EŞ DURUMU ATAMALARINA BAĞLI SÜREKLİ GÖREV YOLLUĞU ÖDEMELERİNDE, ÖZEL DURUMLAR DİKKATE ALINMALIDIR. Her ikisi memur olan eşlerin, görev yerlerinin değişmesi durumunda 6245 Sayılı Harcırah Kanunu'na göre eşlere sürekli görev yolluğu ödemesi yapılmaktadır.
Özel sektörde çalışan eş Harcırah Kanunu açısından aile ferdi kapsamında yer aldığından, özel sektörde çalışan eşin, memur tarafından fiilen yeni memuriyet mahalline götürülmesi halinde sürekli görev yolluğunun ödenmesi gerekmektedir.
Gündelik*%5*Km
2-Memurun eşi de memur ve aynı yere tayini çıkmışsa Km tazminatı memur için %5 eşi için ise oran %2,5 olarak hesaplanır.
Yani önceki görev yerleri de atandıkları yeni görev yerleri de farklı olan öğretmen eşlerin her ikisine de tam yolluk ödenir.
sadece yeni ikamet mahalline götüreceği kimseler için harcırah ödenmesi mümkündür. Yurt içinde veya yurt dışında sürekli bir göreve naklen atananlara sürekli görev yolluğu olarak yol gideri, yol gündeliği, aile gideri ve yer değiştirme gideri ödenir.
İlgili 19 soru bulundu
– Harcırah verilmesini gerektiren olay sırasında evlilik bağıyla bağlı olduğu eşi, – . Bakmakla yükümlü olduğu usul ve füruu ile erkek ve kız kardeşlerini ifade eder. – Kan bağı olmayanlara (evlatlık, üvey evlat, kayın valide, kayın ata gibi) harcırah ödenmez.
Mezkur kanun maddelerinden de anlaşıldığı üzere kişinin görev yaptığı yer gibi ikametgahı da memuriyet mahalli tanımına girdiğinden ikametgahlarının bulunduğu yere atananlara harcırah ödemesi yapılamaz.
Eşlerin aynı memuriyet mahallinden, farklı memuriyet mahallerine atanmaları durumunda: %5 olarak tam ödenir. Eşin özel sektörde çalışıyor olması durumunda: %5 olarak tam ödenir. Memuriyet mahalleri farklı iki memurun evlenip, eşin bulunduğu yere atanması durumunda: %5 olarak tam ödenir.
Eğer bir personelin atanması/tayini/ görevlendirilmesi memuriyet mahalli içinde kalırsa yolluk ödemesi yapılmamakta, memuriyet mahalli dışına olursa yolluk ödemesi yapılmaktadır.
Öte yandan, konuya ilişkin olarak Sayıştay Temyiz Kurulu tarafından verilen bir kararda (24.3.1989 tarihli ve D.21638, T.21749 sayılı Karar), naklen atanan memurun harcırahının yeni kurumu tarafından ödenmesi yönünde hüküm tesis etmiştir.
CEVAP: Eş durumu tayini yapmak isteyen memur veya öğretmenler hayatlarında, bir defa dahi olsa, bu şekilde bir ifade duymuştur. Ne Danıştay kararlarında ne de bize ulaşan idare veya bölge idare mahkemesi kararlarında, eş durumu tayinlerini 90 km. ile sınırlandırılan bir mahkeme kararı bulunmamaktadır.
Memuriyet mahalli tanımına göre; memuriyet merkezi gibi ikamet edilen yer de memuriyet mahalli içerisinde sayılmaktadır. Bu sebeple, memuriyet merkezi dışında olmakla birlikte, ikamet edilen yerde görevlendirilen veya buraya atanan kişilere kural olarak sürekli görev yolluğu ödenebilmesi mümkün bulunmamaktadır.
* İlgili belgelerle birlikte Personel Daire Başkanlığı'nın Özlük Hakları ve Tahakkuk Şube Müdürlüğüne yolluk bildiriminizi ve dilekçenizi teslim etmeniz gerekmektedir. Biriminizde ödenek bulunması halinde 15 gün içinde ödemeniz yapılacaktır.
yurtdışı gündeliğinin binde yedisi, olarak hesaplanır. Harcırah hizmetin yapıldığı kurum bütçesinden ödenir. memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarında tazminat ödenir. 13558*0.11794=1599 tl 1599*0.759 (Damga Vergisi)=12.136 tl 1599-12,136= 1586 tl yolluk tazminatı ödenir.
Yurt İçi Gündelikler
Mükerrer 32416 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu eki “H Cetveli”nde tespit edilmiş olup; en yüksek derece Devlet memuru için yurt içi gündelik miktarı 480,00 TL olarak belirlenmiştir.
Yurtiçinde verilecek gündelikler her yıl Bütçe Kanununun H-Cetvelinde yayımlanır. 01.01.2024-31.12.2024 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 465,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 435,00.
Yolluk tutarları, yapılan seyahatin mesafesi, konaklama, yemek ve ulaşım gibi masraf kalemlerine göre değişiklik gösterir. Ayrıca, yolluklar belli aralıklarla ödenmektedir. Ödenme süresi ise yapılan seyahatin süresine göre belirlenmektedir.
hizmetlilere görevlendirildikleri yerlerde veya yeni görev yerlerine taşınmalarından dolayı yapacakları ek masraflara karşılık olarak yapılan ödemelerdir.
Tayin hakkı veya görev değişikliği hakları, çalışanın işyeri veya iş yeri değişikliği talep etme hakkını ifade eder. Bu talep çoğunlukla çalışanların veya memurların mevcut işyerlerinden farklı bir yerde çalışmak istemeleri durumunda ortaya çıkar.
Aile Mahkemesinden koruma kararı talep edilerek tayin istenebilir. Boşanma durumunda kuruma başvuru yapılarak tayin talep edilir. Kurum olumsuz cevap verir veya 30 gün içinde dilekçenize cevap vermezse 60 gün içinde İdare Mahkemesine tayinin talebinin reddine karşı dava açılabilir.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü
Bu itibarla, 6245 sayılı Kanun kapsamında bulunan kurum ve ku- ruluşlarda, ilk defa veya yeniden ataması yapılanlar ile bunların aile fertlerine söz konusu atamalara bağlı olarak sürekli görev harcırahı ödenmemektedir.
Ev taşıma işlemi gerçekleştirmeden sadece ikametgah aldırarak yolluk talep edilemez. Bu konuda MEB'in tüm il milli eitim müdürlüklerini uyarması gerekmektedir.
Muhasebe Birimine Gönder: Yolluk Bildirimine ait ÖEB'sini kurumun bağlı olduğu muhasebe birimine gönderir. Yolluk bildirimi; e-devletten personelce gönderilmesi durumunda kurum sadece yolluğa ait ön mali kontrol işlemini yapacak ve ÖEB belgesini sistemden üretecektir.
-Uçak biletine ait hususları da içeren Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği'nin “Yolluklara ilişkin diğer hükümler” başlığını taşıyan 27'nci maddesinin (b) fıkrasında, uçakla yapılan seyahatlerde yolcu biletinin ödeme belgesine bağlanması gerektiği belirtilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri