Tanımı: Epoksi reçine esaslı, üç bileşenli, yağlara, kimyasallara, asitlere, alkalilere ve bakterilere karşı dirençli, mekanik dayanımı yüksek kolay uygulanabilen ve suyla kolay temizlenebilen epoksi reçine esaslı derz dolgusudur.
Epoksi esaslı derz dolguları ise laboratuvar, hastane, ameliyathane, yiyecek-içecek fabrikaları, otel ve restoran mutfakları, yüzme havuzları gibi hijyen ve kimyasallara dayanım gerektiren alanlarda kullanılır.
Epoksi derz dolgunun kullanım alanı epeyce geniştir. Hem iç hem de dış mekanda porselen seramik, cam mozaik ve fayans gibi yüzeylerde uygulanabilir. Bu ürün özellikle, çimento bazlı derz dolgu ürünlerin kullanımın uygun bulunmadığı yüzeylerde tercih edilmektedir.
Epoksi derz dolgular sıcak su ile veya deterjanlı su ile rahatlıkla temizlenebilir.
İç ve dış mekanlarda, yatay ve düşey uygulamalarda ve yerden ısıtmalı sistemlerde kullanıma uygundur. Seramik kenarlarına çatlamadan mükemmel yapışır. Özellikleri: Çimento esaslı, tek bileşenlidir. Silikon katkısı sayesinde su iticidir ve ıslak hacimli mekanlarda güvenle kullanılır.
İlgili 24 soru bulundu
Tüketiciler tarafından merak edilen silikonlu derz dolgu su geçirir mi, sorusunun cevabı ise hayır, silikon dolgunun su iticilik düzeyi oldukça yüksektir ve bu nedenle su geçirmez olarak verilebilmektedir.
Derz dolgu malzemelerinin kuruma süresi, kullanılan malzemenin türüne ve üreticinin talimatlarına bağlı olarak değişir. Genellikle uygulamanın ardından 24 veya 48 saat içinde tamamen kurur.
Uygulanmış derzler kuruyana kadar en az 1 gün kirlenmeye ve üzerine basılmasına karşı korunmalıdır. Uygulanmış derzler yaklaşık 12 saat sonra kurur ve yaklaşık 7 gün sonra kimya- sal etkilere karşı mukavemetine kazanır. Yüzeyde kalan kalıntılar ertesi gün Lithofin Temizleyici ile temizlenebilir.
Fayans sırlı ise epoksi katmanların fayansa yapışması için fayans yüzeyde bulunan sırhın elmas uçlu taşmala makinası ile iyice zımparalanması gerekmektedir. Bazı durumlarda zırhı kaldırılmış fayanslar için bile bu işlemin yanında yüksek yapışma gücü olan epoksi astar kullanılmalıdır.
Epoksi Boya Kullanım Alanları Ve Sarfiyat Oranları
Epoksi Boya Fiyatları 01,12,2022 Tarih itibari ile 1kg astar fiyatımız 165 TL+Kdv, 1 Kg epoksi portakal Desen Boya 130,00TL +Kdv, Epoksi selflevelink yayılma özelliği üstün 1kg Fiyatımız 135,00TL + Kdv dir.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
Epoksi, gözeneksiz kompakt yapısı ile suyu geçirmez ve bu sayede zemin altına su akması önlenir. Bu özelliği ile ev ve iş yerlerinin epoksi ile kaplanması su geçirmezlik açısından gereklidir.
Epoksi boya su geçirir mi diye soracak olursanız, buna cevap hayır olacaktır. Su geçirmemesinden dolayı da sıklıkla tercih edilir. Çünkü su genel olarak tüm yapılar adına zarar oluşturur. Özellikle zeminlerin kısa sürede çürümesine, yumuşamasına sebep olur.
Çimento esaslı derz dolguların genel olarak banyo, mutfak, balkon, teras veya antre gibi alanlarda kullanımı ön plana çıkmaktadır. Fayans arası derz olarak da ifade edilen bu ders çeşidi seramiklerin arasını ve hem zeminde hem de duvarda doldurmak işlemlerinde ilk akla gelen olmaktadır.
Epoksi Derz Dolgu, endüstriyel tesislerdeki vibrasyonlu sistem zemin ve duvar antiasit karo uygulamaları için özel geliştirilmiştir. Endüstriyel zemin kaplama uygulamalarında, yüzey ile beton zemin arasındaki kuvveti güçlendirmek için kullanılır.
* Derz dolgu işlemi için beyaz çimento ve mermer tozu karışımını (gerekli ise renklendirici pigment) ayran kıvamına gelinceye kadar sulandırılmalıdır. * En az 2 kere derz aralarına tam girmesi için çek pas ile dikey ve çapraz biçimlerde uygulanmalıdır.
Plastik muadili parçalara yapışmadığı gibi (pleksi, kestamid, derlin yada yoğurt kapakları gibi), demir yüzeye, mermer ve fayans yüzeye de yapışmaz. MDF kaplama yüzeyine ve yağlı kağıda da yapışmaz.
Tuvalet, koridor ve banyo gibi fayansın bulunduğu bütün mekanlar için bu işlem uygulanabilir. Renk seçeneği oldukça fazla olan fayans üzeri epoksi boya, nem, ısı ve aşınmalar karşı maksimum dayanıklıdır. Renk özelliğini uzun süre korur ve fayans yenileme masrafından kurtarır.
1 kg epoksi kaç m2 zemin kaplar? 1 kg epoksi boya ile 3 m² normal alan 2 m² portakal desen ve 2 m² multilayer düz sistem zemin kaplanır.
Derz üstüne derz olur mu? Mermer fayans gibi yüzeylerde kullanılan derz dolgularını sökmek durumunda kalabilirsiniz. Çünkü zamanla derzler, incelir, kararır kötü bir görüntüye sebebiyet verir. İncelen, deforme olan derz üzerine tekrardan yeni derz çekmek, sağlam olması açısından uygun olmayacaktır.
Bir kâğıt havluyu izopropil alkole batırın ve epoksi gevşeyene kadar yüzeyi ovalayıp çıkmasını bekleyin. Eğer bu yöntemle çıkarmayı başaramadıysanız bir kazıyıcı alet ile epoksiyi kazımayı deneyin. Epoksi çıktıktan sonra kalan artıkları ıslak bir bez ile temizleme yapmalısınız.
Bir yapı market mağazasından önceden karıştırılmış harç satın alabilir veya macun benzeri bir kıvama gelene kadar tozu suyla karıştırarak kendiniz yapabilirsiniz. Her bir karonun her tarafını harçla kapladıktan sonra, suyla durulamadan önce en az 24 saat bekletin. Daha sonra derz dolgusu işlemi tamamlanmış olur.
Epoksi Malzemeyi Çatlatan Etkiler
Benzer şekilde, epoksi zemin kaplamanız , çatlak içeren zayıf betona uygulandığında çatlayabilir . Bunun dışında odanızda sık sık sıcaklık değişimleri olması epoksi reçinenin genleşmesine ve büzülmesine dolayısıyla çatlamasına yol açacaktır.
Tahmin edildiğinin aksine epoksi çok soğuk şartlarda donmamaktadır. Belli ısı aralıklarının temininden sonra bu madde de donma gözlenmektedir. Çok yüksek sıcaklıklar normal şartlar altında hiçbir maddeyi donma noktasına getirmez. Ancak 18 ila 24 derece sıcaklık aralığı epoksinin kuruması için gayet yeterlidir.
Epoksi reçine sıvı, renksiz bir tür yapışkandır. Evde yapılan kendin yap (diy) çalışmalarında kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri