Eşek hoşaftan ne anlar sözünün doğrusu 'eşek hoş laftan ne anlardır' şeklinde yapılan düzeltmeler(!) doğru değildir. Zira atasözünün devamı vardır ve şu şekildedir: "Eşek hoşaftan ne anlar; suyunu içer, tanesini bırakır."
Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğünde ki anlamı; bilgisiz, görgüsüz kimse ince, güzel şeylerin zevkine varamaz, değerini ölçemez şeklindedir. Küçümseyici tavırlar takınarak, beğenilecek ufak tefek şeyleri beğenmeyen görgüsüz ve eğitim almamış kişileri anlatmak için kullanılan atasözüdür.
eşek/insanın güzel sözden, doğru işten anlamadığını anlatan atasözü. hoşaflı versiyonu da, aslını kaybetmeden tatlı bir dil hareketine maruz kalmış halidir.
Birinci Anlamı: Eşek Hoşaftan Ne Anlar sözü, kaba kişilerden herhangi bir incelik ve kibarlık beklenmemesi gerektiğini vurgular.
[1] Yetkili olan kendisi olmasına rağmen neden yetkisini kullanmadığının sorulması.
İlgili 41 soru bulundu
4- Yanlış bilinen: Güzele bakmak sevaptır. // Doğrusu: Güzel bakmak sevaptır.
Durmadan akan suya uyuyor denilebilir de sesi çıkmayan, kıpırdamayan düşmana uyuyor denilemez. fırsat beklemektedir.
Laf anlamaz TDK sözlük anlamı şu şekildedir: söz dinlemeyip kendi bildiğinde inat eden.
[1] Bilgisiz, görgüsüz kimse, ince, güzel şeylerin zevkine varamaz; değerini ölçemez.
“Aşk Laftan Anlamaz”ın 11. bölümünde; Aslı ve İpek, Hayat'a öğrendiklerini anlatırlar. Didem'in hamileliği yalandır, fakat hiçbir kanıt bulamadan Didem sahte bir düşük yapmıştır. Kızlar işin peşini bırakmasalar da sonuç nafiledir.
Cumartesi akşamları Show TV'de ilgiyle izlenen "Aşk Laftan Anlamaz"ın güçlü kadrosuna, sevilen ...
[1] Esirgediğimiz, üzerine titrediğimiz şeye her halde bir zarar gelir.
[1] "Toplumda saygın bir yeri olan kişiler, mevki kaybına uğradıklarında aykırı davranmaktan çekinmezler" anlamında bir söz.
Türk Dil Kurumu Atasözleri Sözlüğü (2009) * Su küçüğün, söz (sofra, yemek) büyüğün. 1. Temel bir ihtiyaç olan su, önce küçüğe verilir, konuşmaya ise ilk önce büyük- ler başlar.
Güzele Ne Yakışmaz (Yaraşmaz) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: güzel ne giyse yakışır.
- Azimle sıçan betonu deler. Bilinenin aksine burada anlatılan bir eylem değil, sıçan hayvanıdır. Azimli sıçan mermeri deler bu sözün doğrusudur. - 'Kısa kes aydın havası olsun' deyiminin orijinali ise; Kısa kes aydın abası olsun.
zürefa - Nişanyan Sözlük. Arapça zrf kökünden gelen zurāfa(t) زرافة “Afrika kökenli bir hayvan” sözcüğünden alıntıdır.
Zürefanın Düşkünü, Beyaz Giyer Kış Günü Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: daha önce iyi bir durumda olan kişi bu konumunu kaybettiğinde uygun olmayan, yersiz davranışlarda bulunur.
Atasözleri Türk kültüründe ve dilinde önemli bir yer tutar. Zürefanın düşkünü, beyaz giyer kış günü atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisi olarak öne çıkmaktadır.
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
Etle Tırnak Arasına Girilmez Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Aile arasında yaşanan küçük tartışma ya da sürtüşmeler olabilir. Böyle durumlarda dışarıdan birinin müdahale etmesi doğru değildir. Zira bu tür kavgalar anne baba ve çocuk ile beraber eşler arasında yaşansa bile, önünde sonunda tatlıya bağlanır.
Cennet Mahallesi | Tüm Bölümler Showtv.com.tr'de!
Dizinin başrollerinde Hande Erçel ve Burak Deniz yer aldı. Dizi'nin yönetmenliğini Müge Uğurlar yaptı, senaryosunu Makbule Kosif ve Eda Tezcan kaleme aldı. Dizi, 19 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan 31. bölümü ile final yaparak sona erdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri