Eski yara izlerinin geçmesi için çeşitli lazer tedavi yöntemleri tercih edilebilir. Bunlar arasında iğneli lazer, radyofrekans, IPL lazer ve kimyasal peeling gibi yöntemler bulunur. Yaranın boyutu ve oluşum zamanına göre en doğru tedaviye uzman eşliğinde karar verebilirsiniz.
Yara izi tedavisi – Basit ve etkili bir yöntem olarak Masaj
Yara izlerinin düzenli masajla tedavisi, yara izi yapısını önemli ölçüde iyileştirebilir ve yara izini daha hareketli ve daha az dikkat çekici hale getirebilir. Yara izi masajında, önce yara izinin kenarı boyunca hafif bir baskı uygulayarak masaj yapılmalıdır.
Olgunlaşmış yara izlerinde lazer tedavisi fayda sağlar. Lazerle birkaç seans yara izi görüntüsü azaltılabilir. Bazı yara izlerinin altına PRP yapılabilir. Eğer iz çökükse izin altına yağ enjeksiyonu yapılabilir.
Yara izinin olduğu yerde tedaviye başlamadan önce limon ile birlikte temizlenmesi gerekir. Daha sonra limon suyunu bir pamuğa döktükten sonra yara izinin olduğu bölgeye sürebilirsiniz. Bu şekilde hızlı bir yara izi iyileşmesi sağlanacaktır. Ovma işlemini bu şekilde 10 dakika yaparak yara izlerinden kurtulabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Hasar olan bölgeye zeytinyağı sürmek iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Buz küpleri bir beze sarılarak iz olan bölgeye uygulanmalıdır. E vitamini içeren yağlar, izlerin yok olmasında oldukça etkilidir. Bir limonun ikiye bölünerek iz olan bölgeye uygulanması, iyileşme sürecini hızlandıracaktır.
Yara izlerinin tedavisinde oldukça etkili olan elma sirkesi, bakteriye bağlı sivilce oluşumunu da engeller.
Yara izlerinin tamamen yok olma durumunu etkileyen çeşitli faktörler vardır. Yaranın derinliği ve niteliğine göre değişebileceği gibi yaralanma üzerinden geçen süreye göre de değişir. Hafif yara izleri zamanla yok olabilir ancak deri bütünlüğünün bozulduğu durumlarda ise yara izinin zamanla kapanması pek mümkün olmaz.
Cilt dokusuna gelen zararlardan ötürü yara ve ameliyat izlerinin kalması oldukça normaldir. Yara izlerine sahip olan kişiler farklı yöntemler kullanarak yara izlerini gidermeye veya kapatmaya çalışmaktadır. Bu yöntemlerden biri de lazerle yapılan tedavi yöntemidir.
Limon yüzdeki tüm yara faktörlerini ortadan kaldırıcı özelliktedir. Yaraların üzerine doğrudan etki eder ve iyileşme sürecini hızlandırır. Limon yoğun miktarda c vitamini içerir. C vitamini ile cildi besler ve ciltte yara izlerinin olmasını da engellemektedir.
Kimyasal peeling, zımparalama ya da tıraşlama olarak bilinen teknikler yaralı dokunun soyulmasını ve vücut tarafından yeniden yapılmasını sağlayarak yara ve yanık izlerinin ortadan kalkmasını sağlar. Daha hafifi yara ve yanık izlerinde ise lazer ile cilt yenileme uygulamaları yapılabilir.
BepantholAnti-Scar Jel:
Yara izlerinin kızarık ve kabarık görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olur. Cildi nemlendirir.
AMELİYAT İZLERİ (Haricen) : Ameliyat sonrası dikiş izini kaybetmek için 2-3 ay boyunca kantaron yağı sürülürse iz tamamen kaybolur.
Yara İzine İyi Gelen Yağlar
Özellikle biberiye yağı, kakao yağı gibi ürünlerin düzenli bir şekilde günlük uygulanması yara izlerinin iyileşmesine yardımcı olabilmektedir. Ancak bunun yanında yara izlerini korunması da gerekmektedir. Mikrop kapmaması ve iltihaplanmaması için dikkatli davranılması gerekmektedir.
Aloe vera jelini, derin olmayan jilet izleri üzerinde düzenli olarak uygulayarak cildin iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz. Bal, ciltteki yaraların iyileşmesini hızlandıran doğal bir antibiyotiktir. Birkaç damla balı derin olmayan jilet izleri üzerine uygulayarak cildin iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.
Bazı bulaşıcı hastalıklar, cilt kanserleri, cildin damarsal yapısının bozulmasına neden olan iç organ hastalıkları, sistemik hastalıklar, uzun süre devam eden allerjik durumlar, güneş hassasiyetine bağlı bazı hastalıklar, iyileşmeyen yaralarla kendini gösterebilir.
Kamuflaj kontür makyajı veya kamuflaj kontür işlemi, temel olarak yara görünümünün neden olduğu renk eşitsizliklerini dengelemeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda kontür makyaj tekniği ile deri üzerindeki farklı renk tonları eşitlenerek yara izinin kamufle edilmesi sağlanıyor.
Çeşitli sebeplerle oluşan yara izleri ve ameliyat izleri için en iyi yöntem lazer tedavisidir. Jilet izi tedavi yöntemi ile hem izlerinizden kurtulabilir hem de daha estetik bir görüntüye sahip olabilirsiniz.
Eğer jiletin kestiği alanda iz kalmaya başlamışsa; en kısa sürede aloe vera kremi sürmelisiniz. Bu krem hücre yenilenmesini hızlandıracaktır. Cildinizde iz kalmamasına yardım eden badem yağını düzenli şekilde kesiğin üzerine sürebilirsiniz.
Günümüzde skar tedavisi için tercih edilen yöntemler ise; fraksiyonel karbondioksit lazer tedavisi, fraksiyonel altın iğne uygulaması, ICON lazer tedavisi, Q-Switch lazer tedavisi, kimyasal peeling, plazma enerji sistemleridir. Fraksiyonel CO2 lazer uygulaması; klasik bir lazer yöntemidir.
Contractubex; sivilce, cilt lekeleri, çatlaklar, ameliyat izleri ve yara izlerinin iyileştirilmesinde krem olarak kullanılan etkileyici ve hekimler tarafından önerilen bir ilaçtır. En büyük etkisi hücrelerin yenilenmesini sağlayarak hızlı bir iyileşme süreci sağlar. Contractubex krem en iyi iz geçiren kremdir.
Cilt lekeleri şikayeti olanların Dermatoloji (Deri Hastalıkları – Cildiye) bölümüne başvurmaları gerekir.
Yine düzenli kullanımda etkisini gösteren bir başka nokta ise lekeler ve cilt beyazlatma işlemi. Güneş lekelerine iyi geldiği bilinen elma sirkesi, cildi beyazlatmada da gösterdiği üstün performans ile kalpleri fethediyor.
Elma Sirkesi ve Yüze Faydaları
Hem yağlı cilde hem de kuru cilde sahip kişiler elma sirkesinin şifasından faydalanabilir. Cildin normal pH dengesine ulaşmasını sağlayan elma sirkesi, sivilce tedavisi yerine değil, destek olarak kullanılabilir.
Yüzü günlük olarak suyla seyreltilmiş elma sirkesiyle yıkamak yağ, kir ve ölü cilt hücrelerine ait kalıntıları giderilmesine yardımcı olur. Elma sirkesi doğal bir cilt toniği olarak da tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri