Sual: Vücuttaki hangi kılları almak gerekir, hangilerini almak uygun olmaz? Koltuk ve kasık kıllarını, her hafta tıraş ederek temizlemek sünnettir. 15 günde bir de temizlenebilir. 40 gün uzatmak, günah olur.
Lazer epilasyon tüyleri yok etmekte kullanılan en etkili yöntemdir. Ancak bunun dışında ağda ve sarartma da çokça tercih edilmektedir.Sarartma yöntemi daha çok, papatya suyu yada oksijen ile uygulanmaktadır. Oksijenli suya batırılan bir pamukla kollar silinir ve bir süre bekletilir.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
En İyi Cevap. Yani bu konuda hüküm şöyle eğer normal boyutta ise alması doğru olmaz kol ve bacak kıllarını veya göğüs kıllarını ama normal dışında kendini ruhen psikolojik olarak kötü hissediyorsa aşırı derecede fazlaysa normal hale getirebilir ama kadın gibi de kısaltması çok da normal bir şey değil.
Cezrî, a.g.e. II/44). Malikîlere göre, -erkek olsun, kadın olsun- güzelliği bozan, insanı rahatsız eden bedendeki bütün kılların temizlenmesi caizdir. Kocanın hoşlanmadığı kılların temizlenmesi ise, kadına vaciptir.
İlgili 43 soru bulundu
Fıkhî bir kaideye göre; bir konu hakkında hüküm mevcut değilse onun mubah olduğuna hükmedilir. Bu bakımdan sosyal bazı nedenlerden dolayı kişi vücudundaki kılları aldırabilir. Yalnız bu husus, kıllarını aldıran kişinin bayanlara benzemesine ve mahrem yerlerini başkalarına göstermesine yol açmamalıdır.
Kollar jilet ile rahatlıkla alınabilir. Eğer dilersen jel de kullanabilirsin. Jilet ile pürüzsüz kollara kavuşmak mümkün. Tüylerimi de kalınlaştırmadığı için sorun yaşamadan tüylerimi alıyorum.
Değerli kardeşimiz, Bir zorunluluk bulunmadıkça erkeklerin bacak, sırt ve göğsündeki kılları tamamen aldırmaları dinen uygun değildir.
Vücut tıraşı yapmak için tıraş makinesi ya da jilet kullanabilirsiniz. Tıraş ile vücut tüylerini almak diğer yöntemlere göre daha hızlı gerçekleşir. Tıraş yaparken ister makine isterseniz bıçak kullanın, her seferinde tıraş köpüğüne de ihtiyacınız olacak.
Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir. Bu dönemde vücut tüylenmesi artar ve kız çocukları daha fazla farkındalık kazanır. Elbette her çocuğun olgunlaşma süreci farklıdır.
Evet, artık kadınlar gibi erkeklerde istenmeyen kıllarından lazer epilasyon yöntemiyle kurtulabilmektedir. Erkeklerin kıl yapısı daha kalın ve acı eşikleri de kadınlara göre çok daha düşük olduğundan, ağrı ve rahatsızlık hissi vermeyen Buz lazer en çok tercih edilen ve benim de hastalarıma önerdiğim bir yöntemdir.
Kollarımızda, bacaklarımızda, sırtımızda ve vücudumuzdaki diğer tüm kılların temel var olma sebebi vücut ısımızı dengelemektir. Özellikle kıllar, vücut ısımız düştüğünde dışarıdan ısıyı kapıp vücudumuzu ısıtma görevi görmektedir. Yine kıllarımız yazın vücudumuzu direkt güneş ışığından koruma görevi görür.
Genelde erkeklerde gelişir, ara sıra kadınlarda da olabilir. Vellus kılı zaten çocuklukta bölgede mevcut olmasına rağmen, göğüs kılı terminal saçtır. Ergenliğe bağlı olarak yükselen androjen seviyelerinin bir etkisi olarak gelişir. Baş kıllarından farklı olarak, ikincil bir cinsel özelliktir.
Erkeklerdeki pelvik bölgesinde kıllar ortaya çıkar, 12-14 yaşında yüz kılları çıkar, koltuk altı kılları da bundan bir ya da 2 yıl sonra ortaya çıkar. Bu dönemdeki erkeklerin ses tonlarında iniş ve çıkışlar görülür. Ergenliğin sonunda sesleri tamamen kalınlaşmış olur.
Ergenlik döneminin devam ettiği 12-18 yaş arasında hormon üretimi ve kıl köklerinin hormonlara duyarlılığı fazla olduğundan lazer epilasyon çok etkili olamayabilir veya yanıt geç alınabilir.
Ağda, tüy dökücü kremler ve epilatör gibi klasik ve zahmetli tüy alma yöntemleri ile kıl köklerinin uyarıldığı ve daha fazla tetiklendiği durumlarda kalın ve sert yapılı bir görünüme kavuşan el ve parmak üstü tüylerinden kurtulmanın en etkili ve kalıcı yöntemi lazer epilasyondur.
Normal kıl büyümesi
İnsan ilk doğduğunda yaklaşık 50 milyon kadar kıl köküne sahibidir. Bu kıllar yaş ilerledikçe, özellikle 50 yaşından sonra azalma gösterir. İnce tüy diyebileceğimiz kıllar hormon bağımsız ve her iki cinste de aynıdır.
- Tüysüz olmak, daha pürüzsüz bir yüzeye izin verdiği ve yağların kıllarla tıkanmasını önlediği için spor masajına yardımcı olur. Aynı zamanda vücut tüylerinin alınması sporcunun kir ve teri vücudundan daha kısa sürede temizleyebilmesine izin verir.
Erkeklerde ağda, hem bölgedeki tüylerin yoğunluğunu azaltır hem de tüylenmenin yeniden oluşumunu geciktirmektedir.
Kadınların, kaşlarını almaları, inceltmeleri caiz değildir. Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.
Vücuttan çıkan herhangi bir şeyin kimyasını bozmak islama göre caiz değildir. kılları kısaltmakta ise bir sakınca yoktur.
Kılların kesilmesi hiçbir yaşta sıkıntı veya hastalığa neden olmaz.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz.
normal bir metabolizmaya sahipseniz ve tüy konularında takıntılı iseniz jilet sonrası ikinci gün küçük küçük geri çıkmaları hissedersiniz. Jiletle alınan kıllar ne kadar sürede uzar derseniz tam bir uzama için 2 hafta yeterli olacaktır. Hiç jilet vurulmamış gibi eski yumuşaklığına dönmeleri için de 1 ay yeterlidir.
Kol tüylerini almanın en ideal yolu lazer epilasyon veya ağda olacaktır. Ağda sonrası çıkan kısa tüyler epilatörle alınarak çıkış süresi de uzatılabilir. Ancak kol kılları jiletle nasıl alınır dersen duşta tıraş jeli sürüp bilekten dirseğe doğru hareketlerle kol tüylerinizi alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri