Erkek Kedi Kısırlaştırma: 1250 TL. Erkek Köpek Kısırlaştırma: 1100-1500 TL. Dişi Kedi Kısırlaştırma: 1800 TL. Dişi Köpek Kısırlaştırma: 2450-3900 TL.
Genel olarak, dişi kedi kısırlaştırma ücreti 600-750 TL, erkek kedi kısırlaştırma ücreti 350-500 TL civarındadır. Devlet hastaneleri veya belediyelerin kısırlaştırma hizmetleri, daha ekonomik seçenekler sunabilir.
Erkek kedilerde kısırlaştırma operasyonu dişi kedi kısırlaştırma operasyonuna göre daha kısa sürdüğü için ücreti daha düşük olmaktadır. Erkek kedi kısırlaştırma fiyatı 2500TL'dir.
Evet. Randevu alınarak, Geçici Hayvan Bakımevlerimize getirdiğiniz sokak hayvanları için kısırlaştırma hizmeti verilmektedir. İlçe Belediyenizde Geçici Hayvan Bakımevi var ise aynı hizmeti ücretsiz olarak oradan da alabilirsiniz.
Categories: Belediye veterineri ücretsiz mi konusunda bir araştırma yapıyorsanız İlk olarak şunu söylemek gerekir ki belediye bünyesinde görev yapan veterinerler ücretsizdir.
İlgili 39 soru bulundu
Hem evcil hem de sokak hayvanları için sunulan aşı, tedavi, bakım ve barınak hizmetlerinin tamamı ücretsizdir. Evcil hayvanlarını kısırlaştırmak isteyenler belediye veterinerlerini arayarak ya da internet üzerinden randevu alabilirler.
Köpekler Ameliyat Sonrasında Ne Kadar Sürede İyileşir? Geçirdikleri kısırlaştırma ameliyatından sonra yaklaşık olarak 7 – 10 gün içerisinde iyileşirler. Tabi bu süre içerisinde fazla hareket etmemeli, sakin ve iyi bir ortamda dinlenmeleri gerekir.
Uygulama genel anestezi altında gerçekleşir ve operasyon yaklaşık olarak 2 saat kadar sürer. Tüm bunların getirisi olarak oldukça pahalı bir uygulamadır. Operasyon başarılı olsa bile operasyonu takip eden 6 ay ve 1 yıl arasında yeniden tıkanmalar söz konusu olabilir.
Fakat ameliyat sırasında kızgınlık dönemine girmelerini sağlayacak üreme hormonları alındığı için hormonları çiftleşme için uygun seviyeye gelmez. Diğer bir deyişle dişi köpeklerin kısırlaştırıldıktan sonra çiftleşmesi çok mümkün değildir. Erkek köpeklerde ise çiftleşme gerçekleşebilir.
Erkek kedilerde ameliyat ortalama 1 saat sürer. Açık bir ameliyata alınmayan erkek kedilerin testisleri dışarıdan alınır ve küçük bir dikiş atılır. 1-2 gün içerisinde kendine gelen kedinizin yalayarak yarasına zarar vermemesi için boynuna Elizabeth yakalığı adı verilen plastik yakalık takılmalıdır.
Peki kısırlaştırma ne zaman yapılmalı? Bu konuda uzmanların farklı önerileri ve yorumları mevcut. Genel kanı erkek kedilerin 6 ila 12 aylık arasındaki dönemde kısırlaştırılmasının uygun olacağı yönünde olmakla birlikte kısırlaştırma için uygun zamanın erkek kedi 4 aylık olduğunda yapılmasını öneren bir kesim de var.
Erkek kedilerin kısırlaştırılması, yukarıda da anlattığımız gibi kısa sürede yapılan bir işlemdir. Operasyondan sonra pet sahibinin en çok dikkat etmesi gereken konu, kedinin anestezinin etkisinden kurtuluncaya kadar yiyecek ve içecek vermemesine dikkat etmesidir.
9- Operasyon süresi 30-60 dakika arası sürebilir. ( Operasyon komplikasyonları ve beklenmedik durumlar harici olarak ) 10- Operasyona hazırlık zamanı süresi ve dişi kedinin uyanma evresi kullanılan sedasyon ve anesteziye göre değişkenlik gösterebilir.
Erkek kedilerin kısırlaştırma operasyonu dişi kedilere göre kolaydır ve operasyon kısa sürer (takriben 1 saat). Dişi kediler ise tam bir operasyon geçirir (takriben 3 saat).
Bu işlem kalıcı bir doğum kontrol yöntemidir. Ancak bu, geri dönüşümsüz demek değildir. Bu işlemi yaptırıyorsanız, siz ve eşiniz gelecekte çocuk istemediğinizden emin olmalısınız. Eğer sterilizasyon işlemini yaptırdınız ve sonra vazgeçtiniz ya da pişman olduysanız, tekrar ameliyatla tüpler açılabilir.
En sık uygulama şekli lokal anestezi altında skrotum (testisleri içinde barındıran kese) cildine yapılan ufak bir kesiden vaz deferenslerin dışarı alınması ve bir kısmının kesilip çıkarılması ve kalan uçların yakılması şeklindedir. 15-30 dakikalık bir anestezi süresi içerisinde uygulanabilir.
Yani vazektomi, erkeklerde cinsel yaşam olarak belirttiğimiz, sertleşme, cinsel arzu, cinsel tatmin, boşalma hissi, meni gelmesi (sperm içermeden) gibi durumları kesinlikle etkilemez. Hatta meni miktarı ve görünüşünde değişiklik olmayacağı için erkeklerin psikolojik durumunda da değişiklik olmayacaktır.
İnsanlar gibi tüm hayvanların da üreme ve çoğalma hakları vardır. Hayvanların yeme içme ihtiyaçlarının teminini engellemek uygun olmadığı gibi üreme özelliklerini ortadan kaldırmak da uygun değildir. Gerekli ve meşrû bir sebep bulunmadıkça hayvanların kısırlaştırılması da câiz değildir.
PROSTAT KANSERLERİ AZALTILIR
- Erkek köpeklerde kısırlaştırma ile prostat büyümesi, testis tümörleri, prostat kanserleri gibi rahatsızlıkların azaltılması ya da eliminasyonunu sağlanmaktadır.
Kısırlaştırma ile köpeklerin daha sakin bir mizaca kavuştukları bilinmektedir. Özellikle kızgınlığa giren dişinin peşinde dolanan erkek köpekler arasında yaşanan kavgalar ve ortaya çıkan yaralanmaların kısırlaştırma sonrası görülmesi pek beklenemez.
Yaşam koşullarının köpek kısırlaştırma zamanı üzerinde etkisi bulunmaktadır. Birçok veteriner hekim köpeklerde kısırlaştırma ameliyatı için ilk kızgınlıktan önceki dönemi uygun görmektedir. Büyük ırk köpekler yaklaşık 1 yaşında kısırlaştırılırken, küçük ırktaki köpekler yaklaşık 6 aylıkken kısırlaştırılmaktadır.
"Çok yüzeysel, derin bir çukur açılıp gömülmediyse ölü hayvanlar açığa çıkabilir, hastalık bulaştırabilir. Ölen hayvanlar tıbbi atık olarak özel poşetler içerisinde belediyeye veriliyor. Bunların tek tek ayrı bir yere gömme olanağı olmadığı için topluca gömülüyor.
(Ücretsiz şekilde ama duruma göre kısırlaştırıp aldıkları yere öyle bırakır. Kliniklerin ise sokak hayvanlarına para almaması tamamen insiyatifleridir. Ama bazı işlemlerde makbuz kesme zorunluluğu olduğu için o parayı birinin ödemesi gerekebilir.)
Veteriner hekimler, genellikle Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olarak kamu kurumlarında veya özel sektörde çalışırlar. Başlangıç seviyesinde bir veteriner hekimin brüt aylık maaşı genellikle 22.000 TL ile 45.000 TL arasında değişebilir. Daha deneyimli bir veteriner hekimin maaşı ise 60.000 TL'ye kadar çıkabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri