İlk önce dolmalık biberlerin içi güzelce temizlenerek yıkanır ve sonra bir iğne yardımıyla ipliğe sıralanan biberler güneş gören bir yere asılır. Renkleri pembeleşmeye başladığında diziliminizi serin bir yere alabilir ve üzerini bir bez yardımıyla kapatarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Evinizdeki serin ve kuru yer baharat saklamak için en uygun yerdir. Pul biber, toz biber, köri gibi sıcaklıktan çok etkilenen baharatlar buzdolabında saklanmalıdır. Baharatı aldığınız tarihi kavanozun üzerine not ederseniz kullanma süresini daha rahat takip edebilirsiniz.
Biberlerin üzerindeki tüm tozlar, kirler iyice aksın. Ardından biberleri kağıt havlu üzerine alın, iyice kurulayın. Ardından yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisi üzerine, birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin. Alt üst ayarlı 75 derece fırında kontrollü bir şekilde 4-5 saat kadar kurutun.
Fırınınızı 75 dereceye ayarlayın ve yaklaşık 4-6 saat boyunca biberlerinizi fırında kurutun. Alüminyum folyo sayesinde biberler sularını bırakmıyor ve közlenmeden ağır ağır kuruyor. Ardından fırından alın ve kuruyan biberlerinizi buzdolabı poşetinde ya da bir kavanozun içerisinde bekleterek saklayın.
Taze biberleri ikiye bölün ve tohumlarını temizleyin. Bol güneşli ortamda temiz bez üzerine serip kurumaya bırakın. Kuruyan biberleri biber çekme makinesiyle çektirin. İçerisine çok az zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın ve bir gün daha hava almasını sağlayın.
İlgili 24 soru bulundu
Kurutulmuş kapya biber tozu, taze kapya biberin kurutulmuş, öğütülmüş şeklidir. Kapya biber yaklaşık %90-92 civarında su içerir. Bu sebeple kurutma sonucunda yaklaşık 10-12 kg kapya biberden 1 kg toz kuru kapya biber kalmaktadır.
Pul biberin sahte olup olmadığını anlamak için su testini uygulayabilirsiniz. Suya dökülen pul biber direkt koyu kırmızı bir renk verirse bu gıda boyası kullanıldığının işareti. Hafif bir kırmızılık veriyorsa o pul biberin gerçek olduğunu gösteriyor.
İlk önce dolmalık biberlerin içi güzelce temizlenerek yıkanır ve sonra bir iğne yardımıyla ipliğe sıralanan biberler güneş gören bir yere asılır. Renkleri pembeleşmeye başladığında diziliminizi serin bir yere alabilir ve üzerini bir bez yardımıyla kapatarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Biberleri derin dondurucuda saklamanın en temel prensibi kesip doğrayıp çekirdeklerini ayıklayarak saklamaktır. Ancak biberleri bütün halde saklamak isterseniz önce közleyip sonra kabuklarını soyup ardından da içindeki tohumları çıkartarak saklama poşetlerine koyup dondurabilirsiniz.
Yıkadıktan sonra kuruması için bir kenara alın ve biraz kuruduktan sona onları ipe dizin. - Hepsini ipe dizdikten sonra Güneş gören bir yerde kuruması için asın. - Bir diğer yöntem ise eğer kırmızı biber kurutup salça biberi yapmak ya da pul biber yapmak isterseniz biberleri yıkayın.
Baharatlarınız kısa sürede bozuluyorsa, muhtemelen ortamda sıcaklık değişimi sorunu vardır. Bu durumda alınacak en etkili yöntem, baharatları buzdolabına kaldırmaktır. Pul biber, toz kırmızı biber, köri gibi sıcaktan çok etkilenen baharatlar buzdolabında saklanmalıdır.
İçerdiği yoğun C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı vücudun direnç kazanmasını sağlar. Sindirim sistemini olumlu olarak etkiler, bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Böylece kabızlık ve hazımsızlık gibi sorunların büyük ölçüde ortadan kalkmasına katkı verir.
Özellikle yemeklerin lezzetini artırmak için kullanılan toz biber, genelde pul biber ile karıştırılsa da aslında tamamen farklı bir üründür. Kırmızı biberlerden yapılmış olması sebebiyle kırmızı toz biber adıyla da anılır. Acı kırmızı pul biberin metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını artırdığı biliniyor.
Soyup dilimlediğiniz sarımsakları da araya yerleştirin. Bütün biberler, sarımsaklar ve maydanozları bu sıraya göre kavanoza yerleştirin. Kavanozun üzerine bastırarak havasını alın. Zeytinyağı, sirke ve tuzu karıştırıp kavanoza dökün ve kapağını sıkıca kapatın.
Dilimlenmiş biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetin üzerine eliniz ile bastırıp, havasını alın. Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Acı Biber derin dondurucuda nasıl saklanır? Biberleri iyice yıkayıp daha sonrasında kurulayın. Biberler kuruduktan sonra Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin. Poşetin havasını olabildiğince boşaltın ve derin dondurucu içerisine yerleştirin. 10 ile 12 ay içerisinde tüketilmesi önerilir.
Balkon veya bahçenizde en çok güneş alan yere ipi asın. Ortalama 3-7 gün içinde biberler kuruyacaktır. Kuruyan biberleri kavanoz veya buzdolabı poşetlerine doldurarak saklayın. Dilerseniz evinizin bir köşesine asarak da bekletebilirsiniz.
Kurutulmuş biberi kilerde muhafaza edebilirsiniz. Bir şey olmaz. Kuruttuğunuz biberleri ipten alıp kilitli bir buzdolabı poşetine koyun. Dolabınızın kapak kısmındaki en üst rafına yerleştirip uzun süre saklayabilirsiniz.
Biberleri iç kısımları güneş görecek şekilde bir naylon örtünün üzerine serin. 2 gün güneşte dursun, suyunu çektiyse 3.gün öğleden önce sıcak saatlerde biberleri naylon şeffaf torbaya koyun. 3 gün torbada kalsın 3. günün sonunda akşam biberleri torbadan çıkarıp serin. Sabaha kadar havalansın.
Seçenekler: 40 gr625,00 TL/kg. 75 gr332,00 TL/kg.
Bu hileleri anlamanın ise kolay bir yolu var. Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, suya dökülen pul biberin direkt koyu kırmızı bir renk vermesi durumunda gıda boyası kullanıldığını belirtti. Manavoğlu, "Hafif bir şekilde renk veriyorsa o pul biberin kendisinden gelen özelliğidir" dedi.
Beyaz biber, karabiberin dış kabuğunun bir kaç gün su içinde bekletilerek alınması ve güneşte kurutulması ile elde edilir. Tadı karabibere benzemekle birlikte biraz daha acıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri