Eskişehir'e özgü lezzetler olan
Eskişehirden alınabilecek hediyelik eşyalar olarak; magnet, ayna, anahtarlık, küllük, çini veya seramik hediyelik ürünler, özel tasarlanmış cam objeler, çömlek ürünler, biblolar, cüzdan, çanta, dekoratif ürünler gibi seçenekleriniz çoğunluktadır.
Eskişehir'e özgü lezzetler olan met ve nuga helvası ya da leblebi unu kurabiyesi gibi tatlı çeşitleri ve tarihi Eskişehir çarşılarından lokum ve pişmaniye de satın alınabilir. El sanatları, cam ve seramik objeler de buradan alınabilecek hediyelik eşyalardır.
İlgili 36 soru bulundu
Kişiye özel bir bileklik, kol saati, duvar saati, masa saati, deri kemer isabetli bir seçim olabilir. Yine kendi ismini taşıyan bir viski seti, bira bardağı, şampanya veya şarap kadehleri zengin de olsa o erkeğin hediye olarak almaktan mutluluk duyacağı bir hediye olabilir.
Eski çağlardan beri Anadolu'nun buğday ambarı olarak bilinen Eskişehir, unla yapılan yemekleriyle ünlü. Haşhaşın kullanımı çok yaygın. Haşhaşlı, cevizli ekmek ve haşhaşlı bükme meşhur. Balkan ve Kafkas göçmenlerinin mutfağı şehir mutfağını büyük ölçüde etkilemiştir.
Eskişehir'in meşhur yerlerinden bir kaçı şu şekildedir: Odunpazarı Evleri, Porsuk Çayı ve Adalar, Sazova Parkı, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Balmumu Heykeller Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Odunpazarı Modern Müze, Kentpark, Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Eti Arkeoloji Müzesi, Şelale Park, Çağdaş Cam Sanatları ...
Eriş Helva'dan Met ve Nuga Helvası
Eskişehir'in meşhur tatlıları olan met ve nuga helvası; un, sıvı yağ, limon ve şekerin lezzetli bir kombinasyonudur. Kastamonu helvasına benzeyen met helvası, kendine has lezzeti ile, Eskişehir'e gelindiğinde mutlaka denenmesi gereken bir tatlıdır.
Görülmesi gereken her yeri tek 1 güne sığdırabilirsiniz ama biraz yorucu geçebilir ve keyif alamayabilirsiniz. Eskişehir için 2 gün yeterli, daha fazlasına gerek olmayabilir. 2 gün içerisinde hem tüm müzeleri ve parkları gezebilir hem de Porsuk Çayı kenarında keyif yapabilirsiniz.
Şehirde isim yapmış en meşhur lezzet ise “çi börek”tir; Tatarlar “çi” kelimesini güzel anlamında kullanırmış, bu lezzetli böreğin adı da buradan geliyor. Özellikle Odunpazarı tarihi bölgede bulunan otantik bir çok restoranda çi börek tadabilirsiniz.
KİRAZ, ELMA VE VİŞNE İÇİN ESKİŞEHİR
Eskişehir'de en çok kiraz, elma, vişne, armut, erik, kayısı, iğde, ayva ve şeftali meyveleri yetiştiriliyor.
Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinin muhteşem lezzetlerinden olan Haşhaşlı Gözleme, Odunpazarı'nın tarihi evleri gibi oldukça ünlü. Odunpazarında yapılacak güzel bir geziden sonra haşhaşlı gözleme iyi gider..
Eskişehir'in Meşhur Çiböreği.
En yoğun şekilde Eskişehir, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde yaşayan Manavlar, bölge halkı tarafından çoğunlukla "Yerli" olarak da anılmaktadır ve Eskişehir'in yerlisine manav denir.
Buğday, arpa, çavdar, yulaf, ayçiçeği, patates ve en çok olarak da şekerpancarı elde edilir. Eskişehir'de en fazla buğday ve arpa üretimi yapılıyor. 2005 yılında 610 bin ton olan buğday üretimi 2006′da 544 bin tona, 2007′de de 437 bin tona kadar geriledi.
Yemekler arasında Sivrihisar'ın meşhur dövme sucuğu, Sivrihisar sarması, kalem dolması, güveç, ballı gözleme ve suböreği en çok tercih edilenlerdendir. Bölgenin arabaşı ve bamya çorbası da çok meşhur ve lezzetlidir. Yöresel tatlılar arasında patlıcan reçeli, muska baklava ve Sivrihisar pekmezi en ünlülerindendir.
Bu eşyalar arasında defter, fidan, çiçek, saksılık, çay fincanı, kolye, teraryum seçenekleri vardır. Kişiye özel ev hediyesi de doğum günleri için tercih edilebilir. Bu kategoride sofra & mutfak ürünleri, dekorasyon ürünleri, tablo, vazo, kutu oyunu, havlu, banyo eşyaları, nevresim takımlarını bulabilirsiniz.
Semt pazarları Cumartesi günleri açık olacak - Eskişehir Odunpazarı Belediyesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri