Eskitme teknikleri günümüzde uygulanan ve ağaç malzemenin değerini artıran görünüş itibari ile ağaç işlerinin daha estetik ve güzel görünmesini sağlayan bununla birlikte el işçiliğini ön plana çıkaran yöntemlerdir.
Ahşap eskitme teknikleri nelerdir ve eskitme nasıl yapılır? Ahşap yüzeyi güzelce zımparalamalısın. Zımparanın ardından nemli bir bezle silmelisin.Astar boya ile boyamalısın.Tekrar zımpara işlemi uygulamalısın. Son olarak boyayıp kurumaya bırakmalısın.
Eskitme Boyası Antikleştirme tekniğinde kullanılan su bazlı eskitme boyasıdır. Akrlik boya ile boyanmış tüm yüzeylerde kullanılabilir. Antiquing tekniğinde 1. katta uygulanan akrilik boyanın rengine uyumlu olması önemlidir. Kullanım öncesi iyi çalkalanması tavsiye edilir.
Plastik bir kapta antik eskitme sıvısı ile çok az miktarda (5-6 damla) suyu karıştırın. Aldığınız sentetik fırça ile öncelikle motifli yüzeylerden başlayarak boyamaya başlayın. Boyama işlemini yüzeyleri küçük küçük parçalara ayırarak yapın.
İlgili 16 soru bulundu
Dekoratif amaçlı, kullanıma hazır su bazlı küf ve oksit görünümü oluşturan özel bir mediumdur. Fırça ile kuru veya sıvılaştırılarak sünger ile silinerek uygulanabilir. Kuruduğu zaman pudralaşır ve doğal bir görünüm kazanır. Özellikle rölyefli objelerin eskitilmesinde, küflü oksitli görüntü elde edilmesinde kullanılır.
Plastik boyamak için astarlama işlemini bitirdikten sonra su bazlı akrilik boyalar ile yüzeylerinizi kolayca boyayabilirsiniz. Plastik boya renkleri arasından istediğiniz rengi seçerek hemen satın alabilirsiniz. Su bazlı akrilik boya veya Handy lake boyaları tercih edebilirsiniz.
İhtiyacınız olan malzemeler; eskitme boyası, fırça, zımpara ve eskitme yapacağınız mobilya. Uygulama yapacağınız alanı iyice zımparaladıktan sonra ıslak bir bezle güzelce silin. Kuruyan alanı astar boya ile boyayın ve kuruduktan sonra tekrar zımparalayın. Son aşamada bir kere daha boyayın ve kurumaya bırakın.
_Doku teknikleri,eskimiş ve yıpranmış görüntü, soft(yumuşak) geçişler elde etmek için yardımcı malzeme olarak kullanılır.
Cadence Multisurface boyayı uygulama yapacağınız yüzeye sıkın. Farklı renkler kullanarak şeritler halinde bir taban da oluşturabilirsiniz. Döktüğünüz boyaları zemin fırçası ile yüzeye güzelce yayabilirsiniz. Boya kuruduktan sonra Home Decor Wax'ı kes kullan süngere alarak tüm yüzeye uygulayabilirsiniz.
Bu tekniği antiquin veya glaze karıştırılmış boyaylada yapabilirsiniz.Boyanın hemen kurumaması lazım. Açık renge boyanan objenin üzerine antiquin sürülür. Bulaşık teliylede boyanın fazlası alınır. Her defasında telin farklı yüzünü kullanmanız lazım ki boya silinsin.
Ev dekorasyonunda son dönemde popülerlik kazanan patina eskitme boyası, mobilya ve iç mekanların estetik ve zarif bir şekilde yeniden tasarlanmasına imkan tanıyan özel bir dekoratif boya türüdür. Patina eskitme boyası sayesinde, yeni mobilya veya yüzeylere antika ve eski bir görünüm kazandırabilirsiniz.
Günümüzde ahşap boyama için akrilik boyalar daha sık kullanılmaktadır. Boyanın üzerine vernik kullanılması da önerildiği için boyadan sonra kullanmak üzere bir de vernik alınmalıdır.
Mumla Eskitme
Ahşaba doğal ve kalıcı bir görünüm kazandıran bu boya, hızlı kuruma özelliği sayesinde işlemleri daha kısa sürede bitirebilmenizi de sağlar. Boya kuruduktan sonra bir bezle mumların bazı kısımları boya ile birlikte yüzeyden sökülerek eskitme görünümü elde edilir.
Bir kap içine eskitme kremi ve glazing medium eklenerek karıştırılır. Güzelce temizlenmiş yüzeyi istediğiniz renk ile bir kat boyadıktan sonra üstüne glazing medium ile karıştırdığınız eskitme kremini uygulayın. Doğal bir görünüm için yüzey üzerinden budak tarağı ile geçerseniz kolayca elde etmiş olursunuz.
İki kat olacak şekilde beyaz boya ile boyamalısınız. İlk katın kurumasını beklemeli ve sonrasında ikinci katı boyamanız gerekir. Boyalarınız tamamen kuruduktan sonra beyaz rengi kapatmadan aralara siyah wax ya da eskitme pudralarından kullanarak eskitme işlemini yapabilirsiniz.
Eskitme Kremi Tüm craft yüzeylerde kolaylıkla kullanılabilen su bazlı vintage , lekeli , eski ve yıpranmış görüntüsü sağlayan eskitme kremidir. Renkler solmaz. Kullanıldığı tüm yüzeylerde çok gerçekçi eskitme etkisi yaratır. Sünger veya fırçayla uygulanabilir.
Uygulama yapıldıktan sonra boyanın kuruması yaklaşık 12 saat sürmektedir. Bu kuruma süresi ortam koşullarına ve boyanan yüzeye göre değişkenlik gösterebilir.
Akrilik boyaların üzerine uygulandığında boyaya nüfus eder ve çizilme, çarpma ve lekelenmelere karşı korur. Ayrıca kullanılan yüzeyin görünümünü zenginleştirir ve tok bir görünüm verir. Wax ayrıca eskitme projelerinde iki boya katının arasına sürülerek eskitmenin kolay ve göz alıcı sonuçlanmasını sağlar.
Cadence Antik Beyaz (H004): Cadence Antik Beyaz, ilk beyaz renk olarak bahsettiğimiz H001 beyaz rengi içerisine az miktarda krem rengi ve pembe eklenmesiyle elde edilmektedir. Kullanılan mekanlara ve objelere antik bir görünüm kazandırır.
Akrilik boya üzerine vernik uygulaması yapılabilir. Dilediğiniz yüzeyi akrilik boya ile boyadıktan sonra boyanın tamamen kuruması içi 1-2 gün bekleyin. Bekleme süresi dolduktan ve boyanın kuruduğundan emin olduktan sonra dilediğiniz Cadence Vernik ürününü kullanabilirsiniz.
Akrilik boyalar pigment ve su ile karıştırılarak yapılır.
Su bazlı, lüks parlak bir görünüm sunan ve çok amaçlı bir boya olan AquaLux ise özellikleri itibariyle PVC boyası olarak mükemmel sonuç veriyor. PVC yüzeylere kolayca uygulanabilen AquaLux, yüksek örtücülüğü ve yüzey ile bütünleşen yapısı ile mükemmel sonuç almanıza destek oluyor.
Sprey boya her zaman kullanışlıdır, eğlencelidir ve hemen hemen her yüzeye yapışabilir. Ancak plastik masa ve sandalyeleri boyamak söz konusu olduğunda iki kez düşünün. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi plastik boyaması zor bir malzemedir. Ayrıca üzerine oturmak sürtünmeyi arttırır ve boyayı zamanla deforme eder.
Plastik yüzeyler: Plastik yüzeyler, sprey boya ile boyanmadan önce temizlenmeli ve astarlanmalıdır. Plastik sandalyeler, oyuncaklar ve kaplar, boya spreyi ile boyanabilecek plastik yüzeyler arasındadır. Cam yüzeyler: Sprey boya ile cam yüzeyler boyanabilir ancak cam yüzeyler tutunması zor yüzeylerin başında gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri