Partikül filtrenin yeniden tıkanmasını önlemek için kirliliğe sebep olan nedenler ortadan kaldırılmalıdır: microflex 989 Direkt Enjektör Temizleyici: Yakıtdan kaynaklanan tortuları, kurum ve kalıntı gibi kirlilikleri enjektörlerden temizler.
Dizel partikül filtrelerindeki karbon ve kül kalıntılarının giderilmesi için temizlik maddesi. Partikül filtrelerinde biriken karbon kalıntılarını çözer ve temizler. Dizel partikül filtresini sökmeye gerek kalmadan temizlik sağlar.
DPF temizlenmezse motor performansı düşer ve yakıt tüketimi artar. Çünkü temizlenmeyen DPF zaman içerisinde tıkanır. Bu da hem sürüş kalitesini hem de araç performansını olumsuz yönde etkiler.
Dizel partikül filtresi içerisinde sürekli olarak biriken partiküllerin tıkanıklığa neden olmaması için temizlenmesi gereklidir.
Çıkış gaz basıncının giriş gaz basıncından düşük olması durumunda partikül filtresini temizlemek için sistem tarafından motora sıvı kimyasal gönderilir. Gönderilen sıvı motordaki yakıtla birlikte yanarak motor sıcaklığını hızla yükselterek partikülleri temizler.
İlgili 29 soru bulundu
Yüksek Isıyla Kendi Kendine Temizleme
Araçtan araca farklılık göstermekle birlikte, ortalama 2000 - 2500 devir aralığında yaklaşık yarım saat çalışması durumunda gerekli sıcaklık seviyesine ulaşılabilmektedir.
Partikül Filtresi Arıza Belirtileri Nelerdir? *Dizel partikül filtresi tıkandığında dolduğunda, gösterge panelinde motor arıza lambası veya egzoz arıza lambası (partikül filtresi arıza lambası) yanar. *Partikül filtresi dolu tıkanmışsa, aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, egzoz kokusu duyulabilir.
Adından da anlaşılacağı üzere, partikül filtresi zamanla dolar ve tıkanır. Filtrenin tıkanması sonucu motor performansı düşer, motor devrini zamanında almaması, çevreyi kirleten emisyon değerleri ve yakıt tüketimi gibi durumlara sebep olur. Bu belirtiler DPF'nin arızalı olduğunu göstermektedir.
TEKLEME TİTREME , YANMAMIŞ EGZOZ KOKUSU, GİBİ PROBLEMLER YAŞAYABİLECEKSİNİZ. Partikül filtresinin araçlardan sökülmesi renksiz, kokusuz ve tadı olmayan bir gaz olan karbon monoksit (CO) gazının atmosfere yayılmasına ve insan sağlığına son derece önemli ölçüde zarar verilmesine neden oluyor.
Normal sürüş şartlarında 250 bin kilometrelik kullanım ömrüne sahip dizel partikül filtresi ya da kısa adıyla DPF, otomobilin üretimi sırasında egzoz sistemi içerisine yerleştiriliyor.
İşlem, 1 lt Temizleme Sıvısının (Kod No : 5169) 6 ila 8 bar basınçla, 5 ila 10 sn püskürtme - 5 ila 10 sn bekleme rutini ile yapılır ve ürünün tamamı 1 araçta kullanılır. Temizlik esnasında sonra döndürülerek ve ileri geri hareket ettirilerek filtrenin tamamının ürün ile temas etmesi sağlanmalıdır.
Dizel araçların Partikül filtreleri şehiriçi kullanımda ortalama 100 bin kilometrede dolduğu için ; aracın motor , turbo ve enjeksiyon sistemine vereceği zararları önlemek amacıyla 100 bin kilometrede temizletilmesi önerilir.
Dizel Partikül Filtresi Tıkandığında, aracınızda basınç ve ısı dengesi bozulur. Başlıca zarar gören parçalar, turbo egr valfi, enjektörler ve sırasıyla motor aksamı zarar görür. Start Stop problemlerine varana kadar nüfus eder.
Enjektör temizleyiciler isminden de anlaşılacağı üzere benzinli ve dizel araçların enjektör sistemini kolayca ve etkili bir biçimde temizler. Bu etkili araç motoru bakım ürünü aynı zamanda karbüratör ve yakıt filtresinde meydana gelebilmesi söz konusu olan buzlanma problemini de engeller.
Enjektör temizleyici kullanırsanız tüm yakıt sistemindeki pisliği söker ve enjektörlere gelince tıkanmaya sebep olur. Kesinlikle risk almayın.
PROFESYONEL EGR VE ENJEKTÖR TEMİZLEYİCİHava giriş sistemi, hava akışı sensörü, giriş valf'leri, gaz/boğaz kelebeği, emme manifoldu, turbo ve EGR sistemini anında kapsamlı bir şekilde temizlenmesini sağlar.Neden Kullanılmalıdır?
DPF İptali kesinlikle araçlarınıza zarar vermez.
Egzoz devridaim işlemi EGR valfi iptali sonrası sağlanamaz. Bu nedenle araç içerisinde yakıt miktarı artar ve çiğ yakıt da buna bağlı olarak artış gösterir. Çiğ yakıt zaman içerisinde egzozdan siyah duman halinde çıkarak, aracı ve çevreyi tehlikeye atar.
Partikül Filtresi Temizlemenin Faydaları
Karbon temizleme işlemi düzenli olarak yapıldığında motorun ömrü uzar. (40.000 km'de bir yapılması tavsiye edilir.) Yakıt tüketimi azalır. Çevreye salınan zararlı egzoz gazları azalır.
Fakat DPF iptalinin sonucunda aşağıda belirttiğimiz bazı sorunlar ortaya çıkabilir. * Aracın arıza lambası tekrar yanabilir. * Egzoz muayenesinden geçmeyebilir, doğaya ve çevreye zarar verebilir. * Siyah veya Beyaz duman atmaya başlayabilir.
DPF için devamlı yüksek devirli kullanmana gerek yok. Haftada 1 kez yarım saat yüksek devirli kullansan zaten DPF içindeki partiküllerin hepsi kül oluyor. Bu konu çok detaylı ama özetle, -Eğer her gün 25-30 km yol yapıyorsanız DPF kendi kendine temizlenir.
Kurşun oranı yüksek olan yani fazla atık üreten yakıt kullanımı DPF'in tıkanmasını hızlandırır. Araçlarımızı şehir içinde çoğunlukla devirsiz kullandığımız için dizel araçlarda DPF genellikle 100 bin kilometrede , benzinli araçların katalizörleri ise 200 bin kilometreye yaklaştıkça tıkandığı görülmektedir.
Partikül filtresi tıkandığı zaman :
Eğer aşağıdaki şikayetlerin en az birini aracınızda görüyorsanız partikül filtresi ciddi bir oranda tıkanmış olabilir ! 5-) Aracınızın motor sıcaklığı ( hararet ) sürekli yükseliyorsa.
Partikül Filtresi Arıza Belirtileri Nelerdir? *Dizel partikül filtresi tıkandığında dolduğunda, gösterge panelinde motor arıza lambası veya egzoz arıza lambası (partikül filtresi arıza lambası) yanar. *Partikül filtresi dolu tıkanmışsa, aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, egzoz kokusu duyulabilir.
Kısa mesafe araç kullanılması, kötü yakıt kullanılması, motor genel arızaları, turbo arızası, egr arızası, enjektör arızası, motorla ilgili sensör arızaları, araç bakımlarının geciktirilmesi, partikül katkılı yağ kullanılmaması sonucu dizel partikül filtresi kendi kendini temizleyemez hale gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri