Erikleri eliniz ile buzdolabı poşeti içine hafifçe yayın. Ardından bir pipet yardımı ile içinde ki fazla havayı alın. Bu sayede buzdolabında daha az yer kaplayacak ve daha iyi muhafaza olacaktır. Buzdolabı poşetinin havasını aldıktan sonra poşetin ağzını güzelce bağlayıp, buzluğa yerleştirin.
Erikler yıkanır, sapları ayıklanır. Suları aktıktan sonra istediğiniz gibi az veya çok olarak poşetlere koyulur. İçinde hava kalmayacak şekilde bağlanır ve buzluğa atılır.
Erikler yıkanır, sapları ayıklanır. Suları aktıktan sonra istediğiniz gibi az veya çok olarak poşetlere koyulur. İçinde hava kalmayacak şekilde bağlanır ve buzluğa atılır.
Öncelikle eriklerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz. Daha sonra tam ortalarından dairesel bir şekilde bıçakla çizerek eriği ikiye bölüp çekirdeğini çıkarıyoruz. Dilediğimiz gibi bölüp poşetlere dolduruyoruz. Dilediğiniz zaman nasıl değerlendirmek isterseniz eriklerinizi dondurucudan çıkarıp değerlendirebilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Doğrudan güneş ışığı alan erikler, 4-5 gün içinde kurur. Ancak her gün erikleri ters yöne çevirmeniz gerektiğini unutmayın.
Erikleri güzelce yıkayın ve çekirdekleri ile birlikte bütün olarak derince bir tencereye alın. Üstlerine toz şekeri ve suyu ilave edip güzelce karıştırın ve ocağın altını açın. Yüksek ateşte, erikler iyice yumuşayıp dağılmaya başlayana dek kaynatın.
Ancak taze meyve olarak tüketmek istiyorsanız yeşil erikleri bir tepsi üzerine dizerek dondurucuya atın ve donduktan sonra buzdolabı poşetlerine alarak derin dondurucuya atın.
Erikleri yıkıyoruz kavanoza koyuyoruz tuzunu, şekerini ekliyoruz. Suyu sıcak kaynar döküyoruz. Kapanı sıkıca bağlıyoruz. Öyle kalır kısında afiyetle yiyoruz.
Güzelce yıkanmış olan erikler büyük bir tencereye konulur. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ve damak tadına göre şeker eklenir. (Erik ekşi ise şekeri fazla katabilirsiniz, tatlı ise 1- 1, 5 kg şeker yeterli olacaktır. ) Ara sıra karıştırarak iyice kaynayana kadar pişirilir.
Ayrı bir tencerede kavanoz kapaklarınıda kaynamaya bırakalım. 10-15 dk kaynayan erik şurubunu süzgeçten geçirip tekrar 5 dk kaynatalım. Temiz kavanozlara doldurup kaynamakta olan kapakla vakit kaybetmeden kapatalım. Kavanozları ters çevirerek koyup 1 gün boyunca yerinden oynatmadan bekletiyoruz.
Erikleri bol suyla yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerine su ve tozşekeri ilave edip orta ısıda kapağını aralık bırakarak bir taşım kaynatın. Limon tuzu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın.
Suyu tencereye koyup toz şekeri ilave ediyoruz. Kaynadıktan sonra tarçın, karanfil ve kırmızı eriği ilave ediyoruz. Erikler rengini iyice saldıktan sonra ocaktan alıp suyu süzgeçle süzüyoruz. Afiyet olsun.
Kırmızı Erik Suyu İçin Malzemeler :
1,5-2 kg kırmızı erik. Yeteri kadar su. 1,5 su bardağı toz şeker.
Erikleri güzelce yıkayın ve kurutun. Kuruyan erikleri ikiye bölün ve kabuklu kısımları alta olacak şekilde birbirine değmeyecek şekilde tepsiye dizin. Daha sonra güneş alan bir yerde 3-4 gün bekletin. Bu süre zarfında ara ara kontrol edip eşit olarak kurumasını sağlayın.
Ülkemizde de farklı isimler ve olgunlaşma evreleriyle tanınan kırmızı erik genellikle "mürdüm eriği, can eriği, papaz eriği ya da tatlı üryani eriği" isimleriyle karşımıza çıkar.
Papaz eriği diye adlandırılan bu erik çeşidi iri ve bol suludur. Mayıs ayı sonunda sezonu başlar ve Haziran ayı boyunca devam eder.
Soğuklara dayanıklı olan erik ağacı her rakmda hobi amaçlı yetiştirilebilir. Kış mevsiminde soğuklara dayanıklı olan erik fidanı soğuğa olan dayanıklılık ilkbaharda havaların ısınmasıyla azalmaya başlar. Çiçeklenme devresinde duyarlılık iyice artar.
Yeşil erik yaz aylarında yetişen bir meyve olduğu için kış mevsiminde bu ürünü taze bulmanız oldukça zor olur.
Erik hasadı ilkbahar aylarında gerçekleşir. Şubat geldiği süre içinde ilk erik hasadı yapılır. Mayıs sonlarına kadar hasat devam eder. Hatta bu evrede eriğin kilo fiyatı dudak uçuklatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri