En İyi Cevaplar. Suda biraz haşlayıp sonra kızartırsan et daha yumuşak olur. Onun yanında alternatif olarak bir gün önceden süt ve sıvıyağ karışımına yatırıp bir dolapta bekletirsen de hem yumuşak hem daha lezzetli bir marinasyon elde edersin.
Etlerin üzerine bol kekik, hafif kırmızı pul biber serpilir. Düdüklü tencereden et suyu alınıp etlerin üzerine dökülür. En son hafif zeytinyağı gezdirilip 200 derecede ısıtılmış fırına sürülür. Etlerin üstü hafif kızarana dek yaklaşık 20 dakika fırınlanır.
Et bir süre haşlandıktan sonra bir kenara alın. Ardından tencereye yağ koyun. Yağlı sevenler etin kendi yağından bir miktar koyabilir. Yağın içine kimyon, karabiber, kekik, tuz ve pul biber serpin ve 5 dk karıştırın.
Et haşlama sürecinde etinizi daha lezzetli hale getirmek için sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber, tane kimyon, kekik gibi malzemelerden de destek alabilirsiniz. Etleriniz piştikten sonra didikleyerek buzdolabı poşetlerine aktarabilir, buzlukta da saklayabilirsiniz.
Haşlama suyuna bir tutam karbonat ile etler daha yumuşak kıvamda pişer.
İlgili 29 soru bulundu
Tarifine göre ete hem farklı tatlar katmak hem de sert eti yumuşacık yapmak için marinasyona güvenebilirsin. Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar. Vaktin çoksa, etini bir gece soğan ve elma dilimleri ile beklet ve sonucu gör.
Diğer tencere oranla etin pişme oranı düdüklü tencere de çok daha rahat ayarlanabilmektedir. Bu nedenle özellikle de et haşlamasında düdüklü tencere kullanımını tercih etmeliyiz. Eğer dana etinden haşlama yapacaksanız 30 dakika pişirmeniz gerekmektedir.
Tek yapmanız gereken şey et tekrar ısıtıldığında, ocakta hızlı bir şekilde kızarmaktır. Bifteği ılınan torbanın içinden çıkarın. Kağıt havluyla kurutun ve ince bir tabaka sıvı yağ ile yağlayın yüksek ısıda ısınmış tavanın içine koyun. Yaklaşık bir dakika boyunca her iki tarafını da pişirin.
Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözünmesi bazı 'mikroorganizmalar' için üreme ortamı oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit eder. Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır.
Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
2adetkuru soğan. 5su bardağısu. 1adettaze sıkılmış limon suyu. 1yemek kaşığıun.
İnce ince ve uzun uzun doğradığımız etlerimizi bir kabın içinde iyice tuzlayıp, kekikle harmanlayalım. Isıttığımız tavaya tereyağı ve sıvı yağını ekleyip erittikten sonra, etlerimizi tavaya dizelim. Sıcak sıcak servis tabağına alıp, afiyetle yiyelim.
En İyi Cevaplar. Suda biraz haşlayıp sonra kızartırsan et daha yumuşak olur. Onun yanında alternatif olarak bir gün önceden süt ve sıvıyağ karışımına yatırıp bir dolapta bekletirsen de hem yumuşak hem daha lezzetli bir marinasyon elde edersin.
İlk önce etler irice doğranır 1 kaşık tuz ve 2 litre su ile beraber düdüklüde haşlanır. Ses çıkardıktan sonra yarım saat kadar altı kısık bir şekilde pişirilir. Haşlanan etler fırın tepsisine dizilir.
Kemikli etimizi tenceremize koyalım üzerine 3 bardak suyumuzu koyup ateşe koyalım . Kaynamaya çıkınca kısık ateşte veya düdüklü tencerede pişirelim. Pişen etlerin suyu kalmışsa süzelim ,sana margarinimizi ete ilave edip tavada arkalı önlü kızartalım. İster pilav ile ister sade servis edebilirsiniz.
Tuzsuz Pişirin
Et yemeklerine eklenen tuz, etin sertleşmesine neden olur. Dolayısıyla daha iyi bir sonuç için tuzu et piştikten sonra eklemeye dikkat etmek gerekir.
Tercih ettiğiniz pişme derecesine göre pişirme süreleri şöyle olmalıdır: Az-orta pişmiş et yemek için her iki tarafını 2'şer dakika pişirin. Orta pişmiş seviyede et yemek için her iki tarafını 3'er dakika pişirin. İyi pişmiş et yemek için her iki tarafını 4'er dakika pişirin.
Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Pişen et soframızda, oda sıcaklığında mümkün olduğunca kısa süre tutulmalı (en fazla 2 saat), tüketilemeyecek kısımlar buzdolabına alınmalıdır. Buzdolabında saklanan pişmiş ürün tüketileceği miktarlarda ısıtılarak, kalan kısım ise 3-4 gün içinde tüketilmelidir.
Yemeklerin en fazla 1 kere ısıtılması gerekir.
Yemeğin ısıtıldığı, kokusunun gelmesi ile anlaşılacaktır. Pişirilen ya da kavrulan et derin dondurucuda en fazla 3 ay, çiğ kıyma ise 4 ay saklanabilir.
Fırında Isıtma
Artan bifteğinizi buzdolabından çıkarın. 30 ila 45 dakika oda sıcaklığında bırakmak en iyisidir. Fırınınızı önceden 120 derecede ısıtın. Bunun gibi düşük bir sıcaklık, bifteğinizin yavaş ısınmasını sağlayarak aşırı pişme olasılığını azaltır.
Kıyma ve sakatatı buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 3-4 ay saklayabilirsiniz. Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Tavuk yeniden ısıtıldığında kötü reaksiyon gösteren proteinlere sahiptir. Soğuk tavuk ısıtıldığında sindirim sorunlarına yol açabilir.
Özellikle son iki örnekte suda çözünen proteinlerin başlama suyuna geçmesi etin besin değerinde kayda değer bir kayba, suyun da besin ve kalori değerinin önemli miktarda yükselmesine yol açar, dolayısıyla haşlama suyunun atılmayıp kullanılması gerekir.
Eti pişmeden önce 20 dakika soğuk suda bekletin.
Etin piştiğinde yumuşak olması için, haşlama suyuna 1-2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Pişmiş et ve çiğ eti birbirine değmeyecek şekilde saklayın. Buzdolabında saklayacağınız zaman çiğ eti alt raflara, pişmiş eti üst raflara koyun.
Haşlama yapacaksanız sıcak su ile haşlayın, et pişmeye yakınken tuz atın. Daha leziz olmasını isterseniz süt, sıvı yağ, soğan suyunu karıştırıp eti terbiye edin ve yaklaşık 3 saat bekletin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri