İlkbahar meyveleri nedir denince akla ilk ilkbaharın müjdeleyicisi gibi olan yeşil erik gelir!
Erik hasadı ilkbahar aylarında gerçekleşir.
Yeşil erik Mayıs ayının sonuna doğru hasadının tamamlanması ile birlikte İlkbahar aylarında tüketilir. Ancak aynı zamanda nadir ya da çok az da olsa farklı mevsimlerde de bulunabilir. Bol şekilde ve ucuz fiyatlar üzerinden tüketmek istendiği zaman ise İlkbahar aylarında kısa süre içerisinde ortaya çıkıp son bulur.
Bahar aylarında yetişen enginar, pancar, kuşkonmaz, brokoli, karnabahar, pırasa gibi sebzeler, lezzetleri kadar besin değerleriyle de bilinir. Bahar sebzeleri özellikle sindirim ve bağışıklık sistemini güçlendirmede büyük önem taşır.
İlgili 25 soru bulundu
İlkbahar meyveleri: çilek, yeşil erik, elma, çağla. İlkbahar sebzeleri: bakla, bezelye, enginar, ıspanak, kuşkonmaz, marul, semizotu, havuç. C vitamini içeriği oldukça yüksektir. Cilt sağlığı, yüksek tansiyon, kolesterol, böbrek ve idrar yolları sağlığı için faydalıdır.
İlkbahar, bahar veya ilkyaz, doğa döngüsünde kış ile yaz arasındaki mevsim. Kuzey yarım kürede 21 Mart ve 21 Haziran arasıdır. İlkbaharda ağaçlar çiçek açar, hava sıcaklığı artmaya başlar.
Dalından taze mevsim eriği
Mayıs ayı sonunda sezonu başlar ve Haziran ayı boyunca devam eder. Akdeniz'den eriklerimizi kapınıza getiriyoruz. Anavatanı Anadolu olduğu sanılan erik, dünyanın birçok yerine yayılmış ve oldukça çeşitlenmiştir.
Yaz meyveleri denilince ülkemizde ilk akla gelenler; karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, yeşil erik, çilek ve böğürtlen.
Erik bebeklere 6. aydan itibaren verilebilir. 1 porsiyon kırmızı erik 5 adettir.
Yaz mevsiminde yetişen meyveler: Özellikle yaz ayları geldiği zaman çok fazla su kaybederiz. Hem su ihtiyacımızı karşılamak hem de serinlemek ve sağlığımızı korumak için bu mevsimde meyveler çok önemlidir. Kayısı, erik, kiraz, karpuz, kavun, dut, üzüm, şeftali ve incir gibi besin kaynakları bulunmaktadır.
Haziran ayında tüketilmesi gereken sebze-meyve-otlar... Kiraz, erik, bezelye, çilek... Yaz mevsiminin ve haziran ayının habercisi meyve ve sebzeler. Her mevsim her meyve-sebzeyi tezgahlarda görsek de ürünleri doğru zamanda tüketmek gerekiyor.
Böylece kuzey yarım küresindeki mevsimlere 21 Marttan başlayarak aşağıdaki gibi isim verilmiştir:İlkbahar,21 Mart-21 Haziran; yaz,22 Haziran-22 Eylül; sonbahar,23 Eylül-21 Aralık;kış,22 Aralık-20 Mart.
İlkbahar ya da ilkyaz, doğa döngüsünde yaz ile kış arasında kalan bir mevsimdir. Kuzey yarım kürede ilkbahar ayları ise, Mart ve Haziran arasında yaşanır.
İlkbahar her yıl 21 Mart günü başlar ve 23 Haziran yaz ekinoksuna kadar devam eder.
Kış mevsimine göre yenecek sebzeler arasında ise yer elması, lahana, bal kabağı, pırasa, karnabahar, kereviz, brokoli, kara lahana, havuç, ıspanak, pazı, turp bulunur.
Aynı şekilde başka hadislerle Peygamber Efendimizin karpuzu taze hurma ile birlikte yediği ve Hazreti Ali'ye, "cennet meyvesi olan" karpuzu yemesini tavsiye ettiği de bildirilmiştir.
Cevap: İlk bahar mevsiminde yetişen meyveler:Portakal, elma, limon, mandalina, yerli muz, kivi, greyfurt, çilek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri