İstanbul Anadolu Hisarı'ndaki 122 bin metrekarelik Marmara Üniversitesi'nin kampusu, Boğaziçi Üniversitesi'ne tahsis edildi. Kampustaki akademik ve idari birimler, üniversitenin bahar 2022 döneminin sonunda boşaltılarak Boğaziçi'ne devredilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da diploma aldığı Marmara Üniversitesi'nin üç kampüsünü alan TOKİ, Halkalı ve Nişantaşı arazilerini Emlak Konut GYO'ya sattı. Sayıştay, daha önce TOKİ'yi sahip olduğu arazileri piyasa değerinin altında Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na sattığı için uyarmıştı.
Rektör Gül: Satış değil takas
"Üniversitemizin tüm arazileri, Milli Emlak'tan tahsisli. Dolayısıyla satılması değil, kurumlar arası takası söz konusu. Yeni kampüs, Maliye Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün arazilerine yapılıyor."
TOKİ de Maltepe'deki Kenan Evren Kışlası arazisini Marmara Üniversitesi'ne devretti. Üniversitenin dağınık haldeki fakültelerinin bir araya toplanacağı Kenan Evren Kışlası'na yapılacak olan ve 'Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi' adı verilen yeni yerleşkenin inşaatını da TOKİ üstlendi.
Taşınmanın gerekçesi ise köklü üniversitenin yerleşkelerinin İstanbul'un farklı ilçelerinde dağınık halde olması. Uzun bir süreci kapsaması öngörülen taşınma ile tüm yerleşkelerin bir araya toplanmasının sağlanacağı düşünülüyor.
İlgili 36 soru bulundu
Üniversitemiz, RUR 2023 Dünya Sıralamasında 891. sırada Türkiye genelinde ise 18.sırada almaktadır.
Marmara Üniversitesinin bütün fakülteleriyle 2023 yılında Maltepe'deki yerine taşınması planlanıyor.
Marmara Üniversitesi İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasına dağılmış 8 yerleşkede faaliyet göstermektedir. Bunlardan Acıbadem, Anadoluhisarı, Bağlarbaşı, Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, Göztepe, Kartal, Mehmet Genç Külliyesi yerleşkeleri Anadolu yakasında, Sultanahmet yerleşkesi ise Avrupa yakasındadır.
Rektörlüğün yaptığı açıklamaya göre ise, kampüsün açılış tarihi 29 Mayıs 2023.
Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şu şekildedir: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.
Binanın açılışı ise Sultan II. Abdülhamid'in doğum günü olan 6 Kasım 1903 Cuma günü gerçekleştirilmiştir. Mekteb-i Tıbbiyye-i Şâhâne adıyla eğitime başlanan binanın mimari tasarımı, dönemin önde gelen mimarlarından Alexandre Vallaury ve Raimondo D'Aronco'ya aittir.
Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'ne taşınıyor.
İstanbul İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi 20 Temmuz 1982 tarih ve 17760 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” ile Marmara Üniversitesi'ne dönüştürülmüştür.
Dr. Ömer Akgiray, 1962 yılında İstanbul'da doğdu. 1984 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlayan Akgiray, aynı yıl lisansüstü çalışmalar yapmak üzere ABD'ne gitti.
Çünkü Marmara Bölgesi'nde bulunan üniversitelerin büyük çoğunluğu bu şehrimizdedir. Marmara Bölgesi'nde bulunan toplam 31 üniversitenin 23'ü İstanbul'da bulunmaktadır. İstanbul'da kurulmuş olan bu üniversitelerin 16'sı vakıf üniversitesi, 7'i ise devlet üniversitesidir.
Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Kadıköy'ün Eğitim Mahallesinde bulunan 8 fakülte 5 yüksekokul 7 enstitüsü bulunan Marmara Üniversitesinin ana kampüsüdür.
Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi geçtiğimiz senelerde 6639 sayılı “torba yasayla” Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmişti. Takvimler Kasım 2015'i gösterdiğinde ise, Marmara Üniversitesi'nin tarihi Haydarpaşa Kampüsü'ne eğitim devam etmesine rağmen Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin tabelası asıldı.
Türkiye'de 12. Sırada. Round University Ranking (RUR) uluslararası üniversitelerin 2021 “İtibar Sıralaması”nı açıkladı.
Sürekli gelişen, kendini yenileyen, geleceğe daha güçlü ve emin adımlarla ilerleyen Marmara Üniversitesi, 3.000'i aşkın öğretim elemanı, 2.000'e yakın idari personeli ve 73.000'in üzerinde öğrencisi ile İstanbul'un bilim-kültür ve sanat adası konumundadır.
URAP'ın yayımladığı rapora göre, Türkiye'den 9 üniversite, 2022 yılında açıklanan dünya sıralamalarında ilk 500'de yer alma başarısını gösterdi. Buna göre, ODTÜ (RUR: 336), Hacettepe Üniversitesi (Leiden: 433), İstanbul Üniversitesi (ARWU: 450), İTÜ (RUR: 384), İ. D.
Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı, devlet üniversitelerinde ortalama 26,71 iken vakıf üniversitelerinde 32,30 olarak belirlendi. 2020-2021 URAP Türkiye sıralamasında Hacettepe Üniversitesi ilk sırada yer aldı; onu ODTÜ, İTÜ, İstanbul, Koç, Gazi, Ankara, Gebze Teknik, Bilkent ve Ege üniversiteleri izledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri