Taze ya da Kuru Kekik: Kekik neredeyse tüm yemeklerde kullanıldığı gibi hem tazesi hem de kurusu kırmızı ete de çok yakışır. Özellikle tazesini marinasyonda kullanmak çok fark yaratır. Taze Biberiye: Yine kırmızı etin marinasyon aşamasında kullanabileceğin bu baharat, etin lezzetiyle çok güzel bir uyum sağlar.
Bu sosa da en çok yakışan baharatların başında kekik gelir. Özellikle de fırsatınız ya da olanağınız varsa dağların eteklerinden toplayacağınız doğal kekikleri kullanabilirsiniz. Izgarada pişirilen kırmızı ete, tane karabiber de çok yakışır. Ayrıca kimyon da kırmızı et ile en uyumlu baharatlar arasında sayılabilir.
Ete en çok yakışan baharatlar karabiber ve tuzdur. Et bir gün öncesinden marine edilmek isteniyorsa, zeytinyağı ve biberiye kullanılabilir. Yumuşak bir ete terbiyeye gerek yoktur. Taze baharat, kekik, biberiye, karabiber, soğanın suyu ete lezzet katacak malzemelerdir.
Ete özellikle de dana etine en çok yakışan baharatlarda ilk sıraları asla diğer baharatlara kaptırmayan kekik, kendine has aromasıyla hem iştah açar hem de etin tadını keskinleştirir. Hatta etle o kadar uyumlu hale gelmiştir ki kekik kokusu aldığımız zaman direkt olarak eti hatırlarız.
Çok fazla kimyon tavuğun tadını bozabilir. Kırmızı et ile özdeşleşen kekik aslında tavuk etine de inanılmaz yakışıyor ve ayrı bir lezzet katıyor. Örneğin, tavuk etini tavada ya da ızgarada pişirecekseniz, pişmesine yakın üzerine serpeceğiniz kekik, tavuğunuzun lezzetini iki katına çıkartacaktır.
İlgili 41 soru bulundu
Orta boy çukur bir kaba 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber, 1 diş rendelenmiş sarımsak, damak tadınıza göre tuz, az miktar köri ve kimyon koyun. Hazırladığınız sosu iyice karıştırıp, içine doğradığınız tavuk etlerini ekleyin.
Kajun Baharatı Sıkça Sorulan Sorular
%20 indirimle Arifoğlu Cajun Seasoning Sarımsaklı Çeşni Cam 60 gr 18 TL'ye, %10 indirimle Kajun baharatı 100 gr 83 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Kırmızı et tarifleri için; taze ya da kuru kekik, kuru soğan ve sarımsak tozları, hardal tohumu, kişniş tohumu, karanfil, defne yaprağı, tarçın, zerdeçal, kimyon, kırmızı biber ve karabiber çeşitleri.
Eğer hiç aceleniz yoksa ve etimi birkaç gün dolapta dinlendireyim diyorsanız, o zaman bir kabın içine etleri tamamen kapatana kadar sıvıyağ koyun ve üzerine taze veya kuru kekik serpiştirin. Gerçekten tadına doyulamayan bir lezzet elde edeceksiniz.
Tarifine göre ete hem farklı tatlar katmak hem de sert eti yumuşacık yapmak için marinasyona güvenebilirsin. Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar.
Marinasyon Hazırlığı
Kuşbaşı ya da fileto etler ne çok kalın ne de ince olmalıdır. Marine sosunda temel amaç eti yumuşatmaktır bu nedenle süt, kefir, yoğurt, zeytinyağı, soğan suyu ya da rendesi gibi sıvı malzemeler gereklidir. Limon, sirke, sarımsak, soğan gibi asit malzemeler et marinasyonu için gereklidir.
Limonlu baharat karışımı, balık yemeklerinde, yağda eritilerek kullanılır. Ayrıca tavuk, balık, sebze ve salataların üzerine serpilir. Özellikle balık ve tavuk yemeklerinde, fırın, ızgara ve kızartmalarında tercih edilir. Omletlerde de lezzet verici olarak önerilir.
Kajun ya da cajun baharatı salata ve soslarda kullanılan bir çeşnidir. Patates ve tavuğa da çok yakışır. Izgaralarda, balık, et ve tavuk yemeklerinde kullanılır. Kajun baharatı Hint ve Fransız mutfaklarının en sevilen baharatlarından biridir.
Cevap: Merhaba, İçindekiler: Kimyon (öğütülmüş) %28, kekik %8, pul biber %6, tuz %3, kurutulmuş sarımsak, biberiye, kişniş (öğütülmüş), karabiber (öğütülmüş), maya özütü.
Tuzot klasik çeşninin içinde kurutulmuş turp, havuç, kereviz soğan, maydanoz, çeşitli baharatlar ve tuz bulunuyor. Tuzot sebzeli çeşniyi, her türlü etli ve etsiz tarifte, tahıl ve sebze yemeklerinde, pilavlarda, makarnalarda, dolma ve sarmalarda, böreklerde, mezelerde ve soslarda kullanabilirsiniz.
En lezzetli et türlerinden biri olarak bilinen antrikot, eşit yağ oranı sayesinde piştiğinde ağızlara layık bir duruma gelir. Antrikot bölümünden dana pirzola da elde edilir. Etin bu bölümü oldukça lezzetlidir.
Etlere eklenecek olan tuz ve baharatlar, pişme işlemi tamamlanınca koyulmalıdır. Mümkünse etler 24 saat dinlendirilip pişirilmelidir.
Kimyon – Kimyon hem lezzeti ile et yemeklerine çok yakışır hem de etin yağlı ve yoğun tadını bir nebze hafifleterek daha rahat yenen, daha rafine bir tat elde etmenizi sağlar.
Nane: En yüksek antioksidan gücüne sahip bir baharattır. Hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres giderici özelliği de vardır. Tarçın: Tarçının, yemek yedikten sonra kan akışına giren glikoz seviyesini düşürdüğü, sindirim enzimlerini artırır.
Mesir macunu, 41 çeşit baharat ve şifalı ottan oluşan bir macun çeşididir. İlk olarak 1522 yılında Yavuz Sultan Selim'in eşi Ayşe Hafsa Sultan hastalanınca dönemin ünlü ve başarılı hekimi Merkez Efendi tarafından kullanıldığı söylenmektedir.
Pimento isimli yenibahar ağacı meyvelerinin kurutulmasıyla elde edilen yenibahar karabiber, zencefil gibi farklı baharatların çeşnisini de içerdiğinden allspice yani “tüm baharatlar” olarak da anılmaktadır.
Bir kasede tuz, karabiber, pul biber, sumak, biberiye ve kekik karışımı hazırlayın. Doğranmış patatesleri bu karışıma bulayıp harmanlayın. Ardından kızgın yağda kızartın.
İçerisinde; tuz, sarımsak granül, tatlı kırmızıbiber, soğan, kekik, acı kırmızıbiber, zerdeçal, kimyon, karabiber, kekik yağı bulunmaktadır. Arifoğlu Baharat üretim fabrikasında ürünler; eleme, ayıklama, sterilizasyon ve paketleme işlemlerinden sonra satışa sunulur.
Dünya mutfağında yaygın olarak kullanılan Cajun baharat karışımı Türkiye'de ise çoğunlukla patates baharatı olarak kullanılmaktadır.İçindekiler:Kurutulmuş sarımsak ve soğan tozu,kurutulmuş kırmızı tatlı biber,acı pul biber,kekik,fesleğen,kimyon,tuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri