Lavanta yağı, portakal kabuğu yağı, defne yaprağı yağı, okaliptus yağları bulunduğu ortama ferahlık sağlarken aynı zamanda gribal enfeksiyonlarda ve soğuk algınlığı durumlarında mikrop kırıcı özelliği ile de tercih ediliyor.
Çay ağacı yağı idrar yolları enfeksiyonuna neden olan bakteriler. – Çay ağacı yağı, banyo suyuna 10 damla kadar eklenebilir. Bu su ile üretra yıkabilir. – Alternatif olarak, çay ağacı yağı eşit miktarlarda ardıç ve sandal ağacı ile birlikte sindirilir.
Niaouli Yağı
Vajinal enfeksiyonu önlemede, vajina florasını düzenlemede kullanılır. Vajinal kaşıntı, akıntı, kötü koku gibi şikayetlerde oldukça etkili olan bir yağdır. Bu amaçlı kullanım için, iç çamaşırı yıkanırken çamaşır makinasının yumuşatıcı gözüne birkaç damla nioli yağı damlatabilirsiniz.
Anti-bakteriyel ve Anti-fungal
Lavanta yağı, bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı etkili olabilir. Birçok çalışma, lavanta yağının mikropları öldürmeye yardımcı olduğunu göstermektedir.
Hindistan Cevizi Yağı
Antifungal özelliklere sahip olan Hindistan cevizi yağı ile mantar enfeksiyonuna karşı savaş açabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Elma sirkesi asidik içeriği bakterileri öldürür. Bir kabın içerisine biraz su ve 1 fincan elma sirkesi ekleyip karıştırın ayaklarınızı bu suyun içerisinde bir süre bekletin. Ayrıca elma sirkesini bir pamuğa döküp mantarlı bölgeye direk uygulayabilirsiniz. 1 saat kadar bekletip normal su ile durulayın.
Sarı kantaron yağı mantara iyi gelir mi sorunuzun cevabı “evet” olacaktır.
Lavanta yağı; soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonları, öksürük, astım, bronşit ve larenjit gibi birçok solunum yolu problemlerinde iyileştirici özelliğinden yararlanılmaktadır.
Lavanta yağının içeriğinde bulunan doğal iltihap önleyici özellikteki beta-karyofillen ile yaraları iyileştirmeye yardımcı olduğu bilinir. Lavanta yağı faydaları cilt için ağrı kesici ve yatıştırıcı özelliğe de sahiptir. Bu konuda yapılan bazı araştırmalar cildin iyileşmesine yardımcı olduğunu gösterir.
Lavantanın çiçek , yaprak ve gövdesinden damıtılarak alınan lavanta yağı tıpta halen kullanılır. Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteği kamçılar. Uykusuzluğa iyi gelir. Sinirleri yatıştırır.
Candidiasis ve diğer vajinal enfeksiyonların tedavisinde oldukça etkili ve güvenli bir yöntemdir. 3 gün içerisinde tedaviden sonuç alınır. Mantar enfeksiyonuna bağlı vajinal yaralar oluştuysa öncesinde lavanta uçucu yağı (Lavandula angustifolia) yine bitkisel bir yağla seyreltilip tampon şeklinde uygulanabilir.
Bunun için vajinal bölgede kullandığınız tampona 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 4 damla çay ağacı yağını damlatarak tamponu vajinal bölgenize takın. Günde en az 1 saatten bir haftada her gün deneyebilirsiniz. Elma Sirkesi Banyosu: Elma sirkesinin anti-bakteriyel özelliği vajinadaki kötü koku oluşumuna karşı etkilidir.
Kadın ve erkeklerin sıkça yaşadığı mantar enfeksiyonu için doğal yöntem arayanlar, birkaç damla zeytinyağı ile dermanını bulabilir. Zeytinyağı, dokunun yenilenmesine yardım ederek mantar enfeksiyonunun iyileşmesini hızlandıracaktır.
İbrahim Saraçoğlu, idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde olan kişilere karnabahar kürünü önermektedir. Yapmanız gerekenler ise kaynattığınız karnabaharın suyunu günde 3 defa olacak şekilde tüketmek. Karnabahar vücudunuzdaki mikropların atılmasında önemli bir rol oynayacaktır.
Antibiyotik kullanımının geç kalındığı noktalarda idrar yollarında ve mesanede oluşan bakterileri temizlemek zorlaşabilir. Bu nedenle antibiyotiğin etkisiz olduğu idrar yolu enfeksiyonlarında bol su tüketimi ve sık idrara çıkma, enfeksiyonu temizleyecek en etkili yöntemlerden biridir.
Bu bağlamda; maydanoz, sarımsak ve altın mühürden faydalanılabilmektedir. Maydanoz, idrar söktürücü özelliği ile bilinen bir besindir. Bu sebeple idrar yolu enfeksiyonları üzerinde de oldukça başarılı etkiler göstermektedir. Bu bağlamda enfeksiyonu bulunan kişilere maydanozu çiğ olarak tüketmesi tavsiye edilmektedir.
Egzama, akne ve sivilceler, hemoroidler, boğaz, yutak, deri ve mukoza zarının iltihaplanmasına neden olan bakteriyel ve viral enfeksiyonların tedavisinde bir yardımcı olarak idealdir. Sarı kantaron yağı, romatizmal ağrıyı hafifletir, şişme, morarma ve varisli damarların neden olduğu sorunlara yardımcı olur.
"Lavanta yağı yüze sürülür mü?" sorusu da sık sorulan sorulardan biridir. Aktardan alınan lavanta yağını direkt cilde sürmek istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir. Bu yüzden hindistan cevizi yağı gibi başka yağlarla 1-2 damla karıştırılabilir.
Aynı zamanda egzama, sivilce ve sedef gibi çeşitli cilt sorunları için de lavanta yağı uygulanabilir. Lavanta Yağı Saça ve Yüze Sürülür Mü? Lavanta yağı, saça ve yüze sürülebilen bir bitki yağıdır. Bu yağ, hem cildi hem de saçı beslemeye yardımcı olur.
Kekik yağı cildi zararlı bakterilerden ve mantar enfeksiyonlarından korur; aynı zamanda sivilce için doğal bir ilaç olarak kullanılabilir. Yaraları ve yara izlerini iyileştirir; yanıkları giderir. Kekik yağı saçı besler ve daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Kepekleri geçirme etkisi vardır.
Lavantanın faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından uykudan, gevşemeye ve cilt hastalıklarına kadar pek çok alanda olumlu olduğu yönünde ifade edilir. Lavanta yağının faydaları şunlardır: Lavanta yağının sakinleştirici bir etkisi olduğu için aromaterapide yoğun olarak kullanılır.
Biberiye yağı, aromasındaki keskin kokusu sayesinde nefes yollarını rahatlatabilir. Kan dolaşımı hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır. Karaciğerde bulunan enzimlerin çalışmasını düzenleyerek mide hazımsızlıklarına da iyi gelebilir. Biberiye yağı, bu özelliğinin yanı sıra iyi bir idrar söktürücü görevi görür.
Kantaron yağının enfeksiyon hastalıklarına faydaları
Özellikle ayak mantarı, deride oluşan enfeksiyonlar, akneler, herpes virüsünün neden olduğu uçuk gibi birçok hastalıkta kantaron yağı uygulaması enfeksiyonun hızlı bir şekilde iyileştirilmesine yardımcı olur.
Vücutta oluşan kanamayı durdurur. Antiseptik özelliğinden dolayı ciltte oluşan yaralarda mikrop ve iltihap oluşmasını engeller. Ciltte oluşan kırışıkların giderilmesinde yardımcı olur. Kantaron yağının faydaları arasında vücutta oluşan ağrıların azalmasında etkili olması yer alır.
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri