Mikrodalgada kullanıma uygun bir kabın içine küçük parçalara ayırdığınız ya da rendelediğiniz çikolatalarınızı koyun ve mikrodalgaya koyun. Mikrodalgada ortalama 50 derece yeterli olacaktır ama bu mikrodalga fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebileceğinden mutlaka kontrollü bir şekilde eritin.
Kullanacağınız çikolataları kırıp büyük bir cezve veya tavaya alın üzerine ısıttığınız sıcak sudan biraz ekleyin üzerini geçmesin. Sonra cezvenizi ocağa alın ve karıştırarak eritin çikolatalarınızı. Kıvamını ne kadar sıvı istiyorsanız ona göre azar azar sıcak su ilave edin.
Isıya dayanıklı bir kabı tencereye oturtun. İçerisine hiçbir şekilde su girmesin ve tencerenin tabanına temas etmeden su ile temas edecek boyutta bir kap olmasına dikkat edin. Çikolatayı kabın içerisine koyarak erimesini bekleyiniz. Daha sonra çikolata sosunuzu istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
genellikle yağın erimesi ile çikolata yüzeyi beyazlar ama halen tüketilebilir.
Benmari usulü eritmeye başladığınız çikolatanın içine azar azar süt ekleyerek karıştırabilirsiniz. Sık sık karıştırmanız halinde tamamen homojen hale geleceklerdir.
Normal çikolatadan farkı, içeriğinde daha fazla kakao yağı barındırması olan kuvertür çikolatanın tatlı tariflerinde sıklıkla tercih edilme sebebi diğerine göre daha hızlı erimesi ve parlak bir görünüme sahip olmasıdır.
Benmari usulü eritilmiş çikolata yapımı sırasında bu çikolatanın sertleşmesinin en önemli nedeni çikolatanın içerisinde yanlışlıkla su girmesidir. Çikolatanın bulunduğu kâsenin içine su girdiğinde bu erime sırasında çikolatanın formunu bozacaktır.
Krema kontrollü bir şekilde kaynama noktasına getirilir ve küçük parçalara ayrılmış kuvertür çikolata yavaş yavaş içine ilave edilerek tamamen erimesi sağlanır. Henüz katılaşmamış haliyle de pastaların, tatlıların üstüne dökülerek kullanılabilir.
Ocağın altını orta ayara kısıp tencerenin üzerine sıcağa dayanıklı bir kap otutturuyoruz. Bunun içerisine çikolatamızı küp küp kırıp sürekli karıştırarak eritelim. Çikolata sosumuz hazır! Tamamen eriyen çikolatamızı şimdi bir poşetin alt köşesine doldurup ucunu çok az keselim ve tatlılarımızı süsleyebiliriz.
Benmari, daha çok ısıyla direkt temas etmesini istemediğimiz gıdalar için kullanılan bir ısıtma yöntemi. Teknik olarak ateşin üstüne içi su dolu ve ısıya dayanıklı bir kap konurken içinde ısıtmak istediğimiz malzemenin olduğu kap alttaki suya temas etmeyecek şekilde su dolu kabın üstüne yerleştiriliyor.
Bir tencereye sütü ve şekeri ekleyin. Üzerine kakaoyu koyup ocakta sürekli karıştırarak hafif kaynatın. Ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve birkaç dakika çikolataların erimesi için sürekli karıştırın. Sıcak çikolatanızı bardağa doldurun.
Çikolata öncelikle benmari usulü ile 45-50 dereceye dek eritilir. Eriyen çikolatanın ısısı 27-28 derecelere düşürülür.
Benmari, bir sosu, bir çorbayı ya da herhangi bir malzemeyi sıcak tutmak ya da bazılarını direkt ateşin yanma riskiyle karşı karşıya bırakmadan eritmek ya da yiyecekleri kaynar su sıcaklığında pişirmek için kullanılan bir yöntem...
Bitter çikolata sizin için en iyisidir çünkü en az işlenmiş çikolatadır ve bu en yüksek oranda flavonoid içerdiği anlamına gelir.
Lindt çikolatasının tadı kolayca piyasadaki en iyilerden biridir ve onu Godiva yakından takip eder. Ghirardelli eritme gofretleri kolayca erir ve uzun süre erimiş halde kalır. Uzun bir süre! Ayrıca, eritilmiş pazardaysanız Beyaz çikolata, Ghirardelli'nin kusursuz.
Kaliteli bir çikolata, kakao yağıyla yapılır, kakao yağı vücut ısısında eriyen tek yağdır. Kaliteli bir çikolata kırıldığı zaman, özel bir çıtırtı duyulur ki, bu ses, kakao yağında mevcut olan kristallerden kaynaklanmaktadır. Bitter çikolatanın sesi oldukça sert, sütlü ve beyaz çikolatanın sesi ise daha az serttir."
Bitter çikolata için, kakao kütlesi, kakao yağı ve şeker karıştırılır. Sütlü çikolata elde etmek için kakao kütlesi, kakao yağı, şeker ve süt tozu karıştırılır. Beyaz çikolata yapımında ise, çikolatanın kararmasına neden olacağından kakao kütlesi kullanılmaz. Bunun yerine kakao yağı, şeker ve süt tozu kullanılır.
Nibs'in preslenmesiyle Toz kakao ve Kakao tozu elde edilir. Çikolata üretmek için Kakao kitlesine kakao yağı eklenir. Karıştırma, İnceltme, Konçlama ve Temperleme (Şekil Verme) işleminden sonra çikolatamız hazırdır.
Hazır sıcak çikolata nasıl yapılır noktasında en çok merak edilen konuların başında; sütle mi yoksa suyla mı daha lezzetli olacağı gelir. Sütü veya suyu damak zevkinize göre tercih edip sıcak çikolatanızı o şekilde hazırlayabilirsiniz. Süt ile hazırladığınız hazır sıcak çikolataların içimi daha yumuşak olur.
Sütlü Çikolata Erime Süresi
Benmari usulü ile cam kap kullanılarak eritilen sütlü çikolatalar daha hızlı kıvam alır. Yaklaşık 200 gram bir sütlü çikolatanın erime süresi 3 dakikayı bulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri