Etiketi çıkarılmış ürün iade edilir mi? İade etmek istediğiniz ürünün etiketinin çıkarılmamış olması gerekmektedir.
Zaten etiketi koparılan bir ürünün iade olması mümkün değildir.
Kullanılmamış, ambalajı açılmamış, etiketli ve tadilat yapılmamış ürünleri, fatura tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde değiştirebilir ya da iade edebilirsiniz. Kullanılmış, etiketsiz ve tadilat yapılmış ürünlere yönelik talepler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında değerlendirilmektedir.
Ürünü belirtilen süre içinde iade etmelisiniz: Online alışveriş: siparişinizin kargoya verilme tarihinden itibaren 30 gün süreniz vardır. Fiziksel mağazalarda alışveriş: satın alma tarihinden itibaren 30 gün süreniz vardır. Ürünler size teslim edildikleri gibi olmalı ve tüm etiketleri yerlerinde olmalıdır.
Evet, satın alınan malın ayıplı çıkması durumunda malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıl içinde tüketicilerin, bedel iadesi, malın ayıpsız misliyle değişimi, ayıp oranında bedel indirimi veya ücretsiz onarımı isteme hakları vardır. Tüketici dilediği hakkı kullanmakta serbesttir.
İlgili 18 soru bulundu
Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek mal/hizmetler, hızla bozulan ve son kullanma tarihi geçen mal/hizmetler, tek kullanımlık mal/hizmetler, kopyalanabilir her türlü yazılım ve programlardır.
Satın alınan ürünlere yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayıp yıkayın.
İade edilmek istenen ürüne ait fatura veya benzeri belgenin fiili imkânsızlıklar nedeniyle ibraz edilemediği durumlarda, alış belgesinin ibraz edilemediği açıkça belirtilmek ve gider makbuzu düzenlenmek suretiyle ürünün İADESİ maliye düzenlemeleri açısından MÜMKÜNDÜR.
Kanunen mağazalardan satılan ürünlerde eğer bir üretim hatası bulunmuyorsa (ayıplı mal değilse) değişim/iade zorunlu değildir. Buna rağmen, LC Waikiki mağazalarımızda 30 güne kadar fiş veya fatura ibrazı ile kullanılmamış ve deformasyona uğramamış ürünlerde değişim/iade konusunda destek olmaktayız.
“İade Posta Etiketi” ve “İade Yetkisi Etiketi” çıktılarından “İade Posta Etiketi”ni ürün paketine barkodları tamamen görünür hâlde yapıştırın. “İade Yetki Etiketi”ni ise paketin içine koyun. Diğer nüshaları ürününüz sorunsuz iade edilene kadar saklayın. Ürünü göndereceğiniz kargo firmasına teslim edin.
İade işlemi için [email protected]'a IBAN numarasının gönderilmesi gerekmektedir. Ürünleri mağazadan iade edebilir miyim? Mavi.com 'dan almış olduğunuz ürünleri mağazalarımızdan iade etmek isterseniz ürün bedeli karşılığında hediye kartı alabilirsiniz. Bu hediye kartını sadece mağazalarımızda kullanabilirsiniz.
Alışveriş fişi/faturası olmasa da, tüketicinin iade hakkı vardır. Mala ait fatura ve benzeri belgeyi, bu makbuz ekinde geri isteyen; 3065 Sayılı K.D.V. Kanunu 54 Seri No.lu KDV tebliği yürürlükten kaldırılmıştır.
Ayakkabılar orijinal etiketleri takılı şekilde, orijinal ayakkabı kutusunda olmalıdır. Ayakkabı kutusu üzerindeki etiket çıkarılmamış ya da herhangi bir şekilde değiştirilmemiş olmalıdır.
Şahsen veya avukat aracılığıyla; elden, posta yoluyla veya elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) ile tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılabilir.
CEVAP : Tüketicinin ihtiyaç ve taleplerine göre özel olarak hazırlanmış ürünlerde tüketicinin sonradan cayma/iade hakkı bulunmamaktadır. Bunun istisnası kişiye özel hazırlanan ürünün tüketicinin isteklerine göre hazırlanmamış olması ve ürünün ayıplı çıkmasıdır.
Fiş yoksa hiçbir şekilde iade edemezsin boşuna uğraşma. İadeyi geç değişim bile yapamazsın, tüketici haklarında da herhangi bir hakkın yok fiş olmadığı için.
Kaybolan Fatura Tekrar Çıkarılır mı? Maliyenin bu konuya özgü farklı görüşleri olsa da kaybolan fatura yerine kayıtlara uygun nitelikte noterden tasdikli bir örneğinin kullanılması mümkündür.
Fiş ya da fatura, alıcı olarak bizlerin satıcılardan aldığı ürün ya da hizmetin kayıtlara geçmesini sağlar.Fiş ve fatura, aldığımız ürün üzerinden vergi ödeneceğinin kanıtı niteliğinde bir belgedir ve bu verginin miktarını gösterir. Fiş ve fatura sayesinde devlete vergi ödenir.
Çok bilinen bir problemin basit çözümü Kullanımı son derece basittir: Etiket çıkarma kalemi önce kuvvetlice çalkalanır, sonra pompalanarak doldurulur. Kalemin içindeki yağ, etiketin üzerine sürülür ve birkaç dakika beklenir. Arkasından etiket hiç bir kalıntı bırakmaksızın çıkarılabilir.
Lekeli olan bölgeye sıvı bulaşık deterjanı uygulayarak, kalıntı gevşeyinceye kadar emdirin. Kalıntı kalırsa fazlasını kazımak için bir kaşık kullanın. Etiket yüzünden lekelenmiş olan bölgeyi durulayın.
Temizlemeye başlamadan önce etiketin olduğu alanı saç kurutma makinesi ile ısıtın. Aynı işlemi buharlı ütüyü mobilyaya değdirmeden buharını tutarak da yapabilirsiniz. Bu şekilde etiketi ısıtmak kolay temizlenmesini sağlayacaktır. Daha sonra etiketi tırnaklarınızla ya da kesici olmayan bir cisimle kazıyabilirsiniz.
Paketi ya da ambalajı açılmış ürünlerde de internetten alındıkları müddetçe tüketici kural olarak cayma hakkına sahiptir.
Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla gibi) 14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.
Başkan Şahin, “Uzaktan satışlar hususunda geçen hafta bir değişiklik yapıldı. Tüketicinin iade hakkı, yani 'cayma hakkı' dediğimiz 14 gün içerisinde herhangi bir bedel ödemeden vazgeçme hakkı bitirildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri