Saç kesimi ne sıklıkla yapılmalı? Öncelikle saçın ayda bir santim uzadığını düşünürsek; formda olmasını istediğimiz modelimizin iki veya üç ay içinde kesim yapılması sağlıklı olur. Kadınlarda, eğer uzun bir saç ise; dört ayda bir, iki santim kesmek önerilir. Erkekler de ise; ayda bir uygundur.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
Uzunluğunu korumak istiyorsanız 6-8 hafta arası, saçınızı daha da uzatmak istiyorsanız 8-10 hafta arası uçlarındaki kırıkları temizletmeniz gerek. Böylece saçınız hem daha bakımlı hem daha sağlıklı gözükecek. Saçınızı uzatmak isteyip istememenize göre saç kesim süreleri değişkenlik gösterir.
Ancak yüzün doğru şekilde tıraşa hazırlanması ve temizlenmesi yaklaşık 3 dakika sürer.
Peki, sağlıklı da olsa saçların ne sıklıkta kestirilmesi gerekiyor? Bu periyodu en genel şekliyle 2 ila 3 ayda bir olarak belirleyebiliriz. Çünkü saçlar sağlıklı da olsa özellikle uç bölümleri kırılır ve incelir. Bu durum saçın ışıltılı ve sağlıklı görünmesini önleyebiliyor.
İlgili 34 soru bulundu
Saç kesimi ne sıklıkla yapılmalı? Öncelikle saçın ayda bir santim uzadığını düşünürsek; formda olmasını istediğimiz modelimizin iki veya üç ay içinde kesim yapılması sağlıklı olur. Kadınlarda, eğer uzun bir saç ise; dört ayda bir, iki santim kesmek önerilir. Erkekler de ise; ayda bir uygundur.
Bir saç teli, günde yaklaşık olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yılda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardır ve ancak 7 yılda uzar. Saçlar ıslatılınca boyları %30 kadar uzar, fakat kuruyunca yeniden eski boyuna döner.
3 numara saç kesimi nedir? Kısa saç kesimleri isimleri tıraş makinesinin üzerindeki numaralardan alır. 3 numaralı kesim de, tıraş makinesinin tarak uzunluğunu gösteren bir sayıdır. 3 numaralı saç kesiminde saç uzunluğu ortalama 2 ila 2,5 cm arasında olur. 3 numaralı saç kesimi oldukça kısa bir saç kesimidir.
Ciltte kızarıklık, tahriş, pullanma, sivilce, batık ile yanma ve batma hissi gibi sorunları önlemek için tıraş sonrası cilt tipine uygun losyonlar kullanılmalı. Yağlı cilt yapısına sahip kişiler su bazlı nemlendiricileri tercih etmeli. Kuru cilt yapısı olanlarda ise yağ bazlı nemlendiriciler kullanılabilir.
Tıraştan sonra ılık bir duş alın. Çünkü bu gözenekleri rahatlatır. Mutlaka tıraş köpüğü ve jeli kullanın. Daima jiletinizi kuru ve temiz bırakın.
Çok sık yıkanan koyu renk saçların pigmenti kaybolur ve soluk bir görünüme sahip olur. Mat bir görünüm elde etmek istemiyorsanız fazla yıkamadan kaçınmalısınız. Her gün saçlarınızı yıkıyorsanız, yavaş yavaş 2 günde bir yıkamaya ve sonrasında en fazla 3 günde bir yıkamaya alıştırın.
Normal olarak günlük saç kaybı 100 adet kabul edilmektedir. Saç kılı ortalama günde 0.4 mm hızla uzar ve insanda kıl gelişimi döngüseldir. “Sık sık saç kestirmek faydalı” inanışı yanlış! Uzun saçların vücutta besin ve enerjiyi kısa saça oranla aldığı inanışı yanlıştır.
Sanıldığının aksine saç kestirmek saçların gürleşmesi için direkt bir etken değildir.
Tıraştan önce ister duş alın ister ılık su ile yüzünüzü yıkayın, tıraş makinenizin nemli bir yüzey üzerinde daha düzgün kaymasını sağlamış olursunuz: Bu, pürüzsüz bir tıraş için atmanız gereken ilk adımdır. Braun Series 3 Islak ve Kuru ile duşta da tıraş olabilirsiniz, neden bir dahaki sefere bunu denemiyorsunuz?.
Asker tıraşında arka kısımları bitirdikten sonra öne doğru ilerle. Önce yanları ve son olarak üstteki saçları kısalt. Yan taraftaki saçlar için 2 numara, üst kısımdaki saçlar için 3 numara tıraş ideal olacak. Yan taraftaki saçları aşağıdan yukarı kısaltabilirsin.
Artık ideal kirli sakala ulaştığınıza göre, tek yapmanız gereken o sıkı ve tasarlanmış sakal stilini korumak için iki veya üç günde bir kırpmak. Bu sakala boşuna “Üç Günlük Sakal” denmiyor! Ayrıca, tıraştan sonra nemlendirmeyi unutmayın. Alkolsüz bir nemlendirici kullanılması, tıraştan sonra cildin kurumasını engeller.
Öncelikle, tıraş sırasında çizikleri, kesikleri ve tahrişi azaltmaya yardım etmek için cildi nemlendirin. Duştan hemen sonra veya duş alırken tıraş olmanızı öneriyoruz.
Hassas Cilt: Doğal olarak hassas cilde sahip olanlar, jiletin cildi tahriş etmesiyle kaşıntı yaşayabilir. Tıraş Yönü: Jileti tıraş yönünün tersine kullanmak, tüy köklerini tahriş ederek kaşıntıya yol açabilir. Kuru Cilt: Tıraş sonrası cilt nemlendirilmezse kuruyarak kaşınabilir.
Tıraş sonrasında cilde bakım sağlar, dinlendirir ve besler. Sakal yapısının yumuşak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Tıraş bölgesinde bulunabilecek açık yaraların olumsuz etkilenmesini engeller.
Moser 1400 / 1230 Primat 4.5mm Tarak (1 Numara)
Tıraş makinesi üzerinde bulunan numaralar hem sakal hemde saç tıraşında önemli roller alır. Numara saçın kaç santime kadar kesileceğini gösteren bir değerdir. Her bir saç numarası için farklı bir milimetre ayarı yapılması gerekir. 0 numara saç kesimi için 1 milimetre ayarı yapılmalıdır.
9 numara saç kesimi, orta uzunlukta ortalama 1 cm boyundaki saç kesimine verilen isim. Ne çok kısa, ne de çok uzun olan bu saç kesimi her erkek yüz modeline yakışacak cinsten. 9 numara saç kesimini şekillendirmek de çok basit! Dilersen doğal haliyle kullanabilir veya sağa, sola ayırabilirsin.
Genel olarak sağlıklı bir yetişkinin saçları ayda yaklaşık olarak 1 - 1.5 cm arasında uzayabilir. Ancak bu süre ve uzunluk, herkes için aynı olmayabilir. Saç uzama hızı; yaş, cinsiyet, beslenme alışkanlıkları, hormonal dengeler, genetik yatkınlık ve yaşam tarzı gibi çeşitli faktörlerden de etkilenebilir.
Duruma göre değişir. Eğer bir folikül görevini kapatmışsa, yok olduysa, zarar gördüyse veya yeni bir saç üretmiyorsa, yıllar geçse de yeni bir saç üretmez. Eğer folikül sağlam ise yeniden saç üretmesi mümkün olur ve incelmiş saçların kalınlaşması da sağlanabilir.
10 günde saç ne kadar uzar? Saç uzama hızı ayda 1 cm kadar olur. Bu bilgiden yola çıkarak 10 günde 0,3 mm uzama olacağı öngörülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri