Bahsettiğiniz durumda nikâha bir zarar gelmez. Ayrıca bir kimsenin eşinin sütünü içmesi günah değildir. Ancak bu durum günah olmasa da adaba uygun değildir. Kadının memesinden süt emmek veya içmek, süt anne ve süt evlatlığı için yeterli değildir.
Çünkü anne sütü bağışıklık, sindirim sistemleri ve gelişimi tamamlanmamış olan yavrular için idealdir. Erişkin bir homo sapiens anne sütündeki antikorlara gerek duymadan çok daha güçlü bir şekilde kendi immün sistemi ile patojenlerle savaşabilir. Besleyicilik bakımından da yeterli olmayacaktır.
Allah sizleri islama ve müslümanlara sancak kılsın ve daim etsin. Cevap 2 : Eşinin göğsünden süt emdiğinden dolayı arkadaşına bir günah yoktur.
Değerli kardeşimiz, Bir erkek eşinin sütünü içmesi haram değildir. Bu durumda nikâhlarına da zarar gelmez.
el Cevab: Evet. Çocuk doğumundan itibaren kaç ay içinde bir kadının sütünü emerse ya da içerse onun süt çocuğu olur konusunu daha önce açıklamıştım. Süt akrabalığı ancak doğumdan itibaren belli bir zamana kadar süt içilirse gerçekleşir.
İlgili 21 soru bulundu
Kısacası anne sütünün tatlımsı, sabunsu, ekşi ve hatta acı gibi çok değişik tadı olabilir. Bu da bebeklerin anne sütünü içmesini etkileyebilir. Bebekler çoğu kez taze sağılmış anne sütünün tadını ve kokusunu sever ve kolaylıkla içer.
Bilinenin aksine, kadın doğurmadan da emzirebilir. Hatta yumurtalıkları ve rahmini alınan kadınlar bile emzirebilir. Düşük yapan, bebeği karnında ölen, menopoza girmiş kadınlar dahi emzirebilir. Çünkü süt üretiminin bu tür anatomik ve fizyolojik durumlarla bir ilişkisi yoktur.
Öte yandan, halk arasında varsayılanın aksine, insan da dahil bazı memeli türlerinde erkeklerin meme uçlarının da yavrular için besleyici olan biçimde süt üretebileceği bilinmektedir.
Doğru: Bazı besinler anne sütünün tadını değiştirir.
Sarımsak, acı biber, soya sosu gibi güçlü aromalara sahip besinler sütün tadını değiştirebilirler. Bu durum bebeğin doğduğu ailenin damak tadına aşina olmasını sağlar.
Süt üretebilirler
Çünkü erkeklerde süt üretimi genelde patalojik bir durumla meydana gelir. En yaygın neden hipofiz bezinde oluşan ve prolaktin salgılayan tümördür. Yüksek tansiyon ilaçları ya da prostat kanseri hastalarında tercih edilen hormonal tedavilerden dolayı da erkek vücudu süt üretebilir.
Normal emziren bir anne günde 600 ml süt üretir.
Süt Oluşumu
Oksitosin adlı başka bir hormon sayesinde kesecikler kasılır ve içindeki süt kanallara akar. Kanallar boyunca ilerleyen süt, göğüsün kahverengi kısmının altındaki havuzda birikir. Bebeğin dili bu bölgesi önden arkaya doğru emmesiyle- sıkıştırmasıyla da anne sütü bebeğin ağzına akar.
Enerji ve protein içeriği yüksektir. Anne sütü içerisinde hastalıklardan koruyucu hücreler ve proteinler bulunur. Anne sütü ile beslenen bebeklerde zatürre, orta kulak iltihabı, menenjit, ishal gibi bulaşıcı hastalıklara bağlı ölümler daha az görülür, hastalıklar daha hafif geçirilir.
Singapur'dan Hokkaido'ya yaptığı yolculuk sırasında yaklaşık 4.5 litre anne sütünü içtiğini belirten bir video yayınlayan Lim TikTok'ta gündem oldu. Yolculuk sırasında beklemedik koşullar nedeniyle sütünü donduramadığını ifade eden anne kendi sağdığı sütü içti.
Esra Dolar, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF'in her bebeğin doğumdan itibaren 6'ncı aya kadar sadece anne sütüyle beslenmesini, daha sonra ek besinlerle birlikte 2 yaşına kadar anne sütüne devam edilmesini önerdiğini ifade etti. Dr.
Bu kesinlikle yanlış bir uygulamadır ve yapılmamalıdır. Bebeklerin gözlerine herhangi bir sorunda anne sütü damlatmak da yanlış bir uygulamadır.
Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi
Hormonların etkisiyle gelişen meme bezlerinden süt salgılanabilmesi için prolaktin hormonuna, salgılanan sütün kanallardan atılabilmesi için de oksitosin hormonuna ihtiyaç vardır. Doğum yapan kadında süt salgısı, doğumu izleyen 24-72 saat içerisinde başlar.
Aynı gün sağılan anne sütünü birleştirmek mümkün. Ancak bunu yaparken sütlerin sıcaklığı birbirine yakın olmalı. Buzdolabından çıkardığınız süte yeni sağdığınız sütü eklemek pek doğru değildir. Eğer aynı gün sağdığınız sütleri birlikte depolamak istiyorsanız önce yeni sağdığınız sütü buzdolabında soğutmanız önerilir.
Emzirirken dikkat edilmesi gereken yiyecekler olduğu gibi sıvı alımı da önemlidir. Emziren annenin normal dönemde tükettiği su miktarından daha fazla su tüketmesi gerekmektedir. Bu nedenle günde 2 litre su içebilirsiniz. Bol miktarda sıvı tüketimi anne sütünün artmasına yardımcı olur.
Jinekomasti Hakkında
Jinekomastili erkeklerde anormal meme dokusu büyümesi görülür ve bu da büyümüş göğüs görünümü verir. Hormonal dengesizlikler, ilaçlar, hastalıklar veya yaşam tarzı seçimleri ile ortaya çıkabilen bu durumdan bir veya her iki meme etkilenebilir.
Velhasıl erkeklere enjeksiyon yoluyla östrojen ve prolaktin verilirse süt vermeleri mümkün olabilir. Ayrıca antipsikotik olarak bilinen Thorazine ve kalp ilacı digoksinin, erkeklerde sütün gelmesini sağlayan bir yan etki yaptığı da bilinmekte.
Erkeklerde meme başı akıntısı normal bir bulgu değildir. Meme kanseri olasılığı yüksektir. Mutlaka bir uzman hekim tarafından görülmelidir. Emzirme sırasında süt kanalında iritasyona(tahriş) veya enfeksiyona bağlı olarak meme başından kanlı akıntı gelebilir.
Kur`an-ı Kerimde: "Emzirmeyi tamamlamak isteyen anneler çocuklarını (evlatlarını) iki tam yıl emzirirler..." buyurulur. Erkek ve kız çocuklarının arası ayrılmaz.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesini, su dahil herhangi bir ek gıda verilmemesini, altıncı aydan sonra ise uygun ek gıdalara başlanarak, emzirmeye 2 yaşına kadar devam edilmesini önermektedir.
İslam alimleri bu konuda çok farklı görüşlerde olsalar da, bu süreç genellikle iki ila yedi yıl arasında değişmektedir. Bu da daha doğal bir sütten kesme yaklaşımı tercih eden bir annenin bu esnekliğe sahip olduğu anlamına gelir (yedi yaşına kadar emzirebilir).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri