ve sıcak yaz ayları Konya'yı gezmek için en iyi zamanlar.
Konya'da gezilecek yerlerin sayısı fazla olsa da iyi bir planlama ile şehri üç günde keşfedebilirsiniz. Konya'ya geldiğinizde görmeden dönmemeniz gereken yerlerin başında gönüller sultanı Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesi ve müzesi geliyor.
İlgili 42 soru bulundu
Konya mutfağında yer alan meşhur yemekler arasında Dilber Dudağı, Etli Ekmek, Arabaşı Çorbası, Çebiç, Tirit Kebabı, Papara, Mevlana Böreği gibi farklı tatlar yer almaktadır. Konya denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri Etli Ekmek'tir.
Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır. Konya'ya gidip de geniş bir alanda kurulmuş olan Mevlana Müzesini görmeden gelmemek olmaz. Müze ücretsiz, girişte hiçbir ücret alınmıyor. Mevlanın yaşadığı yerler, eşyalar, giysiler ve çalışmaları sergileniyor.
Mevlana Müzesi, Mevlana ve Şems-i Tebrizi türbeleri, Alaaddin Camii ve Sultan Selim Camii gibi önemli yapıları bulunuyor. Tuz Gölü'ndeki pembe flamingolar, Leylekler Vadisi, Beyşehir Gölü, Akşehir Gölü ve Meke Gölü gibi doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin tek çölü de Konya'da yer alıyor.
Selçuklu ilçesinde Rixos Oteli'nin içerisinde bulunan Club Inferno şehrin en büyük ve prestijli gece kulübüdür. Konya'da gece hayatı denince akla ilk gelen mekanlardan biri olan Club Inferno, unutulmaz DJ performanslarının yanı sıra Türkiye'den ve dünyadan önemli isimleri de ağırlamaktadır.
İç Anadolu Bölgesi'nde yer alması ile beraber Konya'da Deniz bulunmamaktadır. Ancak Göl açısından önemli bir şehir olduğunu ifade etmek gerekir. Yani bu doğrultuda Konya ve çevresinde göller olduğu söylenebilir. Bu sebepten dolayı değişik amaçlar altında Konya çevresindeki göller çok fazla ziyaretçi alır.
Konya Kelebek Bahçesi giriş ücreti 2023 yılı listesi: Yetişkin: 60 TL. Öğrenci: 30 TL. Aile ile gelen 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz.
Türkiye'nin en ucuz şehirleri ise Doğu Anadolu'da. Konya ise en ucuz Büyükşehirler arasında yer alıyor.
Karatay, tarihi bakımından önemli bir ilçedir. Anadolu Selçuklu Devleti'nden miras kalan Karatay Medresesi bu ilçededir. Ayrıca ünlü düşünür ve hoşgörü insanı Mevlana'nın türbesi ve müzesi de bu ilçenin sınırları içindedir. İlçe, Konya'nın merkezini oluşturduğu için daima yerli ve yabancı ziyaretçilerle doludur.
Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden sac arası ve höşmerim tatlıları, sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Konya'nın yöresel yemekleri denildiğinde ilk akla gelen etli ekmek olsa da, çebiç, fırın kebabı, sac arası gibi yemekleri de ön plana çıkar.
Bal, kaymak, zeytin, peynirli pide, kabak reçeli, menemen, koyun yoğurdu, turfanda kızartma ve sınırsız çay da bu parmak yedirten, serpme Konya kahvaltısının diğer lezzetlerinden.
Konya, elma, kayısı, kiraz, vişne, çilek ve ceviz üretiminde ilk 10 ilimiz arasında. Üretilen meyvelerin önemli bir bölümü iç pazarda tüketilirken, bir kısmı da ihraç ediliyor. Son verilere göre Konya'da kiraz üretimi yaklaşık 30 bin ton. Bu konuda Akşehir ve Ereğli ilçeleri Türkiye çapında önemli üretim merkezleri.
Konya, Türkiye'de; buğday, şekerpancarı, kuru fasulye, havuç, tavuk yumurtası üretiminde 1. sırada yer almaktadır. Ayrıca arpa, nohut, patates, ayçiçeği ve mantar üretiminin yanı sıra et ve süt, süt ürünleri üretiminde de ilk sıralarda yer almaktadır. Dolayısı ile de bu alanlarda önde gelen bir üretim merkezidir.
7 Aralık tarihinden bu yana iki müze de ücretsiz gezilebiliyor. Geçen yıl Mevlânâ'yı yaklaşık 2 milyon, Hacıbektaş'ı da 500 bin kişinin ziyaret ettiği düşünüldüğünde, devlet de yaklaşık 12.5 milyon TL'lik gelirden feragat etmiş oldu.
Konya gezi listenize mutlaka eklemeniz gereken yerlerden biridir. Pazartesi günleri dışında yaz ve kış aylarında sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arası ziyarete açıktır.
Açılış Saati: 09.00 Kapanış Saati: 17.00 Gişe Kapanış Saati: 16.40 Her gün açık. Adres: Aziziye Mah, Mevlana Cd. No:1, 42030 Karatay/Konya • Tel: 0332 351 12 15 Güncel bilgiler için lütfen web sitesini ziyaret edin.
Yerköprü Şelalesi, Meram Bağları, Karapınar Çölü, Akşehir Gölü, Tınaztepe Mağarası, Obruk Gölü, Beyşehir Gölü Milli Parkı, Ilgın Kaplıcaları, Güvercinlik Mağarası, İnbaşı Mağarası ve Büyük Düden Mağarası şehrin görülmesi gereken doğal güzellikleri arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri