Kıllardan temizlenmiş bir deri ve hava arasındaki sürtünme kuvveti azalacağından sporcunun hızı artar. Böylece futbolcular, basketçiler ve atletler daha hızlı koşar, bisikletçiler ise daha hızlı pedal çevirebilirler.
Kılların alınması günlük hayatta olduğu gibi sporda da tamamen kişisel bir tercihtir. Mutlaka sporcu kıl almalıdır diye bir kural yoktur. Ancak bazı sporlarda kılların alınması yaygındır. Örneğin yüzme, bu sporlardan biridir.
- Tüysüz olmak, daha pürüzsüz bir yüzeye izin verdiği ve yağların kıllarla tıkanmasını önlediği için spor masajına yardımcı olur. Aynı zamanda vücut tüylerinin alınması sporcunun kir ve teri vücudundan daha kısa sürede temizleyebilmesine izin verir.
Sporcular kıllarını nasıl alıyor diye merak ediyorsanız, aslında cevabı tüylerini almak isteyen herkesle aynı. Ağda, tüy dökücüler ve tıraş bıçağı sporcuların kıllarını alırken kullandığı yöntemler arasında.
Kılların kesilmesi masajın daha kolay yapılmasını ve böylece bacaklarda biriken laktik asitlerin daha kolay parçalanabilmesini de sağlıyor. En önemli gerekçe ise estetik kaygı... Özellikle futbolcu, bisikletçi ve yüzücülerin gelişmiş bacak kasları, kıllar kesilince daha estetik ve görkemli görünüyor.
İlgili 38 soru bulundu
Bacak kıllarını alma işlemi, erkekler arasında giderek yaygınlaşan bir uygulamadır. Bu yöntemler arasında tıraş, epilasyon, jilet ve tüy dökücü ürünler yer alabilir. Her erkek, tercihine ve ihtiyaçlarına göre en uygun yöntemi seçerek istenmeyen bacak tüylerinden kurtulabilir, daha bakımlı bir görünüme sahip olabilir.
Bu nedenle, vücut kıllarının alınmasının önemli bir zararı olmasa da ısı düzenlemesi ve hissetme duyusuna bir miktar etki edebilir.
Genelde erkeklerde gelişir, ara sıra kadınlarda da olabilir. Vellus kılı zaten çocuklukta bölgede mevcut olmasına rağmen, göğüs kılı terminal saçtır. Ergenliğe bağlı olarak yükselen androjen seviyelerinin bir etkisi olarak gelişir. Baş kıllarından farklı olarak, ikincil bir cinsel özelliktir.
Kilin Genel Sağlığa Faydaları
Kil, probiyotikleri teşvik ederek vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarar. Ayrıca kabızlık, mide bulantısı gibi şikayetlerin azaltılmasında da etkili olduğu söylenebilir. Ağız ve diş bakımı için kil kullanımı önerilir.
Vücuttaki kılların kas gelişiminde en ufak bir etkisi yoktur. Kaslarınız için almış olduğunuz protein kıl kökleri tarafından kullanılmaz. Çünkü derimiz ve kas dokularımız arasında birçok katman vardır ve kıl kökleri kas dokularından tamamen ayrı beslenir.
Düzenli yapılan egzersizin saçları güçlendirdiği bilinmektedir. Egzersiz, saç derisinin kan dolaşımını yükseltir, böylece kıl kökleri daha güçlü hale gelir.
Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir.
Vücuttaki kılların kas gelişiminde en ufak bir etkisi yoktur. Kaslarınız için almış olduğunuz protein kıl kökleri tarafından kullanılmaz.
Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur. Bu sebeple, uzun vadede tıraş bıçağı kullanım sıklığının artırılması gerekir.
İstenmeyen bacak kıllarından lazer epilasyon ya da ağda ile kurtulmak mümkündür. Ayrıca bacak kıllarının seyrelmesi için tüy dökücü krem de tercih edilebilir.
Tıraş bıçağı gibi kıl köklerine zarar vermediği için, tüy dökücü kremler mevcut kılların çoğalmasını sağlamaz. Bunun haricinde, tüy dökücü kremler, neredeyse sizlerin bile gözle zor gördüğü ve ince tüyleri bile kolaylıkla döktüğü için, ağda gibi tüylerin uzamasını ve kalınlaşmasını beklemenize hiç gerek yoktur.
Genetik kısım ise anne ya da babadan geçen kellik genleridir. Yanlış inanışın aksine kellik geni sadece anne tarafından gelmez, baba tarafından da gelebilir. 30'lu yaşlarda %30; 40'lı yaşlarda dökülme oranı %40; ellili yaşlarda ise erkeklerin genetik dökülme ile karşılaşma oranı % 50 gibidir.
İnsandaki kıl sayısı da muhtelif özelliklere göre değişmekle birlikte, her bir kılın ortalama 3-4 yıl ömrü olduğu çeşitli araştırmalarda dile getiriliyor.
Birçok nedenden ötürü giderek artan sayıda erkek, vücut bakımı rutinlerine bacakları da dahil ediyor. Bazıları için mesele daha düzgün bir görünüm elde etmek için bacak kıllarını almak, bazıları ise yalnızca ayak bileklerinin etrafını tıraş ediyor. Bazı sporcularda bacak tıraşı performansı iyileştirebiliyor.
“Göbek kılları nasıl alınır?” kadınların aklını sürekli kurcalayan bir soru olmak zorunda değil. Bu soruya karşılık ihtiyacınız olan tek şey güçlü bir “ışık”. IPL teknolojisi hem kadınlarda hem erkeklerde rahatlıkla kullanılabilir durumda.
Merhabalar, meme bölgesi de dahil olmak üzere birçok vücut bölgesinde istenmeyen kıl ve tüyler oluşabilir. İstenmeyen kıl ve tüylerinden kurtulmanın ağda, jilet, tüy dökücüler, cımbız gibi birçok yolu vardır.
Kıl kökü derinin birkaç milimetre altındadır, süt bezleri ise çok daha derindedir. Meme üzerine yapılan lazer epilasyon, süt bezlerine zarar vermez. Memenin iç kısımlarında yer alan süt bezleri, daha yüzeyde kalan lazer ışınından etkilenmez. Bu nedenle ilerde emzirmenizde herhangi bir problem olmaz.
Kalçadaki tüylerden Buz Lazer ile kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Buz Lazer ortalama 8 seans önerilir. Her seans sonrasında tüylerde azalma, incelme ve seyrelme fark edilir. İlerleyen seanslarla birlikte kıl kökleri bir daha kıl üretemeyecek şekilde tahrip edilir.
Kılı besleyense alt derideki kılcal damarlardır. Burdan kıl kök hücresi beslenir ve keratinleşmiş kıllar deri yüzeyine çıkar.
Tıraş olduğunuzda, tıraş bıçağı cildin yüzeyindeki kılları keser ancak kılın tamamını değil, yalnızca bir kısmını alır. Kılın geri kalanı ve kökü, halen cilt yüzeyinin altındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri