Excel'in en sık kullanılan işlevlerinden birisi olan Etopla işlevi ile tek şarta bağlı toplamlar alırken, özellikle Excel raporlama ekranlarının vazbeçilmez işlevi olan Çoketopla işlevi ise birden fazla şarta bağlı toplam almak için kullanılır.
Excel Toplama yaparken, Topla işlevinde herhangi bir şart yokken, eğer tek şarta bağlı bir toplam almanız gerekirse Etopla işlevini kullanabilirisniz. ETOPLA işlevini kullanarak şarta bağlı toplam aldırabilirsiniz.
ETOPLA işlevi, belirtilen bir koşula uygun olan hücrelerin toplamını hesaplar. Örneğin, =ETOPLA(A1:A5,B1:B5,"<5") formülü, A1'den A5'e kadar olan hücrelerden, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerleri kontrol ederek, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerlerin 5'ten küçük olanları toplar.
Pek bilinmeyen bir fonksiyon olan ETOPLA ile belli şarta uyan hücrelerin toplamını alabiliriz. ETOPLA() fonksiyonu aşağıdaki formatta kullanılır. =ETOPLA (aralık; ölçüt; toplam_araligi); İlk parametre şartımızın olacağı hücre aralığıdır, A1:A7 gibi, ikinci parametre ölçüt yani şart ifadesidir.
Matematik ve trigonometri işlevlerinden biri olan ÇOKETOPLA işlevi, birden fazla ölçüte uyan tüm bağımsız değişkenlerini toplar. Örneğin, ülkedeki (1) tek bir posta kodunda yer alan ve (2) karları belirli bir dolar değerini aşan satıcı sayısını toplamak için ÇOKETOPLA işlevini kullanırsınız.
İlgili 20 soru bulundu
Bir rakam grubunun bulunduğu aralıkta =ETOPLA(B2:F11;”>=5000″) formülünü uyguladığınızda, B2:F11 aralığındaki değerlerin 5000'den yukarı olan değerlerinin toplamını alırsınız. ETOPLA işlevini farklı sütunlarda kullanmak isterseniz, =ETOPLA(B:B;”Humanica”;C:C) formülünü uygulayabilirsiniz.
başka bir iş yapmaz. Öyle bir fonksiyon düşünün ki; birçok fonksiyonun yapabildiği işi tek başına yapabiliyor. ETOPLA, ÇOKETOPLA, EĞERSAY, ÇOKEĞERSAY ve daha birçok fonksiyonun yerine sadece TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu kullanabilirsiniz.
Koşullu biçimlendirme, belirli değerleri vurgulamayı kolaylaştırır veya belirli hücrelerin kolayca tanımlanmasını sağlar. Bu, belirli bir koşul (veya ölçüt) temelinde hücre aralığının görünümünü değiştirir.
ÇOKEĞERSAY işlevi birden çok aralıktaki hücrelere ölçütler uygular ve tüm ölçütlerin kaç kez karşılandığını sayar. Bu video, İleri düzey EĞER işlevleri adlı eğitim kursunun bir bölümüdür.
Bir aralıkta hesaplanan koşullu toplamı döndürür.
Excel, verileriniz hızla çözümlemeye ve analiz etmenize yarayacak yardımcı olan birçok araca sahiptir. Excel'in, verileri sıralama, filtreleme ve basit formül oluşturma gibi temel özelliklerin yanı sıra, pivot tablo oluşturma, Makro komut dosyası oluşturma ve Sorgu ekranlarını kullanma gibi gelişmiş özellikleri vardır.
İstatistiksel işlevlerden biri olan EĞERSAY işlevini, bir ölçüte uyan hücre sayısını bulmak için kullanın; örneğin, bir müşteri listesinde bir şehrin kaç kez geçtiğini bulmak için kullanabilirsiniz. En basit haliyle, EĞERSAY şunu belirtir: =EĞERSAY(Nereye bakmak istiyorsunuz?, Ne aramak istiyorsunuz?)
Bir sayı sütununu veya satırı toplamaya gerek varsa, Excel hesaplamayı sizin için yapmalarına izin ver. Toplamını almak istediğiniz sayıların yanındaki bir hücreyi seçin, Giriş sekmesindeki Otomatik Toplam'a tıklayın, Entertuşuna basın; hepsi bu kadar.
Eşit büyüklükteki iki dizi veya aralıktaki karşılık gelen girişlerin çarpımlarının toplamını hesaplar.
EĞERSAY FORMÜLÜ
Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
USB bellek biçimlendirme, belleğin fabrika ayarlarına geri dönmesini sağlamaktır. Bu işlem ile sürücü üzerinde bulunan tüm veriler silinir ve sürücü bozuk sektörlere karşı taranır. Böylelikle belleğiniz sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde çalışır hale gelir.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
Çözücü, benzetim çözümlemesi için kullanabileceğiniz bir Microsoft Excel eklenti programıdır. Bir hücredeki (amaç hücre denir) bir formül için optimum (en büyük veya en küçük) değeri bulmak için Çözücü'yü kullanın.
Excel'de verilerimizi farklı bir şekilde göstermek için Hücreleri Biçimlendir'i kullanırız. Excel'in Giriş sekmesinin Sayı grubunda hücre içeriklerimizi Sayı, Tarih, % Yüzde, Para birimi, Ondalık vb. şeklinde gösterebileceğimiz hazır biçimlendirme formatları vardır.
Adlandırmak istediğiniz hücre veya hücre aralığını seçin. Alt+M, M, D tuşlarına basın. Ekran Okuyucusu ve NVDA ile şunları duyarsınız: "Yeni ad penceresi." JAWS ile şunları duyarsınız: "Ad, iki nokta üst üste, düzenle." Odak Ad: alanındadır. Hücre veya veri aralığı adını yazın.
Hücre stili, yazı tipi ve yazı tipi boyutları, sayı biçimleri, hücre kenarlıkları ve hücre gölgelendirmesi gibi tanımlı bir biçimlendirme özellikleri kümesidir. Herhangi birinin belirli hücrelerde değişiklik yapmalarını önlemek için, hücreleri kilitleyen bir hücre stili de kullanabilirsiniz.
Hatırlarsanız EĞERSAY ve ETOPLA Formülleri dersininde =ETOPLA() formülünün kullanımını öğrenmiştik. =ÇOKETOPLA(), =ETOPLA() formülünden farklı olarak iki veya daha fazla değişkeni olan verilerin toplamını hesaplamak için kullanılır.
Bir formül her zaman eşittir işaretiyle (=) başlar.
=TOPLA(ÜST), sütunda bulunduğunuz hücrenin yukarısındaki sayıları toplar. =TOPLA(SOL), bulunduğunuz hücrenin solundaki satırda bulunan sayıları toplar. =TOPLA(ALT), sütunda bulunduğunuz hücrenin aşağısındaki sayıları toplar. =TOPLA(SAĞ), bulunduğunuz hücrenin sağındaki satırda bulunan sayıları toplar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri