Cilt kararmasının en önemli sebebi cildin alt katmanlarında meydana gelen nemsizlik. Nemsiz kalan cilt koyulaşarak alarm durumuna geçer. Nem problemi dışında bacak aralarının ve dirseklerin sürtünmesi de bu bölgelerde koyulaşmaya neden olabilir.
Tahrişlerin oluşma nedeninin en başında ise yapılan farklı epilasyon uygulamaları gelir. Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
Lazer uygulaması ile genital bölge üzerindeki kıl köklerinde bulunan koyulaşmış melanosit hücreleri içeren dermis tabakası temizlenerek yirmi dakikalık bir işlemle gözle görülür renk değişikliği sağlanmaktadır. Tedavinin hemen sonrasında kadınlar normal yaşantılarına devam edebilirler.
Jilet gibi aparatların, cilt yüzeyini büyük ölçüde tahrip ettiği ve cilt pigmentlerinin kimyasını bozduğu görülmektedir. Epilasyon işlemi esnasında ağda ve epilatör kullanmak da kararma oluşumuna sebebiyet verebilmektedir.
Genital bölgede, güneş altında uzun süre kalınması sonucu, güneş ışınlarından olumsuz etkilenme ve bunun sonucu olarak kararma meydana gelebilmektedir. İlerleyen yaş; yaşın ilerlemesiyle vücutta meydana gelen cilt yapısındaki ve hormonlardaki değişimler vajina bölgesinde kararmaları beraberinde getirmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Vajina beyazlatma için birkaç tedavi yöntemi vardır. Bunlar; -Lazerle renk açma -Mezoterapi -Kimyasal peeling Lazerle genital bölge renk açma işlemi en sık tercih edilen ve en popüler uygulamadır. Lazerle vajinal renk açma 3 ila 4 seansta sonuç verir. Yaklaşık olarak %60 bir beyazlama elde edilir.
Ağda da, ölü deriyi ve kararan üst tabakayı söküp alacağı için bikini bölgesi ve bacak arası kararması sorunlarında iyi bir çözüm olabilmektedir. Eğer jilet sebebiyle oluşan tahrişten dolayı bir kararma varsa, ağda sayesinde ciltte bir beyazlama oluşması da imkan dahilindedir.
Sirke ve arap sabununu karıştırıp bir beze az miktarda yedirin ve deriyi ovalayarak silin. Sonrasında kalıntıları temizlemek için pamuklu bir bez ile silmeniz yeterlidir. Kesinlikle ama kesinlikle ıslak mendil kullanmayın! (Islak mendil içinde bulunan alkol ve diğer kimyasallar deriye zarar verir.)
Su içmek, cildin kararan bölgelerine masaj yapmak veya hafif keselerle bölge metabolizmasını hareketlendirmek sorunlarınıza çözüm ararken size yardımcı olur. Ancak kese yaparken baskı uygulamak, cildi tahriş etmek sorunları artıracağından dikkatli olmak gerekir.
Cilt kararmasına hiperpigmentasyon adı da verilmektedir. Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir.
Cilt kararmasının en önemli sebebi cildin alt katmanlarında meydana gelen nemsizlik. Nemsiz kalan cilt koyulaşarak alarm durumuna geçer. Nem problemi dışında bacak aralarının ve dirseklerin sürtünmesi de bu bölgelerde koyulaşmaya neden olabilir.
iki bacağın arası, genelde tekmeye yada ok$anmaya maruz kalan mahrem bölge.
Limon: Güneş kararmalarında en etkili ürünlerden biri limondur. 1 limonu sıkıp kararmış olan bölgeye masaj yapabilirsiniz. Limonu ciltte 30 dakika beklettikten sonra iyice durulayabilir ve işlemi haftada 3 kez tekrar edebilirsiniz.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Beyazlatıcı etkisi bulunan limon, karbonat, yoğurt ve zerdeçal gibi ürünlerinden birini ya da birkaçını kullanarak oluşturacağınız karışımları sürerek bikini bölgesindeki cilt tonunu açabilirsiniz. Fakat bu işlemleri uygulamadan önce bölgenin temizliğine ve aktif yaranın olup olmadığına çok dikkat etmelisiniz.
Kasık yada genital alanda kokuda bakteriyel kökenli uçucu kimyasallar bulunmuştur. Sıklıkla laktik asit ve 3-hydroxy-2-butanone gibi C2 -C5 alifatik asitleri kokudan sorumlu olduklarını görmekteyiz. Vajinal koku yine bu alana özgü Doderlein's bacilline bakteri kökenlidir.
Halk arasında kasık mantarı olarak da bilinen tinea cruris dermatofit tipi mantarların sebep olduğu kaşıntı,kızarıklık ve lekelenme gibi şikayetlere neden olan bir hastalıktır. Çoğunlukla yoğun kaşıntı sebebiyle kişilerin yaşam kalitesini ve cinsel hayatlarını da olumsuz etkileyebilir.
Uygulama için güneş kararması olan bölgeye bir miktar limon suyu sürüp 20 dakika bekletmeniz ve ılık suyla yıkamanız gerekir. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir maske de yoğurtla yapılır.
LİMON VE KARBONAT
Limonun içerisinde bulunan asitler, cilt beyazlatma konusunda oldukça etkilidir. Limon suyu, cildi ölü hücrelerden de arındırır. Bu nedenle doğal maske tariflerinin de aranılan malzemesidir. Diz, dirsek ve koltuk altlarınızı beyazlatmak istiyorsanız sorunlu bölgelere limon suyu ve karbonat sürün.
Venöz Yetersizlik Nedir? Toplardamarlarda bulunan kapakçıklar (valfler), normal bir vücut işleyişinde kanın geri akışını önleyen bariyer görevi görmektedirler. Bu kapakçıkların bozulması ya da tıkanması sonucu kanın kalbe geri akışı bozulmakta, meydana gelen duruma venöz yetersizlik adı verilmektedir.
Bioderma teknolojisi ile geliştirilen Pigmentbio Sensitive Areas, vücudun hassas ve özel bölgelerinde görülen cilt ton eşitsizliğinin giderilmesine destek olmak üzere özel olarak geliştirilmiş ilk cilt bakım ürünüdür.
Kişinin psikolojik olarak kendini rahatsız hissedebilmesine neden olabilen bu durum, çoğunlukla cilt kuruluğundan kaynaklanır. Ancak bazı durumlarda yaşlanma, güneş ışığına maruziyet, sert kimyasallarla temas, bazı ilaçların kullanımı ve bazı rahatsızlıklar da ciltte pullanma sorununa yol açabilir.
En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır. Böylece cilt tonu açılmakta ve cilt lekeleri giderilmektedir. Lazer ışınları 3-4 mm'lik bir alana etki etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri