Türk Dil kurumuna göre eşek kelimesinin doğru yazılışı eşek şeklindedir. Yapılan hatalı yazım ise eşşek şeklinde olmaktadır. Türk Dil kurumuna göre kelimelerin yazılışı belirli kurallara göre yapılmaktadır.
TDK'ya göre eşek kelimesinin doğru yazılışı "eşek"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Bu kelime genellikle eşek oğlu eşek, eşşek oğlu eşşek, eşşekoğlueşşek, eşşoğleşşek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı eşekoğlueşek şeklinde olmalıdır.
Türk Dil Kurumu'na göre 'EŞEK' olarak yazılır. Bu kelimenin cümle içerisinde kullanılmış doğru örneklerini burada bulabilirsiniz. Bu sene memlekete gittiğimde hiç eşek görmedim. Bu eşekler neden hiç ses çıkarmıyorlar?
Basit ve cins bir kelime olarak tanımlanan eşek TDK kurallarına göre birleşik yazılmalıdır. Eşek kelimesi birçok anlamda çeşitli cümle örneklerinde bulunur. Günlük hayatta sık sık kullanılan eşek kelimesi eşşek olarak yazıldığında yazım yanlışı yapılmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Bu bağlamda kelimenin direkt olarak doğru yazılışı asfalt şeklinde öne çıkar. Yanlış yazımı ise asvalt biçiminde değerlendirilir.
Bu kelime genellikle eşek sırtı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı eşeksırtı şeklinde olmalıdır.
Eşek oğlu sözünün kısaltılmışı olan küfür sözü: Eşeklik ettiler, hem de eşşoğlu eşeklik (Sait Fâik).
Aşçı kelimesi doğru yazılışı aşçı şeklinde olmaktadır. Ahçı şeklinde kullanım ise yazım yanlışı olarak kabul edilmektedir. Türk Dil kurumuna göre aşçı kelimesinin doğru yazımı aşçı şeklinde olmaktadır. Aş pişiren kişi anlamına gelen yani yemek yapan kişi anlamına gelen bir kelimedir.
Palyaço kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre palyaço şeklinde yazılması gereken bir kelimedir. Palyaço kelimesinin palyanço şeklinde yazılması ise bir yazım yanlışı olarak ifade edilebilir. Kelimenin doğru bir şekilde yazılışı "palyaço" şeklinde olmalıdır.
Eşek yazılışında bir tek ş harfi bulunmaktadır. TDK'ya Göre Eşek Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır? Türk Dil kurumuna göre eşek kelimesinin doğru yazılışı eşek şeklindedir. Yapılan hatalı yazım ise eşşek şeklinde olmaktadır.
Eşek kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı, 'merkep' olarak bilinmektedir. Eşek ve merkep kelimeleri aynı anlama gelmektedirler. Okunuş ve yazılışları farklı olmasına rağmen cümle içerisinde kullanılabilir.
Eşek kadar DEYİMİ AÇIKLAMASI
Büyük, iri; aşırı derecede gelişmiş. “Eşek kadar oldu ama hiç söz dinlemiyor.”
Bu kelime genellikle eşek kulağı, eşşekkulağı, eşşek kulağı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı eşekkulağı şeklinde olmalıdır.
Bu kelime genellikle eşekarısı, eşşekarısı, eşşek arısı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı eşek arısı şeklinde olmalıdır.
Türk Dil Kurumu sözlüğü içinde her gün kelimesinin anlamı "Süreklice, sürekli olarak" belirtilmiştir. Her gün nasıl yazılır? TDK'da belirtildiğine göre her gün kelimesi ayrı olarak yazılır. Kelimenin bitişik yazılması yanlış kullanım olacaktır.
Kurdele yazarken kelime içerisindeki harfler doğru olmalıdır. Yani kurdale, kurdela ve bunlara benzer yazılışlar doğru değildir. Sözcüğün sadece bir doğru yazılışı olduğunu görmekteyiz. Buda kurdele şeklindedir.
Kurşun kalemlerin ucunu açmak için değerlendirilen kalemtıraş, iki kelimenin bir araya gelmesiyle beraber tek bir kelime meydana getirir. Böylece ortaya kalemtıraş kelimesi çıkmaktadır. Türk Dil Kurumu'na göre kalemtıraş kelimesi bitişik olarak ele alınır ve kullanılır.
TDK'ya göre ataş kelimesinin doğru yazılışı "ataş"dır. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Eşeğin yavrusuna Sıpa adı verilir.
kutuk (V) 2. eşek yavrusu, sıpa (Yaya *Biga –Çkl.)
[1] Yetkili olan kendisi olmasına rağmen neden yetkisini kullanmadığının sorulması.
TDK'ya göre güler yüz nasıl yazılır sorusunun cevabı ''güler yüz'' şeklindedir. Genel olarak güler yüz kelimesinin yazım yanlışı güleryüz olarak yapılmakta ancak bu yazım şekli yanlıştır.
Eğrelti otu anlamına gelir. Bu kelime genellikle aşk merdiveni şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Mormenekşe TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,bitki bilimi Rengi mora çalan bir tür menekşe.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri