Üst yöneticiye e-mail gönderilirken “Arz ederim, görüşlerinize sunarım”, aynı statüdeki personele ise “bilginize sunarım, yapabilir miyiz? Saygılarımla” vb. kelimelerle e-posta noktalanır. e-maili kime yazıyorsanız yani o görevi kimler yapması gerekiyorsa doğrudan onların adını yazarak başlanır.
mesajınıza başlayabilirsiniz. Hitap kısmından sonra kendinizi kısaca tanıtmalı ve e-postayı niçin yazdığınızı ifade etmelisiniz. sunarım./ Rica ederim. Sonra “Saygılarımla” yada “İyi çalışmalar dilerim.” ifadeleri eklenir.
Merhaba: Halihazırda profesyonel bir ilişkiniz olan kişiler için uygundur. Herkese merhaba: Bir grup insana hitap etmek için kullanılır, ancak e-posta'larınızı kişiselleştirmek ve alıcıların adlarını kullanmak her zaman daha iyi bir uygulamadır. Selamlar: Genellikle “merhaba” yerine kullanılır.
* Hitap, Selamlama : Ciddi ve resmi bir hitap şekli her zaman gereklidir. İş yazışmalarında -iç yazışmalar dahil- “Bey”, “Hanım” kelimeleri ile hitap etmek, cinsiyetini bilemediğiniz isimlerde ise “Sayın İsim Soyisim” şeklinde hitap kullanmak gerekir.
İlgili 36 soru bulundu
“Merhaba” (isim, bey ya da hanım) sık kullanılan bir selamlama başlangıcıdır. Mailinize giriş yapmadan önce alıcı ve “cc” dediğimiz bilgi kısmını doğru doldurduğunuzdan emin olun. Kurumsal maillerde maili doğru yazmak kadar, mailin doğru kişilere ulaştığından emin olmak da bir hayli önemlidir.
Örnek; Astların, üstlerine “Sayın Valim”, “Sayın Müdürüm”; üstlerin de astlarına “Ayşe Hanım”, “Mehmet Bey” şeklinde hitap etmeleri en tabii bir nezaket kuralıdır.
Saygılarımla, En kibar dileklerimle, • En iyi dileklerimle, • Teşekkürler, • Sevgiler, • Saygılar, 10.
Arz etmek, 'bir makama saygı bildirerek sunmak' anlamına gelir. Tensiplerine arz etmek, “onay için sunmak” anlamına gelir. Üst makamdan alt makama gönderilen yazılar 'rica ederim', ast makamdan üst ve aynı düzeydeki makama gönderilen yazılar “arz ederim' ifadesi kullanılır.
Re: Re, reply anlamına gelir ve gelen iletinin sizin daha önce gönderdiğiniz mesaja yanıt olduğunu anlatır. Mail başlığında, iletinin başlığının öncesinde “Re: ” yer aldığını gördüğünüzde bir cevap maili aldığınızı anlayabilirsiniz.
Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.
Herkese merhaba: E-posta'larınızı kişiselleştirmek ve alıcıların adlarını kullanmak her zaman iyi bir uygulama olsa da, bir grup kişiye hitap etmek için kullanılabilir. Merhaba: Genellikle gönderen alıcının adını bilmediğinde kullanılır. Sayın [İsim]: Resmi görünmek istediğinizde kullanılır.
Konu (Subject) Kısmına mutlaka konuyu yazınız, boş göndermeyiniz. Örneğin bir dersle ilgili dönem raporu gönderirken konu kısmına dersin kısaltılmış adını ve ne raporu olduğu yazılabilir.
durumu bilgilerinize saygılarımla arz ederim"; üst makamın bir sorunu çözmesi ya da bir işlemi başlatması isteniyorsa "gereğini saygılarımla arz ederim", yapılacak bir işlem için izin isteniyorsa "izninizi saygılarımla arz ederim" gibi saygı ifadeleriyle son bulmalıdır. Genel kısaltmalar dışında kısaltma kullanılmaz.
Özel alanda ve birebir ilişkilerde üst'e adıyla veya yakınlık derecesiyle (Ali, Ali abi ya da abi) hitap edilebilir; ama resmi ortamda ve üçüncü kişilerin yanında daima unvanıyla hitap etmek gereklidir.
Cümleler büyük harfle başlar ve özel isimler de devamlı büyük harflerle yazılırlar. Bu kuralların dışında; dizeler, iki noktadan sonra gelen cümleler, unvanlar, lakaplar, resmi yazışmalarda hitaplar daima büyük harfle başlarlar.
Hitap kelimeleri büyük harfle başlar. > Saygı bildiren sözlerden sonra gelen ve makam, mevki, unvan bildiren kelimeler büyük harfle başlar. » Sayın Bakan, Değerli Öğretmenim… Page 3 >
Elektronik ortamda bu adres, e-mail (e-posta) adresi olarak adlandırılır. E-posta adresi, çoğunlukla, kişinin kullanıcı numarası ve kullandığı sistemin internet/bitnet vb adresinden oluşur. [email protected] , [email protected], [email protected], örnek e-mail adresleridir.
Mailine mutlaka hitap ederek başlamalısın. Eğer işe alım uzmanının adını biliyorsan, “Sayın” ile başla ve kişinin adını yaz. İsmini bilmiyorsan “Sayın Yetkili” olarak hitap edebilirsin. Hazırladığın önyazının CV'nde yer alan bilgilerle örtüştüğüne emin ol.
* Yazı düzenli olmalıdır. Merhaba, Sayın Yetkili, gibi bir hitapla başlamalıdır. İsmini bildiğiniz birine mail atıyorsanız hitapta ismini kullanmanız daha doğru olur.
Profesyonel e-mail, ücretsiz kullandığınız e-posta servisinin uzantısı yerine şirketinizin alan adını kullanmanıza olanak tanır. Bu nedenle [email protected] yerine [email protected] gibi bir e-posta adresiniz olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri