Arapça kökenli bir sözcük olan sahaf sözcüğü esasında "kitap satan, kitap satılan" anlamında olmakla birlikte, günümüzde ikinci el dergi ve kitapların satıldığı yerlere verilen isimdir.
İstanbul Üniversitesi'nin bahçesinde Beyazıt tarafında yer alan küçük ve tarihi Çarşıdır. Eski kitaplar yeni kitapların hepsini burada bulabilirsiniz uygun fiyatlara da kitap alabilme imkani vardir.
Doğrulanmış Cevap. Merhabalar, Genellikle kullanılmış ve eski kitap alıp satan kitapçılara "sahaf" denir. Bu kitapçıların diğer kitapçılardan farkı, kullanılmış kitapların satılması ve takas yöntemiyle kitap alış verişi yapılabilmesidir.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan sahaf kelimesi, sahife sözcüğünden türetilmiştir. Sahife, hem sayfa hem de eski kitap demektir. 2. el kitapların alınıp satıldığı kitapçılara da sahaf denir.
Doğrulanmış Cevap. Eski kitapların bulunduğu yere SAHAF adı verilir.Sahaflar; az bulunan,değerli kitaplar hakkında bilgisi bulunan,eski kitap alıp satan kimse ya da dükkanlara sahaf denir. Örnek cümleler: - Yarın dediğin kitabı sahaftan soracağım.
İlgili 21 soru bulundu
Antika Kitap Nedir? Antika Kitap Alan Yerler Kitabın tarihi 5000 yıl önceye dayanır.
Aslı ketebe'den (yazmak) gelen kitab'dır (yazılı olan, yazılan). Türkçesi ise 'bitig' diğer yazılışlarıyla 'bitik' ya da 'betik'tir. Kaşgarlı Mahmud'un Bağdat'ta 1072 - 1074 yılları arasında yazdığı Türkçe Arapça sözlük olan Divânu Lügati't-Türk adlı yapıtında kitap sözcüğünün karşılığı Türkçe bitig olarak geçmektedir.
Bibliyofili (kitapsever) veya bibliyofilizm en basit tanımıyla kitap sevgisidir. Klasik tanımıyla kitapsever ya da kitap kurdu, kitapları seven, okumayı takdir eden, sıklıkla okuyan ve/veya kitap toplayan kişidir.
Sahaflar çarşısı, İstanbul Üniversitesi'nin yanı başında Kapalıçarşı'ya çok yakın bir konumda olan İstanbul'un önemli tarihi yerlerinden biridir. Sahaflar çarşısında eski kitaplar, el yazması eserler, eski gazete ve dergileri bulabilirsiniz.
Diamond Sutra dünyanın en eski basılı kitabı olarak kabul edilir. Kitap, Buda ve onun öğrencilerinden biri arasında geçen bir diyaloğu içeriyor.
Belediyelerin bu tür hizmetleri var. bağlı olduğun belediyeyi arayarak yardım isteyebilirsin.Onlar yönlendirirler.
Geri dönüşüm kutusuna, gazete, dergi, mecmualar, defter, kitap, not kağıtları, kartonlar, koliler, beyaz kağıtlar, kağıt torbalar ve mukavvalar atılabilir ancak yağlı ve ıslanmış kağıtlar, karbon ve faks kağıtları, duvar kağıtları, yapıştırma bantları, kullanılmış kağıt havlu, tuvalet kağıdı gibi kağıtlarla kullanılmış ...
Defter, kitap, gazete, dergi, karton gibi kullanılan kağıt ürünlerini buruşturup çöpe atmak yerine bu atıkları toplama ünitelerine atabilirsiniz. Böylelikle atıklar, geri dönüşüm için gerekli tesislere iletilebilir. Ülkemiz genelinde bu konu ile ilgilenen pek çok kuruluş ve kağıt toplama kutusu bulunmaktadır.
Sahaflık, kitapseverler ve etrafında oluşan kültürle sürdürülen geleneksel bir meslektir. Kitap sevgisi ve çevresinde oluşan gelenekleri de kapsayan bu meslek, aynı zamanda kuşaktan kuşağa aktarılır.
Ortalama olarak hurda kitap fiyatları 2 ila 5TL arasında değişmektedir. Eski defter kitap kilosu bu fiyatlar aralığındadır.
Yeryüzünde ilk yazılan kitap Kuzeybatı Çin ülkesinde bulundu. Dünyanın ilk kitabının M. S. 868 yılında yazıldığı biliniyor, kitabın adı “Diamond Sutra”. Diamond, elmas anlamına gelirken Sutra kelimesinin ise dini bilgi ve vaaz anlamını taşıdığı bilinir.
Sahaf, genel anlamıyla eski, artık basımı yapılmayan ya da ikinci el dergi ve kitapların alınıp satıldığı veya başka bir kitapla değiştirildiği küçük işletmeler ile bu mesleği yapanlara denir.
Ücretsiz bir üyelik oluşturduktan sonra kitabevinize ait bilgileri Destek Hattı'na yazınız. Gerekli koşulları sağlıyorsanız, standart üyeliğiniz satıcı üyeliğine dönüştürülecektir. Bu işlemden sonra, "Banaözel" sayfanızdan aylık listeleme ücretinizi ödeyerek satıcı üyeliğinizi aktif konuma getebilirsiniz.
Sahaf, ikinci el kitapları kolayca alıp satabileceğiniz mobil pazar yeri.
Tsundoku, hiç okunmayan kitapların biriktirilmesidir. Tsundoku hastalığı olan bireyler okumak için kitap satın alıp, aldığı kitapları okumaz ve daha sonra evinde yerlerde, raflarda ve çeşitli mobilyalarda depolar.
Mecanin-i kütüb: Bibliomaniac, okumasa bile kitap toplayan, koleksiyon delisi, bibliyomanyak.
Bibliyofil, kitapsever anlamına gelmektedir.
Atsız, kağan kelimesinin büyük, ulu anlamındaki kağa kelimesinden türediğini savunmaktadır. Buna kanıt olarak kağanın yönetsel güçte etkili olan eşine kağatun denilmesini kanıt göstermektedir. Bir görüşe göre ise, kağa kan (kan eski Türkçede "baba" anlamına gelir) kelimelerinin birleşiminden meydana gelmiştir.
kitUP bakış açını değiştiren, seni geliştiren ve yükselten yüzlerce kitabın özetlerini 15 dakikalık halde sunuyor. Profesyonel becerilerinizi, alanınızdaki en iyi sektör kitapları ile geliştirin. Kendinizi en etkili kişisel gelişim konuları ile verimli hale getirin.
Kitap sözcüğü, kelime kökeni olarak Arapçadan dilimize geçmiştir. Kitap'ın asıl kökü ise “yazmak” anlamına gelen “ketebe”den gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri