Tüm yıl rahatlıkla kullanılacak bir eşofman altı için en uygun kumaşlar yüzde yüz pamuktan yapılan kumaşlardır. Pamuğun yanı sıra pamuk polyester karışımlı kumaşlar, polyester, paraşüt kumaş ve spandex kumaşlar da eşofman yapımında kullanılır.
Eşofman Altı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kumaş: Esnek, yumuşak ve neme dayanıklı olması gereken eşofman altları için en uygun kumaş türü pamuktur. Seçtiğiniz eşofman altı, %100 pamuktan üretilmiş olmalıdır.
En sağlıklı seçim yazın %100 pamuk veya en az %70 pamuk oranına sahip kumaş türleri; kış aylarında ise pamuk ve polyester karışımı kumaş türleri olmalıdır.
Üç İplik Penye Kumaş iki ipliğe oranla ve normal penye kumaşlara oranla oldukça kalın, esnek, yumuşak, dayanıklı ve sıcak tutma özelliğine sahip insanlar tarafından sıkça tercih edilen bir kumaş türüdür. Genel olarak sweat, kapüşonlu, eşofman takımı olarak rahatlıkla kullanılabilir.
İşte eşofman kalıbı çıkarmak için kullanılan bazı malzemeler: Kumaş: Eşofman dikimi için kullanılacak uygun renkte ve kalitede kumaş seçilmelidir. Genellikle pamuklu veya polyester kumaşlar tercih edilir.
İlgili 27 soru bulundu
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Şardonsuz Üç İplik Kumaş: İç kısmında tüylendirme işlemi yapılmadan düz olarak üretilen kumaş çeşididir. Kalın ve sıcak tutma özelliklerinden ötürü kış aylarında tercih edilmektedir. Kadın, erkek, çocuk spor modası için uygun kumaş çeşididir.
Spor giysilerinde en önemli parçalardan olan eşofmanlarda pamuk polyester karışımı en çok tercih edilir. Bunun nedeni ise pamuğun emici ve doğal olması ve polyesterin hızlı kuruyor olması özelliklerini birleştirerek bir kumaş elde edilmiştir. %100 pamuk olan kumaşlar ise en çok tercih edilen 2. kumaş türüdür.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Bu durumda pamuklu kumaş çeker mi sorusuna cevabımız evet oluyor. Giysi yapım sırasında pamuk liflerinde ve kumaşlarında istenilen gerginliği yaratmak için kullanılan cihaz kumaşın küçülmesine sebep olur. Bundan dolayı pamuklu kumaşlar denilince çamaşır makinesini, kurutucuyu, buharı bir kenara bırakmanız gerekebilir.
Polyester Giysilerin Avantajı
Ayrıca kullanımdan dolayı iz yapmaz. (Pantolonlar, pijamalarda diz izi yapmaz.) Kolayca kurur. Polyester kumaş sağlam, hafif, ütü gerektirmeyen bir kumaştır.
Pamuk doğal bir elyaf olduğu için özellikle iç giyimde daha sağlıklı bir tercihtir. Diğer yandan polyesterin pamuktan daha sık tercih edildiği alanlar da tabi ki vardır. Örneğin dış giyim ve spor giyimde sıkça polyester kumaş tercih edilir. Bunun nedenleri de leke tutmaması ve daha dayanıklı olmasıdır.
%100 pamuk, pamuk-polyester karışımı kumaşlardan sonra en çok tercih edilen eşofman kumaşıdır. Özellikle kısa süreli spor aktivitelerinde veya gündelik giyimde, doğal olması sebebiyle ön plana çıkar.
Kadınlar için kadife, deri, penye, şardonlu, lastikli, düz, cepli, cepsiz, taşlı, zincirli ya da farklı renklerde birçok eşofman modeli bulunur. Erkeklerde ise daha sade, lastikli ya da düz, şardonlu, şardonsuz, cepli, dar paça ve normal paça olarak pek çok model mevcuttur.
Üretilen bu giyim ve tekstil ürünleri genellikle kış aylarında kullanılmaktadır. 3 iplik kumaş yazın giyilir mi sorusu sorulabilir. Fakat bu kumaş türü sıcak havalarda kullanıma uygun olmayan oldukça kalın bir yapıya sahiptir. Buna bağlı olarak da yaşanılan bölgelere göre sonbahar ve kış aylarında kullanımı uygundur.
Üç iplik kumaşlar, kalın olma özellikleri ile ön plana çıkan, iki iplik kumaşlara oranla daha kalındır. Three ply fleece yani üç iplik kumaşlar, iki iplik kumaşlardan farklı olarak astar ve zemin ipliğinin yanı sıra ekstra üçüncü bir ipliğin eklenmesi ile elde edilir.
Bu kumaşlar ile harika kışlık kıyafetler dikebilirsiniz. Her yaş grubunun rahatça kullanabileceği bir kumaştır. Kaliteli üç iplik kumaşlar yıkandığı zaman çekme yapmaz. Şardonsuz üç iplik, şardonlu üç iplik ve diagonal üç iplik üzere ayrılmaktadır.
Bu da liflerin belirgin olduğu yani tüylü yapılı çeşidinin bulunabileceği anlamına gelir. 2 iplik şardonlu kumaş nedir sorusunun yanıtı da merak edilebilir. 2 farklı ipliğin kullanıldığı bu kumaş türü de kalın ve sıcak tutan yapısıyla dikkat çekmektedir.
Şardonlu iki iplik kumaşlarda farklı bir işlem uygulanıyor. Bu işlemde ince uçlu metal teller kullanılarak kumaşın yüzeyindeki lifler çekilir. Bu işlemin yapılma amacı kumaşın çok daha yumuşak ve esnek olmasını sağlamaktır.
"Hazır giyim ürünlerinde şardonlu swet, şardonlu eşofman gibi tabirleri sıkça duyabilirsiniz. Şardon aslında bir kumaş çeşidi değildir. Aslında iki iplik, üç iplik ve ribana gibi kumaşlar üzerinde yapılan tüylendirme işlemine verilen isimdir.
Eşofman kumaşı çok önemlidir; terletmeyen, hava alan ve sizi rahatsız etmeyen bir kumaştan üretilmiş olmasına özen gösterin. Kumaş bakteri üretmemeli, ıslaklık ve nem nedeniyle de sizi rahatsız etmemelidir. Çok sıkı eşofmanlar sizin spor yaparken ya da hareket ederken kısıtlanmanıza yol açacaktır.
Etkinliklerin, eğlencelerin, galaların ve daha birçok aktivitede kadınların sıkça tercih ettiği ürünler arasındadır. Bu ürünün üretiminde 3 ila 3.5 metre kadar kumaş kullanılır. Uzun Yarım Kloş Etek için Ne Kadar Kumaş Gerekir? Uzun yarım kloş etek üretiminde 3 metrelik kumaş kullanılır.
Eşofman altını ve üstünü 30 derecede yıkayın diyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri