Erişte hamurunu yoğururken su da kullanabilirsiniz. Ancak daha lezzetli bir erişte yapmak isterseniz su yerine aynı ölçüde süt kullanmalısınız. Taze ve organik yumurta kullanarak hem hamurun rengini güzelleştirebilir hem de saklama süresini uzatabilirsiniz.
Erişte Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurtalar derince bir kaba kırılır. Tuzu eklenir, karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenir.
İçinde çeşit çeşit malzeme olmayan erişte hamurunda yumurtanın önemi, hazırlanan beze başına bir yumurta düşmesi oranıyla kendini belli ediyor.
Kesme Erişte İçin Malzemeler :
4 adet yumurta. 1 su bardağı süt. 1 su bardağı irmik. 1 tatlı kaşığı tuz.
5 kilo una erişte için kaç yumurta kırılır? 5 kg un. 15 adet yumurta. 1 çay bardağı tuz.
İlgili 18 soru bulundu
25KİLO UN 30 YUMURTADAN HAMUR DEPİTTİK VE KESTİK-EV YAPIMI ERİŞTE, ÇAPCUP VE MANTILIK - YouTube.
Kavurma işleminin hemen ardından eriştelere tuz ve üzerini geçecek kadar su ilave etmelisiniz. Ekleyeceğiniz suyun mutlaka sıcak olması gerektiğini unutmamalısınız.
Erişte Yapılışı :
Derin bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine irmik, süt ve tuz ekleyip, eliniz ile karıştırın. Daha sonra azar azar unu ekleyip, ele yapışmayan kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Erişte Pilavı İçin Malzemeler :
1,5 su bardağı erişte. 1,5 su bardağı sıcak su.
Makarna için öncelikle iki tür hamur var, yumurtalı ve yumurtasız.
Haşlanan eriştenin birbirine yapışmaması için sudan geçirilmelidir. Erişteyi iyi bir şekilde değerlendirmek için yoğurt gibi yan malzemeler tercih edilebilmektedir.
İlk olarak tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak ısıtalım. Ardından erişteyi ilave edeli ve karıştırarak erişteler hafif kızarmaya başlayıncaya kadar bir kaç dakika kavuralım. Ardından sıcak suyu tencereye ilave edelim. Tuzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak enişteleri kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Önce unumuzu yoğurma kabına alalım ortasını havuz gibi açıp altı yumurtayı kıralım tuzunu da atalım. Suyunu da koyup iyice kıvam alana kadar yoğuralım sert bir hamur olsun. Sonra bu hamuru eşit 6 parçaya bölelim yuvarlak beze yapıp üzerini bezle kapatalım kurumasın.
Erişte Yapımı (Yumurtasız Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır? Unu derin bi kaba alalım tuz ve suyu ilave edip hamuru yoğuralım. Sert bi hamur elde edelim. Bezeler hazırlayıp, hafif açalım.
Tutmaç çorbası yapımı için; öncelikle derin bir tencere içine 1 litre sıcak su koyup, kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine 1 çay bardağı erişte ekleyin. Ardından tencereye 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek ve 1 çay bardağı haşlanmış nohut koyup, karıştırın. Erişteler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Erişte hamurunun malzemeleri
Hamur malzemeleri aynen Ev yapımı lazanyanın hamuru gibi.Sadece hamurun içine bir tatlı kaşığı zerdeçal kattım.
Limon kokusu yumurta kokusunu bastırıcı özellikte olduğu için yumurta kokusunu hissetmeyeceksinizdir. Bir diğer yöntem ise bir damla çamaşır suyudur.
Açılmamış kuru makarna için en fazla iki yıl, açık yumurtasız makarna için bir yıl ve açık yumurtalı erişte için bir ila iki ay saklamanızı öneririz. Taze makarna ve erişte tamamen farklı bir hikaye.
Süt, yumurta ve tuzu iyice karıştırıp, kontrolü bir şekilde un ekleyerek sert bir hamur yoğurun. Bezelere ayırıp en az 1 saat dinlendirin. Bolca un ile yufkaları açın. İster güneşte ister bir tavada isterseniz de benim gibi sac da çok hafif pişip, istediğiniz şekil ve boyda kese bilirsiniz.
Pişen eriştenin suyu süzülür ve servis kabına alınır. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpilir. Eritilmiş tereyağı da eriştenin her yerine eşit miktarda gezdirilir.Tatlı Erişte servise hazırdır.
Erişteyi servis tabağına alın. Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu dökün. Hazırladığınız yoğurtlu eriştenin üzerine yağlı karışımı gezdirip, biraz kuru nane serpiştirin. Ardından servis edebilirsiniz.
Resimde görüldüğü gibi kesip, Erişteleri tabaklara yerleştirip, derin dondurucuya koyuyoruz. Erişteler iyice sertleştikten sonra, poşetlere koyup, tekrar derin dondurucuda istifade edeceğimiz güne gibi saklıyoruz. Eriştemizi tüm çorbalarda kullana bilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri