1 çay bardağı süt ve 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini bir tencerede birkaç dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra yulaf ezmesi hazır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Yulaf ezmesini kahvaltıda tüketmek için yoğurt, soya sütü ya da yağsız süt ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesini sütle karıştırıp, çilek, böğürtlen gibi meyvelerle tatlandırarak tüketebilirsiniz. Kek, poğaça gibi tüm hamur işlerinin içerisinde kullanarak besin değerlerinin artmasını sağlayabilirsiniz.
Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ya da süt içerisinde buzdolabında bekleterek tüketilmesi önerilir.
5 – 6 kaşık yulaf ezmesini 1 su bardağı yarım yağlı sütle karıştırın. İçerisine 1 adet Anamur muz 5 – 6 adet fındık ve 1 çay kaşığı tarçınla ister blenderdan geçirip sıvı şekilde tüketebilir isterseniz de geceden bekletip daha yoğun kıvam ile sabah kahvaltısında tüketebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Yulaf içerisinde çok miktarda melatonin barındırır ve bu sayede uykusuzluğu önleyerek uyku kalitesini artırır. Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar.
Beta glukan bakımından zengin olan yulaf, sayısız faydası sayesinde düzenli tüketildiğinde hem kronik rahatsızlıkların belirtilerinin azalmasına yardımcı olabiliyor hem de beslenme rutinini daha düzenli ve etkili bir hale dönüştürebiliyor.
Genel olarak yulaf ezmesi zararı olan bir besin değildir. Ancak mide ve sindirim sorunu olan kişilerde bağırsak sorunlarına ve gaz problemlerine yol açabilir. Yulaf ezmesinin aşırı tüketiminden kaçınılmalı ve yulaf ezmesi aralıklı olarak tüketilmelidir.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Bir porsiyon veya yaklaşık 8 yemek kaşığı yulaf ezmesi, vücudunuza önerilen günlük protein miktarının yüzde 15'ini verir. İçeriğindeki E vitamini, kas liflerini daha hızlı yenilemeye yardımcı olur. Antioksidan özelliği taşır.
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir.
1- Yulaf Lapası
Bir porsiyon için 1 çay bardağı süt veya su, 3 yemek kaşığı yulaf gerekiyor . - Sütü bir cezveye/sos tenceresine dökün. - Sütün içine yulafları ekleyin. - Lapa haline gelene kadar orta ateşte pişirin.
Yulaf ezmesi pişirilmeden tüketildiği gibi pişirilerek de tüketilebilmekte olan bir besindir. Özellikle de kış mevsimlerinde portakallı yulaf ezmesi en fazla tercih edilen besinler arasında yer almaktadır. Genel olarak yulaf pişirmek için yapışmayan bir tava tercih etmeniz gerekmektedir.
Bizi daha uzun süre tok tutan, açlığımızı azaltan ve kilo vermemize yardımcı olan lif ve protein ile doludur. Bu lifler aynı zamanda vücudumuzdaki kan şekeri seviyesini düzenler ve bağırsak hareketlerini düzenli hale getirir.
Yulaf tüketimi, sağlıklı durumdaki bireylerde pek de zararlı olan nitelikteki olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Ancak yulaf tüketimi bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilmektedir. Bunun haricinde avenin duyarlılığı söz konusu olan kişilerin yulaf tüketiminden kaçınmasının gerekliliği söz konusudur.
Beklenildiği gibi, diyet kolesterol alımı yumurta tüketen grupta artmış. Toplam ve çözünür lif alımı yulaf ezmesi tüketen grupta önemli ölçüde artmış. İki grupta da glisemik indekste hiçbir değişiklik gözlenmemiş, buna karşın yumurta tüketen grupta glisemik yük azalmış.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan yulaf, yağ yakımına yardımcı olacaktır.
Akşam yemeğinizi, akşam 7 ve 9 arasında yemelisiniz. Akşam yemeğinize dahil ettiğiniz yiyecekler arasında, konu sağlığınız ve iyi bir gece uykusuna geldiğinde, yulaf ezmesi en kesin seçenektir. Yulaf ezmesi, yulaf sütü ile birlikte, tam doğru gıdaları içerir.
Yulaf ezmesini lapa kıvamına getirmek için sıcak sütte kaynatabilir ya da soğuk süte bir miktar yulaf ekleyerek bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz. Yulaf lapasını meyvelerle, fındık ve ceviz kırıklarıyla süsleyerek şekersiz ve düşük kalorili tatlılar hazırlayabilirsiniz.
Bir kâse kuru yulaf ezmesi 3.4 mg demir ve 0.9 mg niyasin yani B3 vitamini içerir. Demir oksijenin kan akımına ve kaslara taşınmasından sorumludur. B vitaminleri ise karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesine ve proteinlerin uygun bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur ve bu sayede kas gelişimine katkıda bulunur.
Yulaf pek çok hastalığa iyi gelir. İçeriğindeki yüksek lif oranının yanı sıra vitamin ve mineral açısından da zengin bir besindir. Düzenli olarak tüketildiğinde kalp hastalıklarına, bağışıklık sistemine, cilt sağlığına ve kolesterole iyi gelir.
- Yulaf, cilt tonunu iyileştirmede ve cilde parlaklık kazandırmada faydalı bir besindir. Cilt bakımı için güzellik maskelerinin olmazsa olmazlarındandır. Aynı zamanda ciltteki lekeli bölgelerde daha iyi bir görünüm kazandırmada yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri