Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Eşlerden biri arabayı satabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Eşlerden biri arabayı satabilir mi?

Araba sizin üzerinize olduğu için satamaz imzanız gerekir eger daha önceden vekalet verdiyseniz satabilir ama araba için yoksa satamaz.Evlenmeden önce alınan evde hak sahibi değilsiniz onu satabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadinlarkulubu.com

Koca karısına araba satabilir mi?

Aydolu A. - Eşlerin sahip oldukları mal varlıkları üzerinde, evlilikleri süresince tasarruf etme hakları bulunmaktadır. Bu kural kişisel malları için olduğu kadar evlilik birliği içinde edinilmiş malları için de geçerlidir. Yani eşiniz kendi adına kayıtlı olan aracı istediği gibi kullanabilir, kiralayabilir, satabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Evliyken alınan araba satılır mı?

Türk medeni kanununun 202 – 281 maddeleri boyunca eşler arası mal paylaşımına ait kanunlar yer almaktadır. Buradaki kanunlar eşlerin 2002 yılı itibariyle edindiği mallara yöneliktir. Yani, 2002 öncesinde alınan mallar, kimin üzerineyse o mallar üzerinde hak sahibidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bursa.mayahukuk.com

Eşlerden biri mal satabilir mi?

Eşten habersiz mal satmak, eşten habersiz ev satmak önlenebilir mi? 4721 sayılı Yeni Türk Medeni Kanunu'nun 193. maddesi ile kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, eşlerden her birinin, diğer eş ve üçüncü kişilerle her türlü hukuki işlemi yapabileceği hükme bağlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasingirgin.av.tr

Eşler birbirinden habersiz mal satabilir mi?

Aile konutu üzerinde malik sıfatına sahip olan eşin, diğer eşin rızasını almadan yaptığı devir ve tasarruflar, “yolsuz tescil” sayılır. Gerekli rızanın alınmaması halinde, yapılan tasarruf işlemi askıda hükümsüzdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Eşten izinsiz ev satanlar dikkat!

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Eşten mal kaçırmak suç mu?

Türk Ceza Kanunu'nda 'eşten mal kaçırma' özel bir suç türü olarak düzenlenmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Boşanma davasında hangi mallar paylaşılmaz?

Boşanmada; eşlerden sadece bir tanesinin kişisel olarak kullandığı eşyaları, evlilik öncesinde eşlerden birine ait bulunan mallar, eşlerden birine kalan miras, evlilik sırasında karşılıksız (bedel ödemeksizin) kazanılan değerler, manevi tazminat alacakları, kişisel malların yerine geçen değerler paylaşılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Eşim benden habersiz evi satmış ne yapmalıyım?

Eşiniz sizin "açık rızanız" olmadan evi satmışsa geçersizdir. Eşiniz ve satın alan kişi aleyhine açacağınız dava ile, satışı yapılan evin aile konutu olduğunun tespiti ile taşınmaza aile şerhi konulmasına ve satışın geçersiz olması sebebiyle mevcut kaydın iptali ile, yeniden davalı eş adına tescilini isteyebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Bir baba evladına mal satabilir mi?

Sağlararası kazandırmaların geçerliliği Türk Borçlar Kanunu'na tabidir. Dolayısıyla baba ve çocuğu arasında geçerli irade beyanlarıyla gerçekleştirilen devir işlemleri geçerli olmaktadır. Zira, herkes mülkiyetinde bulunan mal üzerinde tam tasarruf yetkisine sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Boşanmadan önce satılan mallar ne olur?

Boşanma Davası Açılmadan Önce Satılan Mallar Paylaşıma Dahil midir? Eşler, evlilik süresi boyunca malları üzerinde diledikleri gibi tasarrufta bulunabilirler. Ancak, “boşanma davasının açıldığı tarihe kadar edinilmiş olan” ve elden çıkarılan tüm mallar, boşanmada mal paylaşımına dahil edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Hangi durumlarda araç satışı olmaz?

Herhangi bir belgenin yanlış ya da eksik olması durumunda satış gerçekleşmez. Vergi borcu, trafik cezası ya da ipotek gibi araç satışına engel bir durum olup olmadığı kontrol edilir. Satışa engel bir durum bulunmuyorsa satış sözleşmesi, noter görevlileri tarafından hazırlanıp satıcıya ve alıcıya sunulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Eşler arabaya şerh koyabilir mi?

Bir adet ev dışındaki mallara aile konutu şerhi konulmaz. Banka hesabı, araba, arsa gibi mallara aile konutu şerhi konulmaz. Bu malların tedbir ile güvence altına alınması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aysedenizoral.av.tr

Boşanma sırasında araba kimde kalır?

Boşanma Sürecinde Araba Kimde Kalır? Boşanma sürecinde araba kimin adına kayıtlı ise onun kullanımında kalır. Boşanmadan sonra mal paylaşımı davası açıldığında arabanın bedelinden pay oranında ödeme alınabilir. Ancak boşanma sürecinde aracın üzerine haciz koyulması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Eşten izinsiz araba satılır mi?

Araba sizin üzerinize olduğu için satamaz imzanız gerekir eger daha önceden vekalet verdiyseniz satabilir ama araba için yoksa satamaz.Evlenmeden önce alınan evde hak sahibi değilsiniz onu satabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadinlarkulubu.com

Araç satışı 2 kişi üzerine olur mu?

Evet 1/2 hisseli olarak tescil yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Bir kişi senede kaç araba satabilir?

Bir Kişi Bir Yılda Kaç Tane Araba Satabilir? Araba satışı her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için sınırlandırılmıştır. Yıl içerisinde bir kişi üzerine kayıtlı olan sadece 3 aracı satabilmektedir. Daha fazla araç satışı yapılması kanunlarca sınırlandırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cetas.com.tr

Bir baba evladını mirastan men edebilir mi?

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 510.-511. maddeleri hükümleri uyarınca yasal şartları sağlanması hâlinde, anne ve babanın çocuklarını mirastan ret (ıskat) hakkı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malumatfurus.org

Babadan oğula araç satışı olur mu?

Yani bir kimseye anne veya babası tarafından bir malvarlığı devredilmişse, bu devir işleminin karşılıksız kazandırma, bir tür bağış olduğu kabul edilir. Örneğin aracı noterde, yazlık daireyi tapuda satış gibi gösterme, satıcı anne veya baba, alıcı çocukları ise, geçerli kabul edilmez, bağış kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Baba evladının malına el koyabilir mi?

el Cevab: Anne babanın evlatlarının malından istifade etmeleri caizdir. Hadisi şerifte; ''sen ve senin mülkün babanındır'' buyrulmuştur. ''Evlatlarınız sizlere Allah'ın hibeleridir. Onlardan ve mallarından ihtiyaç duyduğunuzda faydalanırsınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

Evli çiftlerden biri evini satabilir mi?

Tapuda aile konutu şerhi olan bir evin satışı için diğer eşin rızası gerekir. Yani aile konutu şerhi satışa engel değildir; yalnızca her iki eşin rızasını gerektirir. Tapuda aile konutu şerhi olsa bile malik olmayan eşin rızası varsa taşınmaz satılabilir. Eşin rızası yoksa, ev satılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Evlendikten sonra alınan evi eş satabilir mi?

Böylece resmiyette tapuda eşlerden sadece birinin adı geçse de, her iki eşin haberi ve onayı olmadan diğer eş, daireyi satamıyor. Elbette bir başka yöntem de tapuyu üzerine almak veya tapuda her iki eşin de isminin yazması. Tapunun kime ait olduğunu ise Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün webtapu sayfasından bakabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evdenhaberler.com

Eşimin evi satmasını nasıl engellerim?

Eşimin benim rızam olmadan o evi satmasını nasıl engelleyebilirim? Sayın Katılımcı, Türk Medeni kanunu 199. madde gereğince, eşinizin ev üzerindeki tasarruf yetkisinin sınırlandırılması için aile mahkemesinde dava açabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Erkek hangi durumlarda nafaka ödemez?

Kadının kusurlu davranışları: Kadının, boşanmaya sebep olan kusurlu davranışları varsa, erkek nafaka ödeme yükümlülüğünden muaf tutulabilir. Kadının çalışma gücü: Kadının çalışma gücüne sahip olması ve iş bulabilmesi durumunda, erkek nafaka ödeme yükümlülüğünden muaf tutulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mervekolman.av.tr

Çekişmeli boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Genel olarak çekişmeli dava sürecinde, tarafların malları eşit bir şekilde paylaştırılmaktadır. Mahkemenin paylaştırmaktan sorumlu olduğu mallar arasında, evlendikten sonra elde edilen taşır ve taşınmazlar yer alır. Bireylerin evlenmeden önce aldıkları mülkler, boşanma davasında paylaştırılamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetalihelvaci.av.tr

Çekişmeli boşanmada mal paylaşımı kaç yıl sürer?

Belli bir süreye tabi olarak açılacak olan davadır. Dava, boşanma davası sona ermeden karara çıkmayacaktır. Boşanma davasının sona ermesi ve taraflar adına boşanma kararı verilmesi halinde mal rejimi davasına devam edilecektir. Boşanma kararının kesinleşmesi tarihinden itibaren 10 yıllık süreye tabidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT