Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.
Fıkıh kitaplarına baktığımızda şu hükmü görmekteyiz: Kadını çirkinleştiren yüzdeki tüyler alınır. Erkeklerde görülen sakal, bıyık gibi şeylerin kadınlarda görülmesi halinde; alınması câizdir.
Estetik amaçlı olarak yağ aldırma işlemi caiz midir? Herhangi bir tedavi gerekliliği olmaksızın sadece estetik kaygıyla yapılan yağ aldırma işlemleri fıtrata müdahale olarak görüldüğünden dinen caiz değildir.
Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; “Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna görüş veren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin” dedi.
EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur.
İlgili 18 soru bulundu
- Bunun bir sakıncası var mıdır? Değerli kardeşimiz, Bir zaruret yokken estetik yapmak amacı ile insan bedeni üzerinde yapılan değişiklikler yasaklanmıştır.
Kadınların, kaşlarını almaları, inceltmeleri caiz değildir. Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.
Yüz tüylerini almanın en kalıcı yolunu merak ediyorsan sana ağda yapmayı öneririz. Ağdayla kaş, bıyık ve yanak tüylerini almak 15 gün boyunca pürüzsüz bir görünüm sağlıyor. Evde epilasyon yapmak ve yüzdeki istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak isteyenler için ağdayı öneririz.
Kadınlar için pek çok yüzdeki tüylerden kurtulma yöntemi vardır ve bunlar arasında epilasyon (yüz epilasyonu), cımbız, ağda, şeker, iplik, yakma, tıraş etme, ağartma, krem, lazer, IPL, elektroliz veya makyaj yapma gibi seçenekler yer alır.
Diyanet'in kitabında, estetik operasyonları için "Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır” denildi.
Estetik ameliyatlar genel olarak, ya dikkat çekmek, daha güzel görünmek ya da tedavî amacına yönelik olmaktadır. Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslâm dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır.
-Nefret ettirici bir durum ya da sağlık problemi olarak nitelenebilecek bir sorun varsa tedavi olma çerçevesinde yüz bakımı caiz olur. Yüz bakımından kasıt erkeklerin kuaförde bugünkü anlamda saç, sakal, kaş, ten vs traş ve bakımı yaptırmalarıysa bunların her birinin İslam fıkhındaki ölçüleri bellidir.
Kasık kıllarını 15 günde bir temizlemek sünnet, kırk günden sonraya bırakmak tahrimen mekruhtur. Dübürdeki, yani makat etrafındaki kılları gidermek ise müstehabdır.
Bununla birlikte, tüy dökücü kremler veya bazı otlar kullanmak da caizdir. Bunda bir sakınca yoktur. Çünkü asıl olan temizliktir. Temizliği yapan kişi Allah'ın emrine uymak için temizlenirse sevap kazanır.
Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.
Dudak üstü, yanak, kaş, çene kenarları ve kulak etrafı gibi yüz bölgelerine ağda yapılabilir. Tüy dökücü kremler ve ip, yüzdeki istenmeyen kıllardan kurtulmak için genellikle tercih edilir. Acısı daha az olan bu yöntemler, kısa süreli etkidir.
Özellikle yüzdeki kıllardan nasıl kurtulurum dendiğinde lazer ve IPL epilasyon yöntemleri geleneksel yöntemlere göre daha kalıcı çözümler sunarak öne çıkıyor: Lazer epilasyon: Tüyleri azaltma ya da zayıflatma sağlayan lazer epilasyon yöntemi ağda ve cımbız gibi uzun süreli pürüzsüzlük vaat eder ve daha az acılıdır.
Yüz tüylerinizden uzun süre kurtulmanın en etkili yollarından biri ağdayla almak/aldırmak. Ağdayla kaş, bıyık ve yanak tüylerini almak/aldırmak size 15 gün boyunca pürüzsüz bir görünüm sağlar. Ağda bantlarıyla kaş, bıyık, boyun, yanak ve kulak önü tüylerinizden kolayca kurtulabilirsiniz.
Değerli kardeşimiz, Bir zorunluluk bulunmadıkça erkeklerin bacak, sırt ve göğsündeki kılları tamamen aldırmaları dinen uygun değildir.
Göğüs ve göbek bölgesindeki kılları tıraş makinası yardımıyla tam yok etmemek kaydıyla kısaltmak caiz olur mu? Sözünü ettiğiniz şekilde bir tıraşın sakıncası yoktur.
Genelde erkeklerde gelişir, ara sıra kadınlarda da olabilir. Vellus kılı zaten çocuklukta bölgede mevcut olmasına rağmen, göğüs kılı terminal saçtır. Ergenliğe bağlı olarak yükselen androjen seviyelerinin bir etkisi olarak gelişir. Baş kıllarından farklı olarak, ikincil bir cinsel özelliktir.
Bu nedenle yanak bölgesinde lazer epilasyon tercihi, erkekler için çok tercih edilen bir epilasyon bölgesidir. Lazer epilasyon, sakal üstü bölgesinde ortalama 10 seans uygulanmaktadır.
Lazer epilasyonun sonuçları kalıcıdır, yok olan kıl bir daha çıkmaz. Erkeklerde; sakal üstü bölgesi, boyun, ense, kulak, sırt, göğüs ve kol altı en çok lazer uygulanan alanlardır. Bunlar dışında genital bölge dâhil olmak üzere tüm vücut bölgelerine lazer epilasyon yapılabilir. Tüm bölgelerde kalıcı sonuçlar alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri