1-Kanalizasyon dalgıcı. Hindistan'ın Delhi şehrinde 'kanalizasyon dalgıcı' olarak görev yapan Devi Lal, günde yaklaşık 10 TL kazanıyor. 43 yaşındaki Devi'ye günlük kazancıyla kendine içki ısmarlıyor.
ilo nun yaptığı araştırmalara göre çıkardığı dünyanın en zor meslekleri listesinin birinci sırasında madencilik ikincisinde ise denizcilik bulunur.
Özellikle biyomedikal bilimler, nöroloji, fizyoterapi ve oftalmoloji (göz hastalıkları) gibi alanlardan mezun olan öğrencilerin ilk 6 ay içerisinde, %95 oranında iş buldukları en kolay meslekler olarak görülmüştür.
İlgili 34 soru bulundu
Kamu çalışanları; asker, polis, gazeteci, canlı yayın sunucusu, borsacı, pilot ve madencilik mesleklerini, Türkiye'nin en stresli mesleği olarak görüyor.
Dünyada tanımlanan toplam meslek sayısı 42 000. Evet yanlış okumadınız, tam olarak 42 000. İşkur da tanımlı olarak ise tam olarak 7570 adet meslek var.
Arzuhalci, Çığırtkanlık, Niyetçilik, Zembilcilik – Hasırcılık, Ayı Oynatıcısı, Zerzevatçı, Edirnekari – Edirne İşi, Esansçı, El Süpürgecisi, Sepet Hamalı, Mestçi, Çıracı, Yazmacılık, Urgancı – Kendirci, Bacacı, Salepçi, Şerbetçi, Sucu – Saka, Çerçi, Ciğerci.
Günümüzde tercih edilen popüler mesleklerin başında uzman doktorlar yer alır. Bunun yanı sıra avukatlık, pilot, yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi, noter, diş hekimi, mimar ve polis gibi meslekler günümüzde çok fazla tercih ederler.
Kuyumcular zaman zaman hırsızlık olayları gibi korkutucu durumlar ile karşılaşsalar da stresi en az seviyedeki mesleklerden biri olarak sayılıyor. Her köşe başında gördüğümüz kuaför ve berberler, işleri yetenek istese de meslek hayatlarında en az stres yaşayanlardan.
1- Tıp: Tıp, okuması en zor ve yoğun bölümlerden biridir. Tıp öğrencileri, uzun ve zorlu derslerle, laboratuvar çalışmalarıyla ve klinik rotasyonlarla karşı karşıya kalır.
Meslek, insanlara yararlı mal veya hizmet üretmek ve karşılığında bir gelir elde etmek için yapılan belli bir eğitimle kazanılan ve kuralları toplumca belirlenmiş faaliyetler bütünüdür.
Araştırmaya göre 'mesleki itibar' sıralamasında ilk 10 meslek sırasıyla tıp doktorluğu, hakimlik, üniversite profesörlüğü, pilotluk, büyükelçilik, valilik, diş hekimliği, yüzbaşılık, generallik ve avukatlık yer aldı.
Türkiye'de en çok kazandıran meslekler listesinin zirvesinde noterlik mesleği yer alıyor. Kademelerine göre yıllık kazançları değişiklik gösterse de noterlik yapan kişiler yılda ortalama 456 bin TL gibi bir sayıyı kasalarına koyuyor.
Oyacılık, Keçecilik, Kaşıkçılık, Yazmacılık, Semercilik, Bastonculuk, El dokuma işleri, Ahşap oyma işleri, Lüle ve Oltu taşı işçiliği, Çini çömlek yapımı, Bakır işlemeciliği, Sedef kakma, Yemenicilik, Yorgancılık ve Çarıkçılık meslek kolunda faaliyet gösteren esnaflarımız…
Çok daha eski dönemlerde çakmaktaşı ve demirin çıkarılması ile başlayan madencilik bakırın avantajları keşfedilip çıkarılmaya başlanması ile bundan yaklaşık 12 bin yıl öncesinden itibaren ilk 'meslek' olarak tarihte yerini aldı...
ZİRVEDE PİLOTLUK VAR
Dünyada en çok ilgi gören 20 meslek arasında pilotluk, yazarlık, dansçılık, YouTuberlık ve girişimcilik ilk 5 sırayı aldı. 6'ncı sırada oyunculuk var. 9'uncu sırada şarkıcılık yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri