6 ve 7 yaşları civarında çocuk, dengeyi artırıcı ve koordinasyonu geliştirici hareketleri daha fazla yapmalıdır. Bu yaşlarda özellikle vücudun iki tarafını eşit olarak geliştiren sporlara önem verilir; yüzme, atlama, jimnastik, kayak, atıcılık ve dans gibi sporlara başlanabilir.
Spor Hekimi
Başlangıç olarak yüzme, dans ve jimnastik gibi sporlar oyun tarzında yaşa uygun çalışmalar olarak planlanabilir. Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
Bu yaş grubundaki çocuklar takım sporları için teşvik edilmelidir. Okul çağındaki çocukların gelişimi için voleybol, basketbol ve futbol gibi takım sporları uygundur. Daha içe dönük ve takım sporlarından hoşlanmayan çocuklar için atletizm, tenis, dövüş sporları, golf, at binme ve gibi bireysel spor dalları seçilebilir.
Genel olarak 4-6 yaş aralığı jimnastiğe, 5-6 yaş yüzmeye, 7-8 yaş ise tenis tarzın sporlar için idealdir. Voleybol ve basketbol gibi sporlara 9-10 yaşlarından itibaren, atletizm ve tarzı sporlara 10 yaştan itibaren başlanması önerilmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Jimnastiğe Başlangıç Yaşı Kaç Olmalıdır? Jimnastik sporuna başlama yaşı pek çok otorite tarafından standartlaştırılmış ve 6 yaş olarak belirlenmiştir. Ancak bu konuda yapılan bilimsel araştırmalar, daha erken yaşlar olan 3-4 yaş aralığının jimnastik sporuna başlama konusunda daha ideal olduğunu ortaya koyar.
jimnastik yaş sınırı 2 ile 12 yaş arasıdır.
Squash, dünyaca ünlü Amerikan iş dergisi Forbes tarafından, en sağlıklı spor olarak açıklandı. Sağlık ve fitness'ı ayrı kategori-lerde değerlendiren dergi, 10 en sağlıklı sporu sıraladığı bir liste yayınladı.
DEHB'li çocukların genel olarak takım sporlarından çok yüzme, jimnastik ve dövüş sporları gibi bireysel sporlardan daha fazla fayda sağlayabildiğini kaydeden Dr. Gökçe Vogt, tekvando ve karate gibi dövüş sanatlarının ideal bir branş olduğunu, jimnastiğin odaklanmayı geliştirdiğini söyledi.
Küçük yaşta sporun birçok faydası var. Çocuk, spor sayesinde sabırlı olmayı öğrenir. Takım sporlarında paylaşımın ne denli önemli olduğunu kavrar. Sağlıklı kas ve kemik oluşumu desteklenirken hayatı daha disiplinli olur.
6 ve 7 yaşları civarında çocuk, dengeyi artırıcı ve koordinasyonu geliştirici hareketleri daha fazla yapmalıdır. Bu yaşlarda özellikle vücudun iki tarafını eşit olarak geliştiren sporlara önem verilir; yüzme, atlama, jimnastik, kayak, atıcılık ve dans gibi sporlara başlanabilir.
Genellikle 4-6 yaş grubundaki çocuklar ağırlık eğitimine hazırlık egzersizleri yaparak kaslarını geliştirebilir, kaldırma tekniklerini öğrenebilir. 7-8 yaşlarındaki çocuklar ise minimal direnç ile ağırlık eğitimine başlayabilirler. 8 ve üzeri yaş grubu çocuklar ise kendi yeterlilikleri çerçevesinde değerlendirilirler.
December 20, 2022. Fitness'a başlama yaşı en az 16'dır. 16 yaşından önce fitnessa başlamak insan sağlığı ve vücudu için uygun değildir. Fitness kişinin kaslarını geliştiren, kas hacmini arttıran bir spor dalıdır.
Düzenli fiziksel aktivite ile çocuğun kuvvet ve dayanıklılığı artar, kemik gelişimi olumlu yönde etkilenir, kilo kontrolü sağlanır. Spor ile hareketsizlik ve aşırı kilo sonucunda erişkin dönemde gelişebilecek kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı ve diğer sağlık problemlerinin gelişimi önlenebilir.
8. Çocuk, ne kadar ve nasıl spor yapmalıdır? Günde 1-2 saat arasında spor ve aktivite gereklidir. Bu süre aralıklı aktivitelerden oluşabilir ve tümü ciddi sportif aktiviteden oluşması gerekmez.
Çocuk spor yoluyla, çevresini tanır, iletişim kurar, kendine olan öz güveni artar, toplum içerisindeki sahip olduğu yerini sağlamlaştırır. Psikolojik açıdan ise, kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya güdülenebilmeyi öğrenir.
Hiperaktif çocuğunuza mini bir masaj yapın. Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu olan çocuklar için dokunma çok önemlidir. Şakaklarına masaj yapmak, omuzlarını ovmak veya parmaklarınızı saçlarının arasında hafifçe gezdirmek çocukları çabucak sakinleştirebilir.
Düzenli aralıklarla eşleştirme oyunu oynamak, puzzle yapmak, başka bir şekle bakarak, o şekli çizmeye çalışmak, anlatılan bir hikayenin, masalın ya da kitabın tekrar anlatılması, resimler arasındaki farklılıkların tespit edilmesi gibi oyunlar çocukların dikkatini geliştirmeyi sağlar.
Duymadıysan bile hala tanışman için geç değil. Kalistenik egzersiz, herhangi bir ekipmana, spor salonuna gereksinim duymadan sadece vücut ağırlığı ile direnç oluşturularak yapılan egzersizlere deniyor. Evde spor yaparak veya açık havada antrenman uygulayarak kalistenik egzersiz yapabilirsin.
1) İlk Çocukluk (2-6 yaş) Döneminde Yapılabilecek Sporlar
Örneğin:Koşma, zıplama veya atlama gibi oyunlar onlar için uygundur. El becerileri açısından atma, fırlatma gibi eğlenceli oyunlar oynayabilirler, 3 tekerlekli bisikletlere binebilirler.
4-6 yaş: Dans, yüzme, Cimnastik, ip atlama ve üç tekerlekli bisiklete binmek gibi sporlar ideal. 7-10 yaş: Cimnastik, yüzme, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, bisiklet, tenis ve yüzme gibi sporlarla ilgili temel eğitime yönlendirebilirsiniz.
esnek olan kasın kemik üzerindeki baskısı az olacağından 2-3 cm uzamasını da destekler. Cimnastik sporunun boy uzamasına olumlu ya da olumsuz hiç bir etkisi yoktur. Hiç bir spor disiplini boyu uzatmaz ya da kısaltmaz. Boy uzaması genetikyapıyla ve gelişme çağındaki beslenme şekli ile ilgilidir.
Çocuğunuzun cimnastik gibi temel beden gelişimini düzenleyen bir sporu yapması, ilerleyen yaşlarda diğer spor dallarına yönelmesi halinde de önemli faydalar sağlayacaktır. Çocukların ritmik cimnastiğe başlama yaşı 2 ila 5 olarak tavsiye edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri