Bir başka tanımda entegre eğitim, engelli çocukların düzenli veya genel eğitim sınıflarına eğitim amacıyla uygun destekler sağlanarak yerleştirilmeleri şeklinde tanımlanmaktadır (Lerner, 2000).
Entegre eğitim, özel gereksinimli bireyler ile tipik gelişim gösteren akranları ile fiziksel, sosyal ve bilişsel yönden bireyselleştirilmiş eğitim programları aracılığı ile bütünleşmeleridir (Göksu ve Çevik, 2004).
Kaynaştırma yoluyla eğitim özel eğitime muhtaç çocuklara örgün ve yaygın eğitim kurumları içerisinde, normal akranları arasında özür ve özelliklerine uygun olarak verilen eğitime kaynaştırma eğitimi denir.
Öz: Entegrasyon, özellikleri uygun olan engelli çocukların bireysel eğitim programları çerçevesinde, normal ve özel eğitim personelinin sorumluluğu altında, eğitimsel/sosyal ve süre olarak normal yaşıtları ile bütünleştirilmesi olarak tanımlanmaktadır.
Entegrasyon sözcüğü, bütünleşme ve uyum gibi anlamlara gelmektedir. İşletmelerde farklı operasyonların bütün hale gelmesi ve tek kaynak üzerinden uyumlu şekilde çalıştırılabilmesi amacı ile tasarlanan sistemlere ise entegrasyon sistemleri adı verilmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Entegrasyon, birbirleriyle ilişkili birden çok sistem veya uygulama arasındaki etkileşimlerin sağlanması ve veri alışverişi yapılması sürecidir.
Entegre olmak bütünleşmek ve uyum sağlamak olarak tanımlanabilir. Entegre etmek ise birleştirmektir. Entegrasyon işleminin yapılması entegre edilmesi olurken işlemin kendisine entegre olmak denilebilir. Farklı sistemlerin bir arada çalışması entegre olmak terimine örnek olabilir.
Entegrasyon, iyi işleyen bir bütün elde etmek için farklı öğelerin birbirine bağlanmasıdır. Aynı şekilde beynimizin iyi bir performans göstermesi de, farklı bölümlerinin bir koordinasyon içinde ve dengeli bir şekilde birlikte çalışmasına bağlıdır.
Entegrasyon Mühendisi Ne Demek? Entegrasyon mühendisi nedir sorusu kısaca, farklı altyapı sistemlerinin ve bileşenlerinin tek bir büyük sistem olarak entegre edilmesinde bilgi teknolojileri ya da mühendislik sürecinin tüm aşamalarını yerine getiren kişidir şeklinde cevaplanabilir.
Ekonomik bütünleşme sürecinin aşamaları şu şekilde sıralanabilir: Serbest Ticaret Bölgesi-Gümrük Birliği-Ortak Pazar-İktisadi Birlik-Ekonomik ve Parasal Birlik(Siyasi Birlik).
ISTE eğitime teknoloji entegrasyonunu; "belirli bir içerik alanında ya da disiplinler arası bir bağlamda öğrenmenin artırılması için teknolojinin sürece dahil edilmesi, öğretimle ilgili işlevlerin bir parçası haline getirilerek, diğer eğitsel araçlar gibi erişilebilir olması" şeklinde tanımlamıştır [21].
Entegre eğitim modeli, öğrencileri mezuniyet öncesi mesleğe hazır hale getirmek için kurgulanmış basamaklara dayalı eğitimlerden oluşmaktadır ve bu eğitim modeli ile mezuniyet öncesi öğrenci mesleğe tam olarak hazırlanmaktadır.
İkinci koltuk sırasındaki orta koltukta bulunan entegre çocuk koltuğu1, çocukların konforlu ve güvenli bir şekilde oturmasına olanak tanır. Çocuk koltuğu özellikle çocuklara aracın emniyet kemeri ile birlikte iyi bir güvenlik sağlamak için tasarlanmıştır.
Etno-kültürel ve dinsel açılardan farklı grupların bir arada yaşadığı toplumlarda bütünleşme sürecini ifade eder. Göç çalışmalarında ise göçmenlerin hem birey hem grup olarak toplumun bir parçası olarak kabul edildiği süreci karşılamaktadır.
Bu bağlamda, Entegrasyon, "etnik geçmişleri, dinleri, dilleri vb. temellerde ayırt edilebilen bireylerin veya grupların sosyal ve siyasal aidiyete dahil edilmesi için politik ve sosyolojik bir atama" olarak tanımlanmaktadır”. (Klaus Schubert/Martina Klein 2016).
Entegrasyon, asimilasyon kavramından farklı olarak, farklı toplumsal ve kültürel dokulara sahip bireylerin toplum ile bütünleşmesi anlamını taşır. Bu süreç, yerel kültüre uyum sağlamak, yeni insanlarla tanışmak, sosyal ve kişisel destek ağları kurmak gibi sosyal ve duygusal yönleri de içerir.
Yazılım ve entegrasyon ekibi uzmanları kompleks bir sistemde çeşitli teknolojilerin entegrasyonunu içeren tüm büyük projelerin yaratılmasında önemli bir faktördürler. Derin analizleri, dahili sistemlerin geliştirilmesi ve uygulanmasını takiben müşteri gereksinimlerine uygun çözümler bulmakla uğraşırlar.
Entegrasyon mühendisi, farklı sistemlerin bir araya getirilmesi ve uyumlu hale getirilmesi için çalışan bir profesyoneldir. Veri akışını optimize eder, sistemler arasındaki iletişimi sağlar ve sorunları çözer. Teknolojik yenilikleri takip ederek, işletmelerin verimliliğini arttırmaya yardımcı olur.
İlk olarak sosyal entegrasyonu incelersek, toplumdaki kimlik olarak birleşmiş etnik grupları ve dini olarak birleşmiş grupları karıştırmak ve birleştirmek anlamına gelir. Sosyoloji ve diğer sosyal bilimlerde entegrasyon etnik azınlıkların ve ana toplum içindeki toplumun yoksul bölümlerinin ve mültecilerin hareketidir.
Entegrasyon en yalın hali ile 'bütünleşmek, uyum sağlamak' anlamına gelmektedir. Fakat teknik anlamda teknolojilerin, yazılımların, sistemlerin birbirleriyle uyumlu, birbirlerine bağlı ve anlaşılır bir halde otomatik olarak haberleşmesi, veri alışverişi (Data Exchange) yapabilmesi demektir.
İnsanın ruhsal sorunlarına, entegratif bir yaklaşımla, kişinin öznelliğinde müdehale ve yaklaşımlarla ruhsal sıkıntısına eşlik etmek. İnsanı bir bütün olarak görerek geniş bir yelpazede anlamak ve değerlendirmek.
Bu işlem, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen şartları sağlayan özel entegratörler tarafından yapılır. Bu entegratörler, elektronik dönüşüm işlemleri için kayıt oluşturma yetkisine sahiptir. Entegrasyon işlemi herkes tarafından gerçekleştirilebilecek bir işlem değildir.
Özellikle sanayi alanı içerisinde birçok teknolojik cihazın bir bütün olarak çalışması şeklinde anlatılabilir.
Entegrasyon Türleri Nelerdir? Entegrasyon türleri 5'e ayrılır. Entegrasyon türleri şunlardır: pazar yeri entegrasyonları, muhasebe entegrasyonları, ödeme sistemi entegrasyonları, geliştirici araç entegrasyonları ve son olarak kargo ve lojistik entegrasyonlarıdır.
entegrasyon - Nişanyan Sözlük. Fransızca intégration “bütünleme, bütünleşme” sözcüğünden alıntıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri