Endüstri mühendisliği alanında yapabilirsin, bilimsel hazırlık derslerini alarak bilgisayar ve yazılım mühendisliğine göre yapabilir ve bu alanda çalışabilirsin. yönetim bilişim sistemleri, işletme, ekonomi, tedarik zinciri ve lojistik üzerine yapabilirsin.
Genellikle mezunlar Endüstri Mühendisliği, Finans Mühendisliği, Üretim Mühendisliği, İşletme gibi programlarda yüksek lisans yapmaktadırlar.
Endüstri Mühendisliği lisans öğrencileri şu bölümler ile çift anadal yapabilir: Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Matematik, Fizik ve Kimya.
Bilgisayar mühendisliği lisans derecesine sahipseniz, genellikle istatistik veya endüstri mühendisliği gibi farklı bir alanda yüksek lisans yapma seçeneğiniz vardır. Ancak her üniversitenin ve yüksek lisans programının kendi kabul politikaları ve gereklilikleri olduğunu unutmayın.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, KOSGEB, EPDK, BTK, TİB, gibi kuruluşlarda endüstri mühendisleri çalışılmaktadırlar.
İlgili 17 soru bulundu
Kendi işlerini de kurabilirler.
uzerine yüksek lisans yaparsa yüksek mühendis ünvanını kesinlikle alamaz.Sadece ele muh. diplomasına sahip olur.Muh. dışında da durum aynı.
Bu nedenle, endüstri mühendisliği diploması yurt dışında tanınır ve geçerlidir. Yurtdışında endüstri mühendisliği eğitimi alarak, küresel iş fırsatlarına ve uluslararası şirketlerde çalışma imkanlarına sahip olabilirsiniz.
Mezunların İstihdamı Mezunlar sahip oldukları ileri düzeydeki bilgi ve becerileri ile, servis ve üretim sektörlerinde; yöneylem araştırması, üretim planlama ve kontrolü, kalite kontrol ve/veya yönetimi, ergonomi, tesis tasarım ve sistem analizi gibi alanlarda çalışma olanağına sahiptirler.
Bunlar: Yöneylem Araştırması ve Üretim ve Servis Sistemleri Yandal programlarıdır. Öğrenciler kendi programlarına ek olarak iki adet zorunlu ve dört seçmeli dersi tamamlarlarsa yandal diplomasına hak kazanırlar. Koşullar ve kurallar ile ilgili detaylı bilgiye Boğaziçi Üniversitesi yandal yönergesinden ulaşılabilir.
Endüstri Mühendisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Endüstri Mühendisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 33.300 TL civarındadır.
Otomotiv, Tekstil, İmalat, Bilişim, Finans, Danışmanlık, Elektrik, Elektronik, Maden ve Metal Sanayi, Telekomünikasyon, Yapı, Gıda, Kimya, Hizmet, Eğitim, Lojistik, Taşımacılık, Turizm, Sağlık, Enerji vb sektörler, Endüstri Mühendislerinin çalışabilecekleri sektörler arasında yer almaktadır.
Endüstri Mühendislerinin en çok çalıştıkları faaliyetler; Üretim Planlama, ve Kontrol, İş Etüdü, Yatırım Planlaması, İnsan gücü Planlaması, İş Yeri Düzenleme, Proje Yönetimi, İş Değerlendirme ve Ücret Sistemleri ve Yönetim Bilişim Sistemleridir.
yüksek mühendis, ne yüksek mühendisi, endüstri yüksek mühendisi. eğer yüksek endüstri mühendisi derseniz, kişiye ait bir sıfat kullanmış olursunuz, mesleğe değil.
Yüksek Mühendis Ne Demek? Yüksek mühendis, 4 yıllık mühendislik eğitimini tamamlayan ve mühendis unvanı alan kişilerin ardından 2 yıllık bir yüksek lisans eğitimi tamamladıktan sonra aldıkları bir unvandır.
Endüstri mühendisliği bölümünden mezun olan kişilerin pek çok iş olanağı vardır. Hem devlet kurumlarında hem de özelde iş bulma konusunda avantajlıdırlar. Üretim süreçleri ile ilgilenen bir meslek dalı olduğu için üretimin olduğu her alanda endüstri mühendislerine ihtiyaç duyulur.
Türkiye genelinde yaklaşık 120 civarında Endüstri Mühendisliği eğitiminin verildiği fakültelerden yılda 4.000 civarında mezun verilmekte olup, kontenjanların ve bölümlerin artırılması ile bu sayının her geçen yıl artacağı öngörülmektedir.
Öncelikle Endüstri Mühendisi için sektör önem taşımaz. Her türlü sektörde çalışabilir. Savunma, hızlı tüketim, bankacılık, danışmanlık, yazılım, telekomünikasyon, perakendecilik, ağır sanayi, otomotiv, ilaç vs. Herhangi bir sektörde çalışmak için hiçbir engel yok.
Alan Dışı Yüksek Lisans Ne İşe Yarar? Alan dışında yüksek lisans yapmak demek okuduğunuz bölümün dışında başka bir bölümde kariyer yapmanız için bir fırsat demektir. Kişi kendisini okuduğu bölümle yeterince bütünleşmiş hissedemeyebilir ve akademik olarak başka bir bölümde yükselmeyi hedefleyebilir.
Sonuç olarak dilerseniz mezun olduğunuz alan dışında başka bir alanda da yüksek lisans yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin kişisel ihtiyacınıza ve enstitünün belirlemiş olduğu başvuru şartlarına bağlıdır.
Kimya mühendisliği, günümüzde kariyer olanakları en geniş ve en iyi mühendislik bölümleri arasındadır. Kimya mühendisliği, genel olarak kimya bilimi ile fizik, matematik, ekonomi, biyoloji gibi bilimleri birleştirerek çevresel, endüstriyel ve teknolojik sorunlara çözümler üretmeye çalışır.
Yapmış olduğumuz araştırmaya göre MS Office,Visual Studio, Microsoft SQL Server ve ERP gibi programları bilmenizin daha doğrusu etkin bir şekilde kullanabiliyor olmanızın iyi ve nitelikli bir endüstri mühendisi olma yolunda büyük bir artısı vardır.
Kişisel bilgisayarlar, tarayıcı ve lazer yazıcı ile donatılmış olan bu laboratuvarda, öğrenciler MÜH 122 Teknik Resim dersi kapsamında AutoCAD kullanarak çizim yapmaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri