En sağlıklı erkek iç çamaşırı pamuklu boxerlardır. Naylon ve sentetik kumaştan üretilen ürünlere kıyasla daha sağlıklı ve konforlu olan pamuklu boxerlar, kişinin gün boyu rahat hissetmesini sağlar. Havayı geçirdiği için cildin nefes almasına yardımcı olur. Egzama, alerji, pişik ve kaşıntı gibi rahatsızlıkları engeller.
Vajinanızda bir akıntı olması sağlıklıdır, tıpkı ağzınızdaki salya gibi, bu yüzden iç çamaşırınızın bu sıvıları hafifçe emmesi gerekiyor. ' Bu yüzden ısıyı hapseden ve nemi içerde tutan fazla sentetik naylon kumaşlar yerine, nefes alan pamuklu külotlar tercih etmelisiniz.
Araştırmada en büyük fark, boxer giyenler ile jokey veya külot giyen erkeklerde bulundu. 304 katılımcıdan alınan kanın daha ileri analizi, öncelikle boxer giyen erkeklerin, erkek doğurganlığı ve sperm üretimiyle bağlantılı olan Folikül Uyarıcı Hormonu'nun (FSH) daha düşük seviyelerde bulunduğunu ortaya koydu.
Pamuklu iç çamaşırları bu bağlamda en fazla tercih edilenlerdendir. Pamuklu külot, modal iç çamaşırları, modal boxerların tamamı sağlıklı sayılabilecek kumaşlardan yapılan iç çamaşırlarındandır. Erkek korse, kadın korse tipi ürünler özel dokuma ile şekillendirmeli, kullanıcılara rahatsızlık vermemelidir.
Likralı çocuk boxer modelleri bel bölgesinde esneklik sağladığı için rahat hareket imkanı sunarken, penye çocuk boxer modelleri ise çocuğun terlediğinde teri hızlı emen yapısıyla güvenli tercihlerin arasında yer alabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Boxer kısırlıktan koruyor
Genellikle 20 ila 40 yaş arası erkekleri etkileyen ve bir türlü nedeni bulunamayan testis ağrılarına da aslında dar iç çamaşırları neden oluyor.
Sağlığınız ve hijyen sağlamanız için pamuklu iç çamaşırları da dahil kullandığınız tüm iç çamaşırı çeşitlerini günde bir kez ya da iki günde bir kez değiştirmelisiniz. Kadınların regl dönemlerinde yoğunluğa bağlı olarak külotlarını günde birkaç kez değiştirilmesi önerilir.
Erkek boxer için genellikle pamuklu kumaş tercih edilir. Pamuklu kumaşlar, pek çok avantaja sahiptir. Cildin doğal bir şekilde nefes alabilmesini sağlayan bir malzeme olan pamuk, doğal kökenli bir kumaştır.
Vücut ısısının korunması ve terin emilmesi gibi faydaları nedeniyle giyilmesi tavsiye edilen atletler, kesinlikle doğal içerikli kumaşlardan üretilmiş olmalıdır. Bu nedenle bambu kumaştan üretilmiş atletler, sağlığın korunması açısından en ideal ürünlerin başında yer almaktadır.
Uzmanlar uyarıyor, uyurken iç çamaşırınızı çıkarın!
Uzmanlara göre aslında iç çamaşırıyla uyumak hiç de sağlıklı değil. Özellikle de vajinanız hassas ise… Michigan Eyalet Üniversitesinden Nancy Herta iç çamaşırı uyuma ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle: “Uyurken, ter ve havasızlık yüzünden vajinanız nemleniyor.
Kaliteli erkek iç çamaşırları lifli veya doğal pamuklu kumaşlardan üretilmektedir. Kumaşların kalitesi dayanıklılık üzerinde etkiye sahiptir. Tercih edilen boxerlar yıkamaya karşı dayanıklı olmalı, sararma yapmamalı ve kullanımla birlikte yumuşaklığını kaybetmemelidir.
Modal kumaş sağlıklı mı sorusu da sorulmaktadır. Bu kumaş türü tamamen kayın ağacından üretilir. Bu da tamamen doğal olmasını sağlar. Modal kumaş türleri sağlıklı ve doğal yapısıyla spor giyim ürünlerinde de kullanılmaktadır.
Külot ve boxer değiştirme süresinin ideali, 24 ila 36 saat arasında değişiklik göstermektedir. Ancak kişilerde genital akıntının yoğun olması ya da aşırı terleme sorunun görülmesi gibi durumlarda bu süre daha kısa tutulmalıdır. Bu durumlarda çamaşırlar, duyulan ihtiyaca bağlı olarak günde birkaç kez değiştirilmelidir.
Külot alırken mümkün olduğunca nefes alan ve pamuklu kumaşlardan üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Kullanılan kumaşa verilen renk ve desen için kimyasal boyalar tercih edildiyse sağlığınız etkilenebilir. Olabildiğince düz renklerde külotlar tercih etmeniz gerekebilir.
GENİTAL BÖLGEYİ KORUYOR
Özellikle dar pantolon ve taytlar giyildiğinde ortaya çıkabilecek sorunları engelleyen bu küçük cep, ekstra kumaş parçası sayesinde cildinizin nefes almasını sağlayarak genital bölgede oluşabilecek sorunların önüne geçiyor.
Pamuklu malzemelerden üretilen boxer'larımız hem nefes alıp giyilen bölgeyi rahatlattığı gibi oluşan teri de emerek pişiklerin önüne geçmektedir. Darkzoneshop, bayan ve erkek iç giyimi ürünlerinin her birinde olduğu gibi boxer seçiminde de birçok insanın ilk tercihi olmaktadır.
Panty külot
Genelde düşük beldir. Son derece rahattır ve günümüzde artık birçok farklı çeşidi bulunur.
Kumaş yapısı iyi olan bir kaliteli boxer terletme, tahriş ve sağlık sorunlarına yol açmaz. Kumaş yapısında dikkat edilmesi gereken önemli unsurlarlar; Organik pamuklu erkek boxerlar, naylon kumaştan üretilen boxerlara göre cildi tahriş etmez, terleme yapmaz ve konforludur.
Yüzde 40 veya 60 oranında pamuk yapıya sahip kumaş türleri, bu koşulları sağlayabilmek için yeterlidir. İç çamaşırı yüzde kaç pamuklu olmalı sorusunun cevabı böylece, yüzde 40 ve üzeri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Polyester ve Pamuk Karşılaştırması
Polyester sentetiktir ve büzülmeye karşı dayanıklıdır, ancak pamuk doğaldır ve büzülür ve esner. Polyester ve pamuk arasındaki temel farklardan bir diğeri de dayanıklılığıdır. Polyester, kimyasal yapısı nedeniyle pamuktan çok daha dayanıklıdır.
“Viskon kumaş zararlı mı?” sorusu ise kullanıcıların yanıtını merak ettiği sorular arasında bulunmaktadır. Yapay ipek olarak adlandırılan viskon kumaşın hammaddesi ağaçtan elde edilmektedir. Viskon kumaşların sağlık açısından herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Polyester gibi kumaş türlerine göre oldukça avantajlıdır.
Çünkü varolan akıntı kişinin hareketi, ayakta durması gibi nedenlerden dolayı yerçekiminin etkisiyle vajinadan dışarı akacak ve iç çamaşırında veya pedinde bir ıslaklık oluşturacaktır. Ve bu salgılanma herhangi bir hastalık veya sıkıntı yoksa sağlıklı bir kadında süreklidir.
İç çamaşırı temizliği yapılırken tüm bakteri ve mikropların ölmesi için 90 derecelik sıcaklıkta su kullanılması tavsiye edilir. Ancak bu durum kumaş türüne ve çamaşırların dokusuna göre değişiklik gösterir. Pamuklu çamaşırlar, temizlik talimatlarına uyulması şartıyla 80-90 derecelik sıcaklıkta yıkanabilir.
İç çamaşırlarının yıkandıktan sonra ütülenmesi de mikroorganizmaların üremesini engellemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri