O, meşhur köfteler denince ilk akla gelendir. Kuzu ve dana etinin görece yağlı kısımlarından hazırlanan ve yapımından pişirilmesine, işlenmesinden bekletilmesine kadar türlü zahmetli süreçlerden geçen Tekirdağ köfte, içerdiği irmikle farklı bir lezzet yelpazesinde yer alır.
Erzurum'un şiş köftesi çok meşhur ve artık diğer illerden de müşteri çekiyor. Trabzon'un Akçaabat köftesi bu ilçeyi tam bir gurme şehir ve merkezi haline getirdi. Son dönemde ise köftenin Sivas'tan yaygınlaşmasına tanıklık ediyoruz. Büyük şehirlerde artık Sivas köftecileri açılıyor.
Bu yemeğin tarihi Çin Hanedanı dönemine (MÖ 221 - MÖ 207) kadar uzanmaktadır.
Akçaabat köftesi, Türk mutfağında bir köfte çeşididir. 1930 lu yıllarda Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Akçaabatlı lokantacılar tarafından yapılmıştır. Malzeme olarak kıyma haline getirilen öküz ve dana etleriylere bunlara ilave edilen ekmek ve sarımsak kullanılmıştır.
İnegöl köfte, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapılan ızgara köftedir. 19. yüzyılın sonlarında Balkanlardan İnegöl'e gelen Türk göçmenleri halkı tarafından yaratıldı.Ćevapi olarak Balkanlar'da bilinmektedir. Yuvarlak şekilde yoğrulur ve ızgarada pişirilir.
İlgili 31 soru bulundu
Gilik Köfte (Bulgurlu Köfte Sivas Yöresine Ait )
Meşhur Yağlı Köfte (Gaziantep Yöresel)
Bir araştırmaya göre ülke mutfağında 291 çeşit köfte yemeği bulunmaktadır.
Yerleşik hayata geçen bu insanımız Meşhur Balkan Köftesi ile savaşın getirisi olan ıslak kemik sulu ekmeği bir araya getirerek, Meşhur Islama Köfte'yi ortaya çıkarmışlardır. 1958 yılında adını koyan Köfteci Hacı Bekir de bu isimlerden biridir.
İsveç köftesi, IKEA köftesi ya da İsveççedeki özgün adıyla köttbullar, İsveç mutfağının en bilinen ürünlerinden olan ve misket şeklindeki köftelerden oluşan geleneksel yemektir.
5. Köfte. Farsçadan dilimize giren bu kelimenin anlamıysa 'Dövülmüş, ciğnenmiş'tir.
Çiğ köfte (Osmanlıca: Dilbaba, Dibâbe) ; bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, ısıl işlem görmeden (pişirilmeden) tüketilen, Şanlıurfa ve Adıyaman yöresine ait bir yiyecektir.
Unesco tarafından şu an için 3 şehir birbiriyle yarışmakta. Antep, Afyon ve Hatay illeri Türkiye'nin gastronomi şehirleri olarak dünya genelinde tanınmaktadır.
Türkiye'de Adana, Bitlis, Osmaniye, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Tunceli, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Mardin, Diyarbakır, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Yozgat yörelerinde yapılmaktadır. Haşlanmış köfteler eritilmiş tereyağı veya salçalı sos ile servis edilebilir.
Köftenin Kökeni Orta Asya ve Mezopotamya olarak kabul edilir. Birçok yazıt ve kitabede ezik et anlamına gelen `kuffette` diye söz edilir. Dünyanın hemen hemen her mutfağında önemli bir yere sahip olan köftenin dünyaya bu coğrafyadan yayıldığı kabul edilir.
Kayseri mutfağından sucuklu köfte tarifi.
Yalancı köfte, Ağrı mutfağına ait nefis bir lezzet. Bir çeşit bulgur köftesi olan yalancı köfte, görüntüsüyle de lezzetiyle de fellah köftesine benziyor.
aslen geleneksel bir italyan yemeği imiş. asıl adı "italyan köfte" zamanla "talyan köfte" (misal evliya çelebi "talyan" kelimesini "italyan" anlamında kullanır imiş), sonradan da "dalyan köfte" haline dönüşmüş..
Türk yemek kültüründe özellikle Çukurova bölgesinde Adana, Antakya ve Gaziantep sofralarında kendine yer bulmuştur. Ülkemizde "içli köfte" birçok ilimizde yapılmaktatır ve sadece Hatay'da Oruk olarak anılmaktadır.
Gurme şehrimiz Antep'ten yine dillere destan, midelere bayram bir tarif geliyor: Cevizli köfte tarifi. Yapılışı kolay ve pratik, üstelik de oldukça hızlı hazırlanıyor. Pişirme süresi olmadığı için, acil misafirlere ya da karnınız kazındığında kendinize çarçabuk hazırlayıvereceğiniz bir güzellikten bahsediyoruz.
Cızbız, Türkiye'nin en eski markalarından biri. 1917'de İstanbul Beyoğlu'nda kurulmuş. Bugün 25 restoranı bulunan Cızbız Köfte, yeni hedeflere yeni ortaklarla koşacak.
Patates Köftesi (Hatay'ın Meşhur Köftesi)
YOĞURTLU KÖFTE (MALATYA YÖRESİ)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri