Değerli kardeşimiz, Bir erkek eşinin sütünü içmesi haram değildir. Bu durumda nikâhlarına da zarar gelmez.
Değerli kardeşimiz; Bahsettiğiniz durumda nikaha bir zarar gelmez. Ayrıca bir kimsenin eşinin sütünü içmesi günah değildir.
Allah sizleri islama ve müslümanlara sancak kılsın ve daim etsin. Cevap 2 : Eşinin göğsünden süt emdiğinden dolayı arkadaşına bir günah yoktur.
Dolayısıyla tedavi edici bir yönü olduğu ispat edilmediği sürece insan sütünün esas amacı dışında kullanılması caiz değildir.
Doğru: Bazı besinler anne sütünün tadını değiştirir.
Sarımsak, acı biber, soya sosu gibi güçlü aromalara sahip besinler sütün tadını değiştirebilirler. Bu durum bebeğin doğduğu ailenin damak tadına aşina olmasını sağlar.
İlgili 33 soru bulundu
Değerli kardeşimiz, Bir erkek eşinin sütünü içmesi haram değildir. Bu durumda nikâhlarına da zarar gelmez.
el Cevab: Evet. Çocuk doğumundan itibaren kaç ay içinde bir kadının sütünü emerse ya da içerse onun süt çocuğu olur konusunu daha önce açıklamıştım. Süt akrabalığı ancak doğumdan itibaren belli bir zamana kadar süt içilirse gerçekleşir.
Kısacası anne sütünün tatlımsı, sabunsu, ekşi ve hatta acı gibi çok değişik tadı olabilir. Bu da bebeklerin anne sütünü içmesini etkileyebilir. Bebekler çoğu kez taze sağılmış anne sütünün tadını ve kokusunu sever ve kolaylıkla içer.
Değerli kardeşimiz, Bahsettiğiniz durumda nikâha bir zarar gelmez. Ayrıca bir kimsenin eşinin sütünü içmesi günah değildir.
Emzirme süresi
Kur'an'ın öğretilerine uyan Müslüman anneler bebeklerini genellikle iki yaşına kadar emzirmeyi hedeflerler. Burada kastedilen süre Hicri Takvime yani Ay Yılına göredir, bundan dolayı çocuğun ikinci doğum gününden yaklaşık 22 gün önceye tekabül eder.
Normal emziren bir anne günde 600 ml süt üretir.
Süt Oluşumu
Oksitosin adlı başka bir hormon sayesinde kesecikler kasılır ve içindeki süt kanallara akar. Kanallar boyunca ilerleyen süt, göğüsün kahverengi kısmının altındaki havuzda birikir. Bebeğin dili bu bölgesi önden arkaya doğru emmesiyle- sıkıştırmasıyla da anne sütü bebeğin ağzına akar.
Enerji ve protein içeriği yüksektir. Anne sütü içerisinde hastalıklardan koruyucu hücreler ve proteinler bulunur. Anne sütü ile beslenen bebeklerde zatürre, orta kulak iltihabı, menenjit, ishal gibi bulaşıcı hastalıklara bağlı ölümler daha az görülür, hastalıklar daha hafif geçirilir.
Bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişimi açısından anne sütünün önemi oldukça yüksektir. Bebeğin fiziksel gelişimini desteklemenin yanında zihinsel gelişimi açısından da anne sütü çok kıymetlidir. Anne sütü besin değeri açısından bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm bileşenlere sahiptir.
Annenin doğumdan sonraki ilk 3-4 gün boyunca ürettiği süt, kolostrumdur, kıvamı koyu rengi sarı gibidir. 4'üncü günden sonra gelen süt, olgun süttür. Sütün miktarı da artar, göğüsler dolu, sert ve ağır hissedilir. Bu süreç ''sütün gelmesi' olarak bilinir.
Kur'ân-ı Kerîm'de, sütanneler ve süt kardeşlerle evlenmek yasaklanmıştır (en-Nisâ, 4/23). Hz. Peygamber de (s.a.s.) “Nesep yoluyla evlenilmeleri haram olanlar, süt yoluyla da haramdır.” (Buhârî, Şehâdât, 7 [2645]; Müslim, Radâ', 12 [1447]) buyurmuştur.
SÜT: Peygamber Efendimiz sütü severdi. şöyle buyururdu: “Yüce Allah bir kişiye süt ikram ederse, o kimse sütü içeceği zaman; Allâh'ım bize bu sütü bereketli kıl, bize daha çok süt ihsan et diye duâ etsin. Çünkü yiyecek ve içeceklerin yerini tutan, açlığı ve susuzluğu gideren sütten başka bir gıda bilmiyorum.” demiştir.
Helal diyenler olduğu gibi haram diyenlerde olmuştur. Ama işin içinde satım olmazsa ve herhangi bir ihtiyaç veya zaruret durumu varsa kişi anne sütünü sağlık için kullanmasında bir beis gözükmemektedir ve caizdir denilebilir.
Bu durumda meme dokusunda değişiklik şekillenir, doku süzme ve sentezleme özelliğini kaybeder. Süt memede birkaç gün kaldıktan sonra sağılmaya başlarsa süt miktarı azalır. Sütün bileşimi açısından laktoz, kuru madde, yağ ve azotlu madde, kazein azalır, buna karşın tuz miktarı artar.
Harvard Üniversitesi'nin bir bildirisinde de yayınlandığı üzere anne sütü % 87 oranında su, % 3.8 oranında yağ, % 1 oranında protein ve % 7 oranında laktozdan meydana gelir. Bebeğin ihtiyacı olan besin öğelerinin ideal bir karışımıdır.
Annenin yediklerinden bağımsız olarak anne sütünün yapısındaki bir takım farklılıklar da sütün kokusunu ve tadını etkileyebilir. Bunlardan en sık görülen anne sütündeki yoğun lipaz enziminden kaynaklı sabunsu kokudur.
Bilinenin aksine, kadın doğurmadan da emzirebilir. Hatta yumurtalıkları ve rahmini alınan kadınlar bile emzirebilir. Düşük yapan, bebeği karnında ölen, menopoza girmiş kadınlar dahi emzirebilir. Çünkü süt üretiminin bu tür anatomik ve fizyolojik durumlarla bir ilişkisi yoktur.
Çocuğun, süt anası ve süt babası ile ve bunların anaları, babaları ve kardeşleri ve çocukları ve her kuşaktan torunları ile evlenmesi, ebedi haramdır. Bunlarla soydan akraba olsaydı, yine evlenemezdi. Bu çocuğun çocukları, bunun süt anası veya süt babası ile evlenemez.
Esra Dolar, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF'in her bebeğin doğumdan itibaren 6'ncı aya kadar sadece anne sütüyle beslenmesini, daha sonra ek besinlerle birlikte 2 yaşına kadar anne sütüne devam edilmesini önerdiğini ifade etti. Dr.
Bu kesinlikle yanlış bir uygulamadır ve yapılmamalıdır. Bebeklerin gözlerine herhangi bir sorunda anne sütü damlatmak da yanlış bir uygulamadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri