Eşit ağırlık puanının daha yüksek olması için Alan Yeterlilik Testi'nde Matematik ve Türkçe derslerinden yaptığın net sayılarının yüksek olması gerekir. Edebiyat ve Dilbilgisinin yanı sıra Anlam Bilgisi'nin de sorulduğu Türkçe testi ve tüm lise konularını içeren Matematik dersi TM puanını belirlemede etkindir.
Eşit Ağırlık öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise AYT Matematik ve AYT Sosyal Bilimler-1+Türk Dili Edebiyatı testlerini çözmek zorundalar.
Eşit ağırlık bölümü lise dersleri
10. sınıfın sonunda tüm öğrenciler hangi bölümü seçeceklerine dair seçim yaparlar. Eşit ağırlık, sayısal, sözel veya dil bölümünü seçebilen öğrenciler lise hayatlarının sonuna kadar ilgili bölümün derslerini görür.
İlgili 25 soru bulundu
Eşit ağırlık meslekleri ve maaşları
Çok farklı yönlerde kariyerini ilerletebilirsin. Eşit ağırlıkta avukat, hakim, savcı, psikolog, psikolojik ve rehberlik danışman, grafiker, moda tasarımcı, kabin memuru, hostes, uluslararası ilişkiler uzmanı, siyasal bilimci ve daha birçok meslek bulunur.
Eşit Ağırlık Bölümünde En İyi Meslekler Hangi Alanlara İlişkindir? En iyi meslekler ekonomi, finans, işletme, mühendislik, bilgisayar bilimleri, yönetim, hukuk, sağlık ve çevre alanlarına ilişkindir.
2023 YKS'nin sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler istedikleri bölümün taban ve tavan puanları ile başarı sıralamasını arıyor. Hukuk bölümü okumak için eşit ağırlık puan türüne sahip olmak gerekir. Hukuk bölümü, 4 yıllık bir lisans programıdır.
Seçmek istediğin meslek doktorluk, mühendislik gibi Fen Bilimleri'ne ağırlık veren bir meslek değilse eşit ağırlık alanını seçebilir ve eşit ağırlıktaki meslekleri inceleyebilirsin. Çünkü eşit ağırlık mühendislik bölümleri bulunmamaktadır.
Eşit ağırlık bölümü için de Türkçe, edebiyat ve matematik dersleri oldukça önemlidir. Bu nedenle de Psikolog olmak isteyen bir kişinin eşit ağırlık derslerine ağırlık vermesi gerekir.
11. Sınıf Anadolu Lisesi Eşit Ağırlık Dersleri
Sayısal öğrenciler haftada toplam 40 saat ders görmektedirler. Yukarıda belirttiğimiz ortak dersler 19 saattir. Buna ek olarak 1 saat rehberlik ve yönlendirme dersi vardır. Bu 20 saate ek olarak da 20 saatlik eşit ağırlık dersleri yer almaktadır.
Hectopat. Evet hesaplanır. Ben hiç matematik çözmeden eşit ağırlık puanım hesaplanıyor.
TYT üniversite okumak isteyen herkesin katılması gereken bir sınav olduğu için hesaplanırken Türkçe ve Matematik ağırlıklı tutulur. Sadece bu sınav sonucuyla tercih edilebilen 2 senelik bölümler vardır. 4 yıllık bölüm tercih etmek isteyen öğrenciler için AYT zorunlu olup puan katsayısı olarak daha ön plana çıkar.
Eşit Ağırlık öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise Matematik ve Sosyal Bilimler-1+Türk Dili Edebiyatı testlerini çözmek zorundalar.
Tarihler Şubat 2019'u gösterdiğinde ise Hakimlik Sınavında 70 puan barajı tekrar uygulamaya konuldu. Dolayısıyla şu anda Adli-İdari Yargı Hakimlik ve Savcılık sınavında 70 puan sınırını aşmak zorundasınız.
Hukuk ya da işletme yine eşit ağırlık (TM) puanından ama farklı türlerinden öğrenci alıyordu. Bu yeni sistemde ise aynı puandan öğrenci alacak." Hukuk bölümü TM alanından öğrenci almaya devam edecek.
Savcı olmak için AYT'de eşit ağırlık puan türüne ait Hukuk taban puanı 353,46010'dur.
En çok tercih edilen eşit ağırlık meslekleri arasında; Hukuk, sınıf öğretmenliği, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, uluslararası ilişkiler, psikoloji, işletme, iktisat, beden eğitim ve spor öğretmenliği, iç mimarlık ve çevre tasarımı, bankacılık, çocuk gelişimi yer alır.
AYT' deki Eşit Ağırlık konuları oluşturan dersler Matematik ve Sosyal Bilimler-1 testleri içinde bulunan derslerdir. Matematik testi içinde, 8-10 sorudan oluşan Geometri ve Matematik sorularından oluşmaktadır. Sosyal Bilimler testi ise içinde Edebiyat, Tarih ve Coğrafya derslerini içermektedir.
Lisede seçeceğin alanlardan birisi olan eşit ağırlık, sözel ve sayısal derslerin neredeyse eşit alınmasıyla oluşan bir alan. Eşit ağırlıkta göreceğin dersler Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Geometri, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe, İngilizce.
Üniversitelerin eşit ağırlık bölümleri, tercih döneminde gerek öğrenciler gerekse velileri tarafından sık sık araştırılmaktadır. Eşit ağırlık bölümler, 2 yıllık eşit ağırlık bölümleri ve 4 yıllık eşit ağırlık bölümleri olarak ikiye ayrılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri