En sık karşılaşılan enjektör arıza belirtisi, araç rölantide kaldığında konumunu koruyamaz ve stop eder. Çoğu zaman ışıklarda ve vites boşa alındığında stop eder. Araç motoru içindeki insanları etkileyerek çok yüksek sarsıntılı çalışmaya başlar. Aracın hızlanması ve devirlenmesi zorlaşır.
Enjektör arızası tespiti oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Hem dizel hem de benzinli araçlarda kullanılan enjektörler arızalandığında aracınızın tüm sistemi yavaşlar ve bir süre sonra aracınız çalışamaz duruma gelir.
Enjektör arızası halinde aracınızın hızını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olmayacaktır. Hızlanma sorunu ve devir ayarlayamama sorunu meydana gelecektir. Araç çalıştırıldığı andan itibaren motor alanından ses gelmeye başlar. Araçta teklemeler meydana gelir.
Enjektör Arızası Motora Zarar Verir Mi? Evet, enjektör arızaları zamanla motora zarar verebilir. Enjektörler, motorun yakıtını sağladığı için arızalı bir enjektör, motorun doğru miktarda yakıt alamamasına veya yanlış zamanda yakıt almasına neden olabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Tıkalı enjektörler, yakıt akışını ve püskürtme düzenini etkiler. Aracınızı uzun süre bakım yapmadan boşta bırakırsanız yakıt enjektörleri tıkanabilir. Kirli Yakıt Enjektörleri: Yakıt hala enjektörlerden geçebiliyorsa ancak uygun miktarda değilse, enjektörler kirli olabilir.
Yakıt Sistemi Arızaları
Dizel araçlarda mazot pompası ve enjektörler vardır. Kötü yakıt bu parçaların bozulmasına neden olur. Bu parçalarda oluşan arızalar, yakıtın yanma stabilitesini düşürecektir. Araçta performans kaybı olacağı gibi kara duman da atacaktır.
Enjektörde herhangi bir arıza durumu meydana geldiğinde araç göstergesindeki lamba yanar.
Bozulan bir enjektörün tamiri genellikle kısa sürer. Ustanız enjektörleri söker ve enjektör servisine gönderir. Enjektör servisinde ki cihazlar yardımıyla enjektörler kontrol edilir ve tamir işlemi için ön hazırlık yapılır. Enjektörlerin tamamen yenilenmesi ortalama olarak 4-5 saat sürmektedir.
Dizel otomobil sahiplerinin en büyük korkusu olan yakıt sistemi arızalarından biri de enjektörlerin arıza yapmasıdır. Enjektör arızası sonucunda enjektör yakıtı tutamaz ve pistonun tepesine verir. Pistonun tepesine yüksek basınç ile gelen yakıt pistonun delinmesine sebep olabilir.
Azaltılmış gaz kilometre gibi belirtiler, beyaz duman yanlış sıcaklık ölçümü, kötü emisyon, düzensiz motor rölantisi, ve en kötü senaryoda motor vurma durumu gibi belirtiler vardır. Harici bir kaçak yakıt enjektörü sızıntısı zamanında fark edilmezse Yangın çıkmasına neden olabilir.
enjektör ömrü ne kadar
Ortalama olarak, dizel enjektörler, değiştirilmeleri veya yenilenmeleri gerekmeden önce 100.000 ila 200.000 mil (160.000 ila 320.000 kilometre) arasında dayanabilir.
%7 indirimle Würth 300 ml Dizel Partikül Filtre Temizleyici 447 TL'ye, %6 indirimle Würth 300 ml 3'lü Dizel Enjektör Temizleyici 389 TL'ye, %25 indirimle Würth 200 ml Benzin ve Hibrit Enjektör Temizleyici 144 TL'ye, %15 indirimle Magic Dose 250 ml Dizel Enjektör Temizleyici 67 TL'ye sahip olabilirsiniz.
100 TL - 5000 TL
Profesyonel ve güvenilir Enjektör Tamiri hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Enjektör Tamiri fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Motora gaz verdiğiniz esnada ekleme ya da boğulma gibi gaz almama sorunları meydana geliyorsa bu da pompa arızasının habercisidir. Aracınız olması gerektiği gibi hızlanmıyor ise veya gözle görülür bir biçimde performans kaybı mevcutsa pompa arızası olabilir.
100 TL - 2000 TL
Profesyonel ve güvenilir Enjektör Ayarı hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Enjektör Ayarı fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Enjektör arıza ve sorunu ortaya çıktığında ise genellikle insanlar yeni bir enjektör alarak sorunun çözülmesini sağlamak isterler. Enjektör, tamiri mümkün olan parçalardan biridir. Bu parça üzerinde bir sorun ortaya çıktığında illa ki yeni bir enjektör almaya gerek yoktur.
Elektrodun siyah veya gri bir kaplaması varsa, yakıt enjektörü sorununuz var demektir. Elektrot temizse, o zaman sorun yoktur. Kontrol etmenin başka bir yolu da motorunuzu benzinle doldurmak ve ardından yakıt göstergenize bakmaktır. Yakıt göstergesi hızla yükselmeye başlarsa, yakıt enjektörü sorununuz var demektir.
En sık karşılaşılan enjektör arıza belirtisi, araç rölantide kaldığında konumunu koruyamaz ve stop eder. Çoğu zaman ışıklarda ve vites boşa alındığında stop eder. Araç motoru içindeki insanları etkileyerek çok yüksek sarsıntılı çalışmaya başlar. Aracın hızlanması ve devirlenmesi zorlaşır.
Dizel motorlarda bulunması bakımından bu araç türünde tek bir adet enjektör bulunur. İşlevi son derece basit olup motor içerisinde tek bir işlevi vardır. Enjektör en basit tabiriyle dizel motorların bir parçasıdır. Diğer bir ifadeyle araç motorunda yer almaktadır.
Motor arıza lambası sarı yanıyor: İkaz ışığı sarı renkliyse, motorun çalışmasında ciddi sıkıntılar var ve arıza moduna geçiş yapılmış demektir. Arıza modu, motorun zarar görmemesi için devreye giren bir sistemdir. Fakat bu sistem motoru çok uzun süre koruyamaz. Bir an önce bir servise başvurulmalıdır.
Dolayısıyla egzozdan siyah duman çıkmasının sebepleri genel olarak bir motor yakıt sistemi sorunu anlamına geliyor. Siyah duman, yakıt geri dönüş hattında tıkanıklık ve enjektörlerin sorun yaşamasının habercisi olarak görülüyor.
Ya da enjektörlerde herhangi bir hasar varsa da arabalar siyah duman atar. Çok az ya da çok fazla enjektör basıncının olması ile hava yanma işlemine karışamaz ve bu yüzden arabalar siyah duman atar. Son olarak da aracın benzinine yağ karışması sonucu yağ yakımı varsa da arabalar siyah duman atar.
Beyaz duman ise aracın soğutma su sisteminde bir problem olduğuna işaret etmektedir. Motor bloğu içerisindeki kanallardan geçmekte olan soğutma suyu silindir içerisindeki yanma odalarına karışması sonucunda egzoz sisteminden dışarıya beyaz duman olarak atılması sebebiyle gözlemleyebileceğimiz duman çeşididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri