Özel hastane tarafından sizden tahsil edilen fazlaya ilişkin ücreti Tüketici Hakem Heyeti'ne internet ortamından başvuru yaparak geri alabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi adresine T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifrenizle giriş yaptıktan sonra Tüketici Başvuruları linkine tıklayın.
Yani SGK anlaşmalı özel hastanelerde sağlık hizmeti aldığında SGK'nın karşılamadığı kısmı ödemek durumunda kalırsın. Örneğin, özel hastane muayene ücretinin 80 TL ise SGK bu ücretin 30 TL'lik kısmını karşılar yani 50 TL'lik fark ücretini ise senin ödemen gerekir.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dahilinde sağlık güvenceleri olan kişiler devlet hastanelerinde olduğu gibi anlaşmalı özel hastanelerde de SGK'nın sunduğu imkanlardan yararlanabilirler.
Sağlık hizmeti aldığınız özel hastanenin fazladan ve hukuka aykırı şekilde ilave ücret aldığını düşünüyorsanız ilave ücret bedeline göre ya tüketici hakem heyetine ya da tüketici mahkemesine başvurabilirsiniz.
Yönetmelik kapsamında özel hastanelerin acil servislerine başvuranlardan ücret talep edilmemektedir. Bazı sağlık problemleri mevcut ise ödeme yapmalarını gerektiren bir durum yoktur. Bunun yanı sıra ambulans talebinde bulunduklarında da ücret talep edilmemektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Sağlık Uygulama Tebliği'nin katılım payı alınmayacak sağlık hizmetleri ile ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerine ilişkin maddelerine göre Kurumla sözleşmeli veya sözleşmesiz sağlık hizmet sunucuları tarafından sunulan acil sağlık hizmetlerinden dolayı kişilerden katılım payı ve ilave ücret alınmamaktadır.
Ciddi alerjik reaksiyonlar, solunum yollarında tıkanma, astım krizleri gibi şikayetler ile özel hastanelerin acil servislerine gidildiğinde ücret istenmemektedir. Yüksek tansiyon sebebi ile özel hastanelerin acil servislerine gidildiğinde ücretsiz tedavi görülmektedir.
184'ü arayıp şikayet edebilirsiniz, SABİM'e şikayet edebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı'na yapacağınız şikayetlerin sonuna “Başvurumun sonucunu 4982 sayılı bilgi edinme kanunu kapsamında tarafıma da bildirilmesini talep ediyorum” derseniz 15 gün içinde size geri dönüş yapılacaktır” diye konuştu.
Özel hastaneler muayene tutarlarını Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre belirler. Bu tebliğe göre özel hastaneler en fazla yüzde 200 oranında ücret talep edebilir.
SGK ile anlaşmalı özel bir hastanede muayene olmanız durumunda, masraflarınızın belli bir kısmı SGK tarafından karşılanır. SGK'dan geriye kalan muayene ücretini ise cebinizden karşılarsınız. İşte, bu talep edilen tutara da SGK fark ücreti denmektedir.
2) Özel Hastaneler sadece (ssk.gov.tr) adresinde yayınlanan branşlarda SSK ile anlaşmalıdırlar. 3) Bazı Özel Hastaneler anlaşmaları olmadığı branşlarda da SSK hastalarına reçete yazmaktadırlar. Bu reçeteler SSK tarafından geri ödenmeyecektir.
Özel Hastanelerde 10 gün içinde yapılan hiç bir muayene için ücret ödenmez.
Evet, hicbir sıkıntı yok. Sağlık nedeniyle yapılan her ameliyati SGK karşılar.
Bu yatış için herhangi bir ücret talep edebilirlermi. Merhaba, Yoğun bakım, ilave ücret alınmayacak hizmetlerdendir. Bu sebeple ücret talep edemezler.
Özel hastane tarafından sizden tahsil edilen fazlaya ilişkin ücreti Tüketici Hakem Heyeti'ne internet ortamından başvuru yaparak geri alabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi adresine T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifrenizle giriş yaptıktan sonra Tüketici Başvuruları linkine tıklayın.
ÖZEL HASTANELERDEKİ ENJEKSİYONLAR BUGÜNDEN İTİBAREN ÜCRETSİZ.. Değerli halkımız, özellikle merkez hastanelerimizin acillerindeki yoğunlukları değerlendirdiğimizde enjeksiyon uygulamalarının da bunda önemli bir paya sahip olduğunu gözlemledik.
Muayene, ameliyat ve tedavi sonrası hastaneye yapılacak ödemelerde, mutlaka ayrıntılı fatura (hizmet dökümü) talep edin. Ödemelerin fazla olup olmadığını https://gss.sgk.gov.tr/OzelSHSBilgi/ internet adresine girerek 'Ne Kadar İlave Ücret Ödeyeceğim?' kısmından sorgulayın. Ödeme fazlaysa hastaneden talep edin.
Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.
Genel sigorta kapsamında özel hastanelerde uygulanan röntgen işlemleri için bir ücret talep edilmez. Fakat bazı özel hastaneler kendi politikası gereğince muayene bedeline ek olarak röntgen ücreti talep edebilir. Özel hastane röntgen ücreti ortalama 150 TL – 200 TL aralığında ücret talep edebilir.
ALO 184 Sabim Hattı (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi)
ALO 184 Sabim Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan bir iletişim hattıdır. Sağlık Bakanlığı Şikayet Hattı olarak da adlandırılan bu kanal vasıtası ile sağlık hizmeti süresince karşılaşılan her türlü aksaklıklarla ilgili öneri ve şikayetin iletilmesi mümkündür.
Alo 184 Şikayet Var!
Özel hastanelere ayakta giren kişilerden ücret talep edilmesi durumu yasal olmamasına rağmen bazı hastanelerde mevcuttur. Ancak normal şartlarda hiçbir şekilde, özel hastanelerin hiçbirinde yeşil alana dahi olsa gelen hastalardan ücret talep edilemez.
Özel hastanelerde ücret alınmayan durumlar da bulunmaktadır. Özellikle acil sağlık hizmetleri, yoğun bakım hizmetleri, yanık tedavisi, kanser tedavisi (Radyoterapi, kemoterapi, Radyo izotop tedavileri gibi), yeni doğan sağlık hizmetleri ve doku, organ ve kök hücre nakilleri gibi tedavilerde ücret alınmamaktadır.
"Cerrahi tedavide devlet ve özel hastanelere ödeme yok"
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da kanser hastalarının ilaçlarda olduğu gibi, cerrahi tedavilerde de devlet ve özel hastanelere ödeme yapmayacaklarını söyledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri