hocam beyaz duman genelde enjektör arızası oluyor. bence aracı başka bir ustaya götürün. bir de 1500 devir yerine 2 bin devirde vites değiştirin. çok düşük devirlerde vites değiştirilmez. Silindir kapak contasını kontrol ettir o zaman, muhtemelen su karışıyor.
Dizel araçlarda mazot pompası ve enjektörler vardır. Kötü yakıt bu parçaların bozulmasına neden olur. Bu parçalarda oluşan arızalar, yakıtın yanma stabilitesini düşürecektir. Araçta performans kaybı olacağı gibi kara duman da atacaktır.
Egzozunuzdan siyah duman çıkması hava filtresinde, hava sensörlerinde ve ya enjektörlerinde bir arızanın işareti olabilir. Bu arıza ise aracınızın fazla yakıt tüketmesinin yanı sıra motor performansının da düşmesine neden olur.
Beyaz duman çıkması
Bu dumanın su buharı gibi ince şekilde çıkması normal kabul edilir. Ancak duman çok beyaz ve yoğunsa dikkat edilmelidir. Bu yoğun ve çok beyaz duman genellikle silindir blok contası hasarı, silindir bloğunun çatlaması veya silindir kapak hasarından dolayı kaynaklanmaktadır.
Elektrodun siyah veya gri bir kaplaması varsa, yakıt enjektörü sorununuz var demektir. Elektrot temizse, o zaman sorun yoktur. Kontrol etmenin başka bir yolu da motorunuzu benzinle doldurmak ve ardından yakıt göstergenize bakmaktır. Yakıt göstergesi hızla yükselmeye başlarsa, yakıt enjektörü sorununuz var demektir.
İlgili 22 soru bulundu
- Enjektör arızasında araç motoru çalışma sırasında daha yüksek seste gürültüler meydana gelir. - Enjektör arızası durumunda aracın hızı istediği gibi ayarlanamaz. Böylece hızlanma sıkıntısı ve devir ayarlayamama sıkıntısı ortaya çıkmaktadır. - Araç çalıştırılması ile birlikte motor bölgesinden ses gelmeye başlar.
Örneğin, arızalı bir enjektör, motorun silindirlerinde yanmayan yakıt birikmesine neden olabilir. Bu birikinti, motorda aşırı ısınmaya, pistonlarda çekişme veya silindir duvarlarında çizilmelere neden olabilir. Bunun yanı sıra, enjektör arızaları, egzoz sistemine de zarar verebilir.
Araçtan çıkan beyaz duman, kalın ve yoğunsa önemli arıza işaretleri arasında yer alır. Bu durumun pek çok nedeni olabilir. Düşük motor kompresyonu veya conta yanması, silindir kapağından yanma odasına su sızmasına neden olur. Sızan su yanarak beyaz dumanı oluşturur.
Beyaz duman ise aracın soğutma su sisteminde bir problem olduğuna işaret etmektedir. Motor bloğu içerisindeki kanallardan geçmekte olan soğutma suyu silindir içerisindeki yanma odalarına karışması sonucunda egzoz sisteminden dışarıya beyaz duman olarak atılması sebebiyle gözlemleyebileceğimiz duman çeşididir.
Egzoz borusundan bazı zamanlarda da beyaz duman çıkmasına şahit olabilirsiniz. Eğer bu durum çok soğuk günlerde aracınızı ilk kez çalıştırdığınızda karşınıza çıkıyorsa bir sorun teşkil etmiyor. Ancak aracınız egzozdan beyaz duman atmaya devam ediyorsa bu durum motorun yanma odasına su girdiğini gösteriyor.
hocam beyaz duman genelde enjektör arızası oluyor. bence aracı başka bir ustaya götürün. bir de 1500 devir yerine 2 bin devirde vites değiştirin. çok düşük devirlerde vites değiştirilmez. Silindir kapak contasını kontrol ettir o zaman, muhtemelen su karışıyor.
En sık karşılaşılan enjektör arıza belirtisi, araç rölantide kaldığında konumunu koruyamaz ve stop eder. Çoğu zaman ışıklarda ve vites boşa alındığında stop eder. Araç motoru içindeki insanları etkileyerek çok yüksek sarsıntılı çalışmaya başlar. Aracın hızlanması ve devirlenmesi zorlaşır.
Ya da enjektörlerde herhangi bir hasar varsa da arabalar siyah duman atar. Çok az ya da çok fazla enjektör basıncının olması ile hava yanma işlemine karışamaz ve bu yüzden arabalar siyah duman atar.
Yanma Hatalarının (supap zamanlama hataları, Elektronik kontrol ünitesi hataları, Enjektör Hataları, Yakıt Pompası hataları, Turbo hataları, kötü yakıt kullanılması vb.) olması: Bu durumda yanmamış yakıt yağa ulaşarak, yağın özelliklerinin bozulmasını sağlar ve taşıyıcılığını zayıflatır.
Enjektör arızası farklı semptomlar gösterebilir. Enjektörünüz tıkalıysa, yakıtı püskürtmekte zorlanabilir. Tıkalı bir enjektör, daha düşük bir akış hızına, yanma odasına sıvı yakıt damlamasına veya enjektörün yakıtı tamamen enjekte edememesine neden olabilir.
Dizel Motorda Beyaz Duman
Conta yanması, bozulması ya da yerine yanlış takılmasından dolayı çeşitli etmenler de motor bloğu su kanallarının birleşim yerlerinde su sızıntısı oluşturur. Bu da egzozdan beyaz duman çıkmasına neden olur.
Liqui Moly Oil Smoke Stop - Yağ Dumanı Önleyici 300ml
Katalitik konvertörün çalışma ömrünü uzatır. Dizel araçlardaki siyah (kara) duman atmayı önler. Benzinli araçlardaki beyaz duman atmayı önler.
Turbo şarj sistemindeki bir arızanın kaynağında beyaz duman olma ihtimali yoktur. Çünkü turbo sistemde bir arıza sonucu egzozdan çıkan duman rengi gri – mavidir. Bu nedenle egzozdan beyaz duman çıktığı anda turbo şarjda bir arıza meydana geldiğini söylemek yanlış olur.
Mavi renk egzoz dumanı
Açık bir şekilde motorun yağ yaktığını gösterir.
Egzoz borusundan çıkan beyaz duman, genellikle ya aracın soğuk olduğunu ve egzoz borusunda yoğuşmanın buharlaştığını ya da silindirlerde yanmakta olan su veya soğutma sıvısı ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir.
Motor çalışırken egzozdan yoğun beyaz duman:
Araç conta yakması belirtileri arasından bir diğerinde ise yanma odasına giren soğutma sıvısı tutuşacak ve egzozdan beyaz duman üretecektir.
Dizel motor enjektör temizliği hakkında (2. sayfa) yarım depoya würth katkısı atıp ışık yanana kadar aracı devirli şekilde kullanın.rölantide gaz verip bıraktığınız zaman dci motorlarda anlık bir dumanlama yapar bu normal.
Enjektör arızası, arabalarda yakıt yetiştirilememesine yada çekiş düşüklüğüne neden olabilir. böyle sorunlara sahipseniz bu yazı sizi ilgilendiriyor. Örnek olarak, bir triger kayışı takılı bir araç üreticinin talimatlarına göre değiştirilmezse, motorun ciddi şekilde hasar görmesine neden olabilir.
Dizel otomobil sahiplerinin en büyük korkusu olan yakıt sistemi arızalarından biri de enjektörlerin arıza yapmasıdır. Enjektör arızası sonucunda enjektör yakıtı tutamaz ve pistonun tepesine verir. Pistonun tepesine yüksek basınç ile gelen yakıt pistonun delinmesine sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri