Bu doğrultuda en küçük doğal sayının, '0' sayılar olduğunu söylemek mümkün. Yani doğal sayılar içerisinde 0 rakamı da yer almaktadır.
Bir sayısı en küçük sayma sayısıdır ama en küçük doğal sayı değildir. Sıfır sayısı en küçük doğal sayıdır.
DOĞAL SAYILAR
Doğal sayılar sıfırdan başlayarak sonsuza kadar devam eden sayılar kümesidir. Sayma sayılarına 0 (sıfır) sayısını katarsak doğal sayılar oluşur.
Tek Sayılar ve Çift Sayılar
Tek basamaklı tek sayılar 0' dan başlayıp 9' a kadar olan sayılardır. Çift basamaklı tek sayılar ise 11 ile 99 arasında bulunan sayılardır. En küçük rakam düşünülürse '0' dır.
Çift doğal sayılar: 0, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20,....
İlgili 27 soru bulundu
En küçük olan pozitif tam sayı 1 olarak kabul edilmektedir. En büyük olan negatif tam sayı –1 olarak kabul edilmektedir. Pozitif olan tam sayılar sıfırdan büyük olmaktadır. Negatif olan tam sayılar sıfırdan küçük olmaktadır.
Dünyanın en büyük sayısı olarak bilinen sayısı Googolplexianth olarak karşımıza çıkmaktadır. Googol'da sayının 10 üzeri 100 olup Googolplex'te ise bu sayı 10 üzeri Googol olarak varlık göstermektedir. Bu durumda 10 üzeri Googol ise 10 üzeri 10 üzeri 100 olmaktadır.
Sıfır bir doğal sayıdır.
3 basamaklı en küçük sayı 101 olmakla beraber, rakamlarının farklı olması istenirse 3 basamaklı rakamları birbirlerinden farklı en küçük tek sayının 103 olması gerekir. Bununla beraber, 3 basamaklı en büyük tek sayının da 999 olması beklenmektedir.
En küçük dört basamaklı doğal sayı olan 1000 sayısını bu şekilde açabiliriz. Aynı zamanda en büyük dört basamaklı doğal sayı ise 9999 sayısıdır.
Yani doğal sayılar içerisinde 0 rakamı da yer almaktadır. Söz konusu en büyük doğal sayı olduğu zaman ise, bu konuda en büyük doğal sayı yoktur. Çünkü sayılar sınırsızdır ve sonsuza kadar gider. Bu doğrultuda en küçük doğal sayı 0 iken, en büyük doğal sayı bulunmaz.
Tam Sayılar: Doğal sayılar kümesi negatif tam sayılara genişletilerek tam sayılar oluşturulmuştur. Bu küme Z ile gösterilir. Z = {... , – n , ... – 3, – 2, – 1, 0, 1, 2, 3, ... , n , ...}
Pozitif tam sayılar "0"dan uzaklaştıkça büyür. Negatif tam sayılar ise "0"dan uzaklaştıkça küçülür. En büyük negatif tam sayı -1'dir. En küçük pozitif tam sayı ise +1'dir.
25 (yirmi beş), bir sayı. Doğal sayı sisteminde 26'dan önce yer alır ve 24'ten sonra gelir.
Rakam: Sayıları yazmak için kullandığımız işaretlere rakam denir. Bu rakamlar sıfırdan başlar ve dokuza kadar devam eder. Böylece görmüş olduğunuz gibi doğal sayılar Toplamda 10 tanedir. Aynı zamanda en büyük doğal sayı ise dokuz olarak öne çıkıyor.
Üç basamaklı en küçük tek sayı 101dir.
İki basamaklı en küçük sayı sorulan önemli konulardan biridir. İki basamaklı en küçük sorusuna verilecek olan cevap, 10'dur. İki basamaklı en büyük sayı soruluyorsa, kişilerin vereceği cevap 99 olmalıdır. En küçük iki basamaklı sayı her zaman 10 ve en büyük iki basamaklı sayı da 99 olarak bilinir.
EN BÜYÜK TEK VE ÇİFT SAYILAR
Üç basamaklı en büyük çift sayı 998'dir. İki basamaklı en büyük çift sayı 98'dir. Bir basamaklı en büyük çift sayı 8'dir.
Tek doğal sayılar şunlardır: - Tek Sayılar: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19,... Tek doğal sayılar bu şekilde sonsuza kadar gitmektedir.
Sayma sayıları kümesi, 1 sayısından başlamaktadır. 0'dan büyük olan ve başka bir deyişle sayı doğrusunda 0'ın sağında kalan tüm sayılar pozitif olarak kabul edilmektedir. Pozitif doğal sayılar ise sayma sayılarını oluşturmaktadır. 1'den başlayan sayma sayıları sonsuza kadar ilerlemektedir.
Tam sayılar; Pozitif tam sayılar ve negatif tam sayılar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Pozitif tam sayılar 1'den başlar ve sonsuza kadar gider. Negatif tam sayılar ise -1'den başlayıp sonsuza kadar giden sayılardır. Bu durumda 0 sayısı tam sayılar arasında yer almaz.
İki basamaklı en küçük tek sayı; 11 şeklindedir. Bununla beraber 2 basamaklı en küçük çift sayı ise 10 olarak tanımlanacaktır.
Chuquet, adları milyon, bilyon, trilyon, katrilyon ve devam ederek düzenledi.
Kaynaklar. Günümüze kadar isimlendirilmiş en büyük sayılar "Googolplexianth" (1'in yanında yüz tane 0) ve Graham sayılarıdır. Ancak "en büyük sayı" diyebileceğimiz bir sayı yoktur. Günümüzde sayıların bir sonu olduğunu belirtmek mümkün değildir.
Sonsuz, eski Yunanca Lemniscate kelimesinden gelmektedir, (sembol: ∞) çoğunlukla matematik ve fizikte herhangi bir sonu olmayan şeyleri ve sayıları tarif etmekte kullanılan soyut bir kavramdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri