Ceviz ağacı sıfır rakımdan en yüksek rakımlara kadar rahatlıkla yetişebilmektedir. Erzurum rakımını 1800 metre üzerinde kabul edersek Erzurum için satın alabileceğiniz ceviz fidanı çeşitleri şebin, bilecik, fernor, kaman1 cevizidir.
Meyve olarak, elma, armut, erik, vişne, kiraz, ceviz, ayva, kayısı ve kızılcık yetişir. Erzurum ve Pasinler ovasında sulama tesisleri yapılmıştır. Sulu tarım ile verim artmıştır.
Erzurum hangi meyvesi meşhur? Erzurum'da yetişen, İspir ve Hınıs şeker fasulyesi, İspir acılı kavunu, Pasinler çerezlik ayçiçeği Türkiye genelinde tanınmıştır.
Buğday, Patates, Arpa, Şeker Pancarı, Çavdar, Yulaf, Elma yetiştirilir. Ayrıca mikro iklim alanlarında Üzüm, İncir, Fasulye, Ceviz, Tut, Kayısı'da yetiştirilir. Erzurum ve Pasinler Ovası'nda sulama tesisleri yapılmıştır.
ilkbaharda Mart sonu-Nisan başında yapılmaktadır. yapılır.Böylece kökle taç arasında bir denge kurularak, fidanların tutması ve daha sonra sürgünlerin kuvvetli büyümesi sağlanır. 3-Dikim: Dikim tahtası 1-1.5 metre uzunluğunda ve 15-20 cm genişliğinde bir tahtadır.
İlgili 24 soru bulundu
“Servi, endamlı servi, ahirete perdelik...”
Gerçekten de ecdadımız mezarlıklarını servi ağaçlarıyla süslemiştir. “Servi Ağacı”, geleneklerimizde hem ölümün, yani faniliğin, hem de vahdetin sembolüdür. Kışın yapraklarını dökmemesiyle dayanıklılığı, gücü, dirayeti, bir anlamda da hayatı simgeler.
Erzurum, Cağ Kebabı, Oltu Taşı gibi ürünlerle ünlüdür. Bunun dışında tarihiyle de ön plana çıkan Erzurum, Aziziye Tarabyası,Üç Kümbetler, Erzurum Kalesi ile de bilinmektedir.
Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğünün desteği ile kentin çeşitli yerlerinde kurulan seralarda karpuz, kavun, patlıcan, fasulye, biber, domates, salatalık, mısır ve yeşil sebzeler yetiştiriliyor.
Erzurum'da Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri, bahçesi bulunmayan vatandaşlara örnek olmak ve üretimini teşvik etmek amacıyla su borularında çilek yetiştirdi.
Erzurum'da ki en meşhur yemeği cağ kebabı olarak bilinmektedir. Kuzu ve dana eti ile özel olarak hazırlanan cağ kebabı yatay bir şekilde pişirilmektedir.
Kadayıf dolması
Erzurum'un en meşhur tatlısıdır. Tel kadayıfın içine ceviz ya da fıstık konulur, dolma şeklinde sarılır ve son olarak kızgın yağda kızartılır. Ardından şerbetlenir. Dillere destan sıcacık bir tatlı olur.
Erzurum'da yetişen fındığın, Karadeniz'deki fındık çeşitlerinin soğuğa dayanıklılıklarını artırma adına önemli bir materyal olduğunu vurgulayan Kızılcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü geçmiş yıllarda olduğu gibi Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan aşırı soğuklar fındık ürününün zarar görmesine neden oluyor.
Buğday, Erzurum ilinde tarımı yapılan kültür bitkileri içerisinde de önemli bir yere sahiptir. Erzurum ilindeki ekili tarla arazisi 346 075 ha, buğday ekim alanı 113 972 ha, buğday verimi ise 173 kg/da'dır (Anon., 2016). İldeki verimi, Türkiye ortalamasının (266 kg/da) çok altındadır.
Çay ağacı Osmanlı topraklarının pek çok yerinde yetiştirilebilir. Çayın tabiatına uygun vilayetlerimiz ise, Erzurum, Sivas, Ankara, Bursa, Aydın, Adana, Halep, Suriye vilayetleriyle İstanbul civarlarıdır. Bu bitkinin buralarda yetiştirilmesi için çalışmalar yapılacaktır.
Sadece Iğdır'ın yükseltisi az olduğu için burada farklı bir iklim görülür. Bölümün bu kesiminde pamuk, buğday, şeker pancarı, sebze ve meyve yetiştirmek mümkündür.
Karpuz En Çok ve En İyi Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Dünyada en çok tarım üretimi yapan ülke Çin olarak belirlenmiştir. Ancak en iyi karpuz ülkemizin Diyarbakır ilinde yetiştirilir.
Bir süre Erzurum'da kalan Evliya Çelebi: Erzurumlular, genelde sağlam vücutlu, sıhhatine düşkün, orta boylu, zinde, yaşlı ve genç insanları ile hepsi yiğit ve gürbüz kimselerdir. Çok kuvvetli bünyeye sahiptirler.
Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'ne göre İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması'nda, birinci kademe gelişmiş ilçelerin başında Erzurum'un Yakutiye ilçesi geliyor. Daha Sonra ise gelişmişlik açısından Yakutiye'yi Palandöken, Aziziye ve Oltu takip ediyor.
Erzurum Türkiye'nin 81 ilinden biridir.
MEZARLARA MERSİN AĞACI DALLARI BIRAKMAK Mezarlar üzerine konulan Mersin dallarının ise kabir azabını hafiflettiğine dair olan inançlar vardır.
Mezarlıkta bulunan yaş ot ve ağaçları, bakım amaçlı olmadıkça yolmak ve kesmek mekruhtur. Zira buradaki yaş bitkiler kendilerine has bir şekilde Allah'ı zikretmektedirler. Bu zikir sebebiyle orada yatan müminlere, Allah Teâlâ'nın rahmet edip azaplarını hafifletmesi umulur.
Dolayısıyla mezarın üzerine veya mezarın hemen bitişiğinde ise yenmemelidir. Ağaç mezarlığın etrafındadır belediyenin bir hizmeti olarak anlaşılıyordur. Veya vakfın kurumun, derneğin bu şekilde olursa meyvenin yenmesinde bir mahzur yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri