Erasmus Programı'na üniversite lisans programlarının (hazırlık dışında) birinci yılını tamamlamış, genel not ortalaması 2.20 nin üstünde olan tüm öğrenciler başvurabilir. Başvuran öğrencilerin yurtdışında eğitim alabilecek düzeyde (en az B1) yabancı dil bilmeleri gerekmektedir.
Erasmus hibesi yalnızca Avrupa Birliği vatandaşları olan öğrencilere ve Türkiye, Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn vatandaşlarına verilir. Erasmus hibesi almak için şu koşullar/şartlar yerine getirilmelidir: Halihazırda üniversite okuyor olmak. Üniversitenin en az ilk yılını tamamlamış olmak.
Erasmus ücretleri için 2022 güncellemesi var mı? 2022 Erasmus anlaşması kapsamında Erasmus hibeleri, 1. ve 2. grup ülkeler için 600 Euro ile 3 ve 4. grup ülkeler içinse 450 euro olarak güncellendi. Erasmus stajı yapmak isteyen öğrenciler ise 750 ile 600 Euro arasında bir hibe alacaklardır.
Bu program ile yurtdışına çıkmak isteyen öğrenciler, başvurdukları dönemde bir üniversiteye kayıtlı olmalılardır. Birçok üniversite öğrenciler için yurtdışında eğitim görmeden önce en az iki dönem üniversite eğitimi görmüş olmalarını istemektedir.
Katılımcılar 13-30 yaş aralığında olmalıdır (Grup liderleri en az 18 yaşında olmalıdır; üst yaş sınırı bulunmamaktadır). Grup liderleri hariç en az 16, en fazla 60 katılımcı ile gerçekleştirilir.
İlgili 33 soru bulundu
Erasmus öğrenim hareketliliği en az 3 ay en fazla 12 ay olabilir. Değişim süresini bölüm/fakültenin Erasmus İkili Anlaşması belirler. 3 aydan daha kısa süren hareketlilik faaliyetleri Erasmus kapsamına girmez ve hibelendirilemez. Erasmus staj hareketliliği ise en az 2 ay en fazla 12 ay olabilir.
Evet. Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki bütün öğrencilerimiz Erasmus+ öğrenci değişim programından yararlanabilir.
Erasmus uçak biletini karşılıyor mu? Erasmus, öğrencilerin seyahat masraflarını doğrudan karşılamaz. Uçak biletlerinizi kendiniz almanız gerekir. Ancak dilerseniz başvuru sırasında seyahat masraflarınızın ödenmesine dair bir talepte bulunabilirsiniz.
Bu yazı çok kısa bir paragraf olarak Danışmanlarımız tarafından size bir örneği sağlanır. 202 tarihinden itibaren Erasmus için vize ücreti ödenmez. Sadece vize danışmanlık kurumaları tarafından danışmanlık ücreti tahsil edilebilir. Avrupa Birliği Erasmus Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Diğer Belgeler Nelerdir?
Erasmus hareketlilik faaliyetlerinde AB Komisyonu ve Ulusal Ajans tarafından belirlenen minimum B1 dil seviyesi aranmaktadır. Bu sebeple bu sınavlarda 60 ve üzeri puan alan öğrencilerin Erasmus hareketliliklerine başvuruları alınacaktır.
Kendi öğrencileri için dersler açısından zor olsa da erasmus öğrencilerine açılan dersler geçilmesi daha kolaydır.
Almanya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda, Norveç, Kıbrıs ve Lihtenştayn.
Erasmus+ Online Yabancı Dil Yazılı Sınavı
Süre: 60 dk. Sorular boşluk doldurma, cloze test, Türkçe-İngilizce çeviri, İngilizce-Türkçe çeviri, cümle tamamlama, okuduğunu anlama, paragraf tamamlama, paragrafta anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma ve diyalog tamamlama şeklindedir.
Erasmus'ta kalacak yer okul tarafından verilir mi? Erasmus dahilindeki okulların ya da kurumların Erasmusta kalacak yer ayarlama gibi bir zorunlulukları yoktur.
Öğrenim Hareketliliğinden faydalanabilmek için öğrencilerin kendi kurumlarının Erasmus Koordinatörlüklerine başvurmaları ve seçim sürecine dahil olmaları gerekir. Her kurum kendi başvuru ve seçim tarihlerini kendisi belirlemektedir.
Erasmus+ faaliyetleri aynı zaman diliminde yapılmaz, bir faaliyet bittikten sonra diğerine başlamak gerekir. Öğrenim hareketliliği bittikten sonra Türkiye'ye dönmeden staja başlanabilir ya da staj bittikten sonra öğrenime başlanabilir.
Öğrenciler gidecekleri kurum ile iletişime geçip konaklama imkânları hakkında bilgi almalıdırlar. Konsolosluklar öğrencilerden genelde en az 1 yıl geçerliliği bulunan pasaport talep etmektedirler fakat bazı ülkeler daha uzun geçerliliği bulunan pasaportlar da talep edebilmektedir.
ĐEÜ öğrencilerine anlaşmalarımız gereğince 1 dönemlik Erasmus öğrencisi olma imkanı verilir. Hangi dönemlerde gidilebilir? Gidilecek dönemde en az 2. sınıf öğrencisi olma koşulu aranır. Son sınıfın son dönem öğrencileri başvuramazlar.
Seçmeniz gereken pasaport türü “umuma mahsus pasaport (bordo)” olmalıdır. Bordo pasaportu seçtikten sonra nüfus müdürlüğünde randevu talebiniz oluşacaktır. Randevu öncesinde öğrenci belgesi, biyometrik fotoğraf gibi ilgili evrakları hazırlamalısınız.
Sağlık ve başarı dileklerimizle. NOT: Bu yıl AB Komisyonu tarafından I. Grup ülkeler için aylık hibe miktarı 600 Euro, II. Grup ülkeler için aylık 450 Euro olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda, 2,5 aylık toplam hibe miktarı I. Grup ülkeler için 1.500 Euro, II. Grup ülkeler için 1.125 Euro olarak hesaplanmıştır.
Erasmus için ne kadar para ödeniyor sorusu öğrencilerin en çok sorduğu sorular arasındadır. Erasmus+ kapsamında öğrencilerden gidilecek olan Avrupa üniversitelerinde, öğrenim ücreti, kayıt ücreti, laboratuvar ücreti veya kütüphane ücreti talep etmemektedir ancak sigorta, ulaşım kartı gibi ödemeler çıkabilmektedir.
Halbuki Erasmus sınavı kazanılması zor bir sınav değil. Uzun zamandır İngilizce pratiği yapmayan arkadaşlarımız dahi 1 haftalık çalışma ile sınavın üstesinden gelebilir. Bu işin püf noktası başarabilecek olmana inanmaktan geçiyor. Ufak bir inanç seni Avrupa'nın en iyi ülkesine götürebilir.
Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Programı öğrencileri Erasmus programından yararlanabilirler.
2 Yıllık Hangi Bölümler Erasmus Yapabilir? 2 yıllık bütün bölümler erasmus yapabilir ancak bunun için tek şart, üniversitenin erasmus başvurularını açmış olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri